مدیرعامل شرکت مس سیاه تک هرمزگان گفت: برای تولید محصول ارزشمندی همچون کاتد مس روشهای متعددی وجود دارد که باید با توجه به هزینهبر بودن آن و میزان کیفیت محصول نهایی، روش مناسبی را انتخاب کرد؛ در این میان، الکترووینینگ بهترین روش جهت تولید کاتد به حساب میآید.
حسن مطهر در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: اگرچه شیوع ویروس کرونا، پارهای از مشکلات را برای ما به وجود آورده است اما در واقع ما با یک ویروس بزرگتر به نام «نوسان قیمت» مواجه هستیم که حاصل ضعف مدیریتی در کشور بوده که در چند سال اخیر شدت یافته و کار را برای معدنداران و تولیدکنندگانی همچون ما دشوار ساخته است.
وی افزود: برای ادامه فعالیت به دنبال جذب سرمایهگذار هستیماما علیرغم تلاشهای بیوقفه در این خصوص، در مواجهه با بروکراسیهای اداری، با مشکلات و سنگاندازیهای بسیاری مواجه شدهایم. این موضوع هر بار موجب میشود تا سرمایهگذار از ادامه همکاری صرف نظر کند. زمانی که برای اخذ تسهیلات اقدام میکنیم با چالشهای دیگری روبهرو میشویم. به عنوان مثال تیر ماه سال گذشته برای اخذ وام راهاندازی کارخانه کاتد اقدام کردیم و مبلغی به عنوان وام عاید نشد. در نهایت نیز با اعلام عدم مراجعه تولیدکننده به صندوق کارآفرینی، پرونده را به کل مختومه اعلام کردند.
مدیرعامل شرکت مس سیاه تک هرمزگان تصریح کرد: معدن ما در محدوده بندر لنگه واقع شده و چندین سال است که پروژه احداث کارخانه کاتد مس را در دست اقدام داریم و در همین مرحله درجا میزنیم. در صورت حمایتهای درست دولت و راهاندازی کارخانه کاتد، با احتساب قیمت فعلی مس، قطعا سودآوری مطلوبی خواهیم داشت زیرا در تامین مواد اولیه تولید کاتد مشکلی نداریم. در بازار داخلی، تقاضا برای کاتد به اشباع نرسیده و به تولیدکنندگان بیشتری در این زمینه نیاز است.
مطهر ادامه داد: اکنون شرکت ملی مس تنها تولیدکننده کاتد با خلوص بالا بوده و تعداد انگشتشماری واحد تولیدی کوچک نیز کاتد مس تولید میکنند اما با وجود این همچنان بازار با کمبود عرضه مواجه است.
این تولیدکننده مطرح کرد: برای تولید کاتد دو روش هیپلیچینگ و الکترووینینگ مطرح است که الکترووینینگ تکنولوژی جدیدتری محسوب میشود و در صورت بهرهمندی از این روش، میتوان کاتد مس را با کیفیت و همچنین ظرفیت بالایی تولید کرد اما در حال حاضر کمبود چنین تکنولوژی در کشور حس میشود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر، فقط مواد معدنی استخراج و دپو میکنیم؛ امیدوار هستیم تا بتوانیم در عرصه تولید کاتد نیز فعال عمل کنیم. از لحاظ تقاضا و نرخ فروش آینده روشنی پیش روی ضنعت مس است ؛ به طور مثال، چندی پیش، دو هزار تن سنگ مس را از معدن استخراج کردیم که در آن زمان، قیمت مس ۲۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود اما در حال حاضر قیمت مس به ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است. با این وجود اما حمایت کافی از واحدهای کوچک صورت نمیگیرد و این واحدها ازجمله مجموعه مس سیاه تک هرمزگان هنوز نتوانستهاند رونق تولید را به معنای واقعی تجربه کنند.
مدیرعامل شرکت مس سیاه تک هرمزگان در پایان، دلیل رشد قیمت جهانی مس را این چنین بیان کرد: در سال جاری به دلیل اپیدمی ویروس کرونا در دنیا، میزان فعالیت در معادن و استخراج مواد معدنی به شدت کاهش یافت و کشور چین به عنوان بزرگترین خریدار مس میزان خرید خود را به حداقل رساند. در نتیجه، قیمت مس کمترین میزان خود را در چند سال گذشته تجربه کرد. با ازسرگیری پروژههای معدنی و افزایش میزان خرید کشور چین، قیمت جهانی مس روند صعودی را در پیش گرفت و برای سال جدید میلادی پیشبینی میشود که قیمت فلز سرخ به فراتر از مرز هفت هزار دلار برسد که این اتفاق بر نرخ داخلی نیز تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
انتهای پیام//