مدیر فروشگاه فرضی به شرح انواع دستهبندی فروشندگان ضایعاتی پرداخت و گفت: پیمانکاران ساختمانی عمده فروشندگانی هستند که ضایعات خود را در بازار خلازیر میفروشند؛۸۰ درصد ضایعات موجود در این بازار، ضایعات درب و پنجرههای آلومینیومی است که توسط این افراد عرضه میشود. مسلما زمانی که فعالیتهای ساختمانسازی به حالت نیمه تعطیل دربیاید، میزان دسترسی ما به این مواد ضایعاتی نیز محدود میشود.
ابراهیم فرضی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: تنها ۵ درصد قراضههای آلومینیومی، بدون واسطه در بازار عرضه میشود که این ضایعات مستقیما توسط خود افراد و بدون واسطه از منازل یا مراکز تجاری خود، قراضه برای ما میآورند. گفتنی است ۱۵ درصد ضایعاتی که در بازار خلازیر خرید و فروش میشود، دزدی است؛ البته خرید و فروش اموال دزدی ممنوع است و اگر خریداری اقدام به این کار کند برابر قانون با آنها برخورد میشود.
وی درباره روند جمعآوری قراضهها، بیان کرد: ضایعات آلومینیومی موجود در بازار خلازیر، معمولا ضایعات شهری است و سهم قراضههای قطعات خودرو که از مکانیکیها خریداری میشود، در این مرکز ناچیز است. رویه جمعآوری قراضههای آلومینیومی به اینگونه است که از وانتیهای دورهگرد، ضایعات میخریم و زمانی که به تناژ بالایی رسید، به دلالان میفروشیم؛ غالبا افرادی که این قراضهها را از ما خرید میکنند از قبل جنس مورد نیازشان را سفارش میدهند.
مدیر فروشگاه فرضی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر ضایعات بازیافتی شهری، ضایعات ساختمانی هم در این بازار عرضه میشود. پروفیلهای درب و پنجره جزو عمده ضایعاتی هستند که وانتیها به این بازار میآورند. البته هرکدام از انواع قراضههای آلومینیومی به یک بازار مشخص برده میشود و همانگونه که در بازار باسکول شوش ضایعات قطعات خودرو زیاد مشاهده میشود در این بازار نیز بیشتر خرده آلومینیوم، زینک چاپ، پروفیل و ظروف آلومینیومی خرید و فروش میشود و مصرفکنندگان نیز به این موضوع آگاهی دارند.
فرضی درخصوص ضایعاتی که ناخالصیهای کمتری دارد، عنوان کرد: سیم و کابل برقی و آنتنهای آلومینیومی، ناخالصی کمتری داشته و مصرفکننده بیشتری هم دارد ولی متاسفانه این نوع قراضهها در این بازار عرضه نمیشود؛ همچنین زینکهای چاپ نیز قیمت بالایی دارد و به نسبت سایر ضایعات مرغوبتر هستند.
وی درمورد قیمت ضایعات آلومینیومی، اظهار کرد: قیمت شاخههای پروفیلی که جزو ضایعات نرم به حساب میآید، کیلویی ۱۹ هزار تومان و شمش ضایعاتی که حاصل از ریختهگری این قراضهها است را کیلویی ۲۲ هزار تومان خرید و فروش میکنند که البته ما در این بازار شمش ضایعاتی نداریم.
مدیر فروشگاه فرضی در مورد مصرفکنندگان اصلی این ضایعات، عنوان کرد: تولیدکنندگان مستقر در شهرک صنعتی شمسآباد، عمده مصرفکنندگانی هستند که ضایعات آلومینیومی مورد نیاز خود را از بازار خلازیر تامین میکند، ریختهگران محدوده شمس آبادب بیشتر به تولید شمش و پروفیل درب و پنجره مشغول هستند.
وی درخصوص روند بازار قراضههای آلومینیومی، خاطرنشان کرد: خرید و فروش ضایعات آلومینیومی از سوی بازاریان در حال حاضر استرس و ریسک بالایی دارد، نوسانات نرخ ارز و تحریمها تاثیر بسیار زیادی بر فعالیت ما داشته و کسبوکار ما را تا حدودی متوقف کرده است؛ به طور مثال اگر سال گذشته ۵ تن بار خرید و فروش میکردیم امسال فقط توان مالی برای تهیه ۳ تن بار را داریم.
مدیر فروشگاه فرضی در پایان خاطرنشان کرد: نوسانات قیمت بازار به اندازهای است که ما نمیتوانیم قراضههای آلومینیومی را برای مدت زمان طولانی نگه داریم و خرید و فروش ضایعات به صورت همزمان صورت میگیرد تا بتوانیم جلوی ضرر را بگیریم.
انتهای پیام//