سرپرست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ضمن اشاره به اینکه استان هرمزگان با برخورداری از ۹۰۰ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس و دریای عمان، از پتانسیل بالایی برای توسعه صادرات و رونق فعالیتهای اقتصادی و صنعتی برخوردار است، گفت: فلسفه شکلگیری منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس نیز بر همین اساس بوده است که بتواند با جذب سرمایه و هدایت آن در توسعه واحدهای معدنی و صنعتی، زمینه رونق اقتصادی در استان هرمزگان و کشور را فراهم سازد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خیلج فارس، محمدرضا پیرحسینلو به تشریح ابعاد و جانمایی بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور پرداخت و گفت: این منطقه دارای مساحت پنج هزار هکتاری است و به چهار سایت جنوبی، میانی، شمالی و توسعه تقسیم میشود که دو هزار هکتار آن عملیاتی شده و شرکتهای سرمایهگذار در حال اجرا یا بهرهبرداری طرحهای مورد نظر هستند.
وی افزود: مساحتی در حدود بالغ بر سه هزار هکتار نیز در حال آمادهسازی زیرساختها است تا در آیندهای نزدیک، روند توسعه در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با تمرکز بر سایت توسعه به شکل متفاوتتری ادامه یابد. تولید شمش فولاد، ورق فولاد، شمش سرب و روی، کانتینر، پودر گچ، قیر و … از زمینههای فعالیت این شرکتها در سایت توسعه خواهد بود.
سرپرست منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس ادامه داد: در سایت توسعه، ۱۳ شرکت فعالیت خود را برای رسیدن به بهرهبرداری آغاز کردهاند که در سالهای آتی به ۶۵ شرکت در حال بهرهبرداری منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس اضافه خواهند شد. در حوزه زیرساختهای برقی، اسکله و نیروگاهی نیز تلاش داریم تا ظرفیتها را ارتقا داده و در این راه از تمامی توان خود استفاده خواهیم کرد؛ چراکه حلوفصل موضوعات زیرساختی به راهاندازی کارخانجات بخش خصوصی و حل معضل بیکاری منجر خواهد شد.
پیرحسینلو تصریح کرد: هماکنون بیش از ۱۳ هزار نفر در این منطقه عظیم اقتصادی در حال فعالیت هستند که با ورود شرکتهای جانمایی شده در سایت توسعه به مدار تولید، اشتغالزایی ما بالغ بر ۳۰ هزار نفر خواهد شد.
وی اظهار داشت: هماکنون در این منطقه، صنایع بزرگ و استراتژیکی همچون فولاد و آلومینیوم مستقر شدهاند که این مسئله منطقه ویژه را به قطب صنایع استراتژیک غیرنفتی تبدیل کرده است. نگاه ما نسبت به شرکتهای سرمایهگذار مستقر در منطقه ویژه، نگاه مسئولانهای خواهد بود؛ چراکه وظیفه ما جلب رضایت و مهیاسازی زمینه فعالیت بیشتر بخش خصوصی است که در این راه سرعت پیشبرد اهداف را نیز مدنظر قرار خواهیم داد.
سرپرست منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس یادآور شد: در حوزه بازرگانی، صنایع فعال در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از امکان استفاده از معافیتهای گمرکی برای واردات تجهیزات و مواد اولیه بهرهمند میشوند و همچنین کالاهای ساخته شده برای ورود به کشور به میزان ارزش افزوده ایجاد شده، معافیت گمرکی خواهند داشت
پیرحسینلو عنوان کرد: در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، عملیات اخذ مجوز اشتغال برای کارکنان خارجی به سهولت انجام میشود و امکان صادرات، ترانزیت، ترانشیب و صادرات مجدد کالا در منطقه فراهم شده است. بنابراین تولیدکنندگان و سرمایهگذاران میتوانند با استفاده از مزایا و تسهیلات منحصربهفردی که این منطقه ارائه میدهد، اهداف تجاری خود را محقق کنند.
وی در پایان توجه به منابع انسانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایجاد فرصتهای شغلی مولد، رشد اقتصادی، توسعه فناوریهای جدید در تولید کالا، ارتقای کیفیت محصول و بالا رفتن سطح مهارتهای مدیریتی و شغلی، از دیگر رسالتهای این منطقه است که اهمیت عملکرد و نقش این منطقه را در توسعه اقتصادی کشور برجستهتر میکند.
انتهایس پیام//