سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۳۳ /یکشنبه/۱۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۸:۳۱ /شنبه/۱۵ تیر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت زینکو زاماک همت:

۵۰ درصد کارگاه‌های ریخته‌گری مجوز ندارند

مدیرعامل شرکت زینکو زاماک همت که در زمینه ساخت‌ و تولید قطعات ریختگی یراق‌آلات آلومینیومی فعالیت می‌کند، با اشاره به فعالیت کارگاه‌های ریخته‌گری بدون مجوز در کشور، گفت: هر سال تعداد کارگاه‌های ریخته‌گری بدون مجوز در کشور افزایش می‌یابد، به گونه‌ای که در حال حاضر 50 درصد از کارگاه‌های قطعات ریختگی مجوز ندارند.

مدیرعامل شرکت زینکو زاماک همت که در زمینه ساخت‌ و تولید قطعات ریختگی یراق‌آلات آلومینیومی فعالیت می‌کند، با اشاره به فعالیت کارگاه‌های ریخته‌گری بدون مجوز در کشور، گفت: هر سال تعداد کارگاه‌های ریخته‌گری بدون مجوز در کشور افزایش می‌یابد، به گونه‌ای که در حال حاضر ۵۰ درصد از کارگاه‌های قطعات ریختگی مجوز ندارند.

روح‌الله همت در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، با اشاره به نداشتن مجوز کارگاه‌های تولیدی برای ساخت قطعات ریختگی، اظهار داشت: هزینه‌هایی که از تولیدکننده بابت مجوز، مالیات، عوارض شهرداری، بیمه و … اخذ می‌شود به اندازه‌ای زیاد است که تولیدکننده ترجیح می‌دهد بدون مجوز کار کند و در سال‌های اخیر به دلیل نداشتن نظارت در کشور، مشکلی برای این گروه از تولیدکنندگان ایجاد نشده است.

وی درمورد مواد اولیه که برای ساخت قطعات ریختگی به کار برده می‌شود، بیان کرد: مواد اولیه مورد نیاز تمام ریخته‌گران قطعات آلومینیومی یکسان نیست، به طور مثال شرکتی که قطعات خودرو تولید می‌کند باید شمش آلیاژی خاصی خریداری و مصرف کند اما برای ساخت یراق‌آلات و دستگیره درب و پنجره‌های آلومینیومی، شمش‌های یا شمش‌های آلیاژی متفرقه کفایت می‌کند.

مدیرعامل شرکت زینکو زاماک همت در ادامه افزود: تولیدکنندگان قطعات ریختگی آلومینیومی خودرو به دلیل حساسیت بالای قطعات باید به آلیاژ مواد اولیه دقت بیشتری داشته باشند تا در نهایت بتوانند محصول مرغوبی را به بازار و شرکت‌های خودروساز، ارائه دهند اما سایر تولیدکنندگان برای ساخت قطعات ریختگی همچون قطعات شعله، صفحه روی گاز، دستگیره و … نیازی به دقت و استفاده از مواد اولیه مرغوب ندارند.

ساخت قطعات درب و پنجره با استفاده از روش ماسه‌ای

همت درخصوص انواع روش‌های ریخته‌گری، خاطرنشان کرد: برای ساخت انواع قطعات (به جز قطعات خودرو) می‌توان از روش ماسه‌ای یا غیرفشرده استفاده کرد اما این دو روش، زمان و انرژی زیادی نیاز دارد که البته ساخت قطعات درب و پنجره با استفاده از این روش‌ها مرسوم است.

وی درباره براده به دست آمده در مراحل مختلف قطعه‌سازی، بیان کرد: ضایعات براده‌ای آلومینیومی که در مرحله پرداخت به وجود می‌آید ناچیز و بیشتر به صورت گرده است که البته آن‌ها نیز جمع‌آوری و استفاده می‌شود اما عمده براده‌ای که در فرآیند قطعه‌سازی به دست می‌آید در مرحله تراشکاری است.

مدیر عامل شرکت زینکو زاماک همت درخصوص ضایعاتی که در زمان پرداخت بدست می‌آید، خاطرنشان کرد: ضایعات حاصله در مرحله پرداخت، خمیری شکل و اندک است به همین جهت به چشم نمی‌آید.

همت در ادامه بیان کرد: از یک تن بار، ۸۰۰ کیلوگرم قطعه و ۲۰۰ کیلوگرم ضایعات، بدست می‌آید که البته بیشتر ضایعاتی که به صورت دلمه است دوباره در فرآیند تولید قرار می‌گیرد و استفاده می‌شود.

دستمزد تولید در هر مرحله محاسبه می‌شود

وی درمورد دستمزد ریخته‌گری، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز، فعالان حوزه دایکست ترجیح می‌دهند دستمزد کار خود را از طریق پرت (برداشت مقداری از شمش آلومینیومی به جای هزینه و کارمزد) از تولیدکننده دریافت کنند البته در هر مرحله نیز کسر یا کم شدن، مواد وجود دارد؛ به عنوان مثال تولیدکنندگان، شمش آلومینیومی را کیلویی ۲۲ هزار تومان خریداری می‌کنند و زمانی که این ماده اولیه را به دایکست‌کار یا تزریق‌کار می‌دهند، در مرحله ذوب ۴ درصد و در مرحله پرداخت ۱۰ درصد از شمش به صورت دلمه یا براده در می‌آید و از مقدار اصلی شمش کاسته می‌شود.

مدیر عامل شرکت زینکو زاماک همت در ادامه افزود: به طور مثال تولیدکننده یک تن شمش آلومینیوم را به دایکست‌کار می‌دهد و۹۰۰ کیلوگرم قطعه تحویل می‌گیرد البته دستمزد قطعه‌سازی در هنگام ضرب نیز به صورت جداگانه محاسبه می‌شود که در هر ضرب هزار و ۴۰۰ تومان از تولیدکننده دستمزد می‌گیرد که ممکن است قالب چهار تایی یا دوتایی باشد و تولیدکننده به تعداد ضرب‌هایی که می‌زند، اجرت می‌گیرد.

همت درخصوص خرید دستگاه دایکست، بیان کرد: در حال حاضر و با توجه به شرایط اقتصادی موجود تعداد دایکست‌کارها نیز کم شده است و خرید دستگاه‌ با توجه به هزینه بالای گمرک و تفاوت نرخ ارز، مقرون به صرفه نیست؛ به همین جهت تولیدکننده‌ای که دستگاه دایکست دارد برای سایر تولیدکنندگان نیز قطعات درخواستی تزریق و ضرب می‌کند.

وی در مورد هزینه پرداخت‌کاری، عنوان کرد: پس از مرحله ضرب، پرداخت‌کاری یا صیقل‌کاری انجام می‌شود که پرداخت‌کار در این مرحله، ۵۰۰ تومان بابت هر قطعه دریافت می‌کند، سپس قلاویزکار متناسب به حجم کار، بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان و آبکار نیز هزار تومان کارمزد می‌گیرد.

افزایش فروش داشته‌ایم

مدیر عامل شرکت زینکو زاماک همت درمورد قانون منع واردات، خاطرنشان کرد: قانون منع واردات جزو معدود قوانینی است که در این چند سال اخیر به ما کمک کرده است؛ با وضع این قانون، مصرف‌کنندگان به تولیدکنندگان داخلی سفارش داده‌اند و ما توانسته‌ایم میزان تولیدات خود را افزایش دهیم و فروش بیشتری داشته باشیم.

همت در ادامه تصریح کرد: شرکت‌های بزرگی که درگذشته در زمینه یراق‌آلات و دستگیره فعالیت می‌کردند، در حال حاضر به جای واردات، به تولید قطعات ریختگی می‌پردازند.

وی به مقایسه محصولات تولید داخلی و وارداتی‌، پرداخت و بیان کرد: برخی از محصولات وارداتی همانند یراق‌آلاتی که از کشور چین وارد می‌شود، مواد اولیه غیرقابل تشخیصی دارند؛ تولیدکنندگان چینی در آنالیز مواد دست می‌برند، به همین جهت تشخیص آلیاژ مواد اولیه امکان‌پذیر نیست، به گونه‌ای که شاهدیم برخی از محصولات چینی وارداتی باکیفیت و برخی کاملا نامرغوب هستند اما درخصوص محصولات داخلی، اینگونه نیست و تمامی تولیدات استاندارد هستند.

مدیر عامل شرکت زینکو زاماک همت در پایان با اشاره به واردات دستگاه‌های دایکست، گفت: دستگاه‌های دایکستی با نام‌های ۰۶، ۰۷، ۰۸ با و یا بدون فشار سوم و انواع محفظه گرم و سرد در کشور موجود هستند که معمولا این دستگاه‌ها را از کشورهای روسیه و تایلند به ایران وارد می‌کنند البته در کشور نیز توان ساخت اینگونه دستگاه‌ها را داریم.

یک فعال صنعت آلومینیوم در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۴:۴۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

یک فعال صنعت ریخته‌گری در گفت‌‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۵۴ /چهارشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت نوین ‌گدازه مطلق مطرح کرد:

۹:۲۳ /چهارشنبه/۱۷ مرداد ۱۴۰۳

مدیر تحقیق و توسعه گروه صنعتی نوین دایکست مطرح کرد:

۱۲:۳۸ /چهارشنبه/۳ مرداد ۱۴۰۳

در راستای افزایش تولید آلومینیوم بازیافتی صورت گرفت؛

۷:۴۵ /سه شنبه/۲۹ خرداد ۱۴۰۳

مدیر گروه صنعتی کیمیاگران سرو فارس:

۱۰:۵۷ /سه شنبه/۱ خرداد ۱۴۰۳

حبیب‌اله کوچک‌نیا، مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاران البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»، مطرح کرد:

۶:۴۲ /شنبه/۲۸ مرداد ۱۴۰۲

امین صفایی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری آلیاژ ناب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۲۱ /شنبه/۲۴ دی ۱۴۰۱

مدیر کارگاه ریخته‌گری ریاحی هشدار داد:

۱۲:۳۳ /شنبه/۲۳ مهر ۱۴۰۱

سعید فتحی، مدیرعامل شرکت فرآوری آمیژه‌های رنگین فتح(فارکو) در گفت‌گو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۰۹ /سه شنبه/۱۸ آذر ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت پیلوت گاز عبدالحسین توتونچیان:

۱۸:۳۷ /شنبه/۱۵ تیر ۱۳۹۸

سعيد فتحي، رئيس هيئت مديره شرکت فرآوری آميژه‌های رنگين فتح در یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۴ /شنبه/۱۶ دی ۱۴۰۲

علی اصغر زرنوشه فراهانی، مدیرعامل شرکت پرتو آلیاژ پارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلابن» مطرح کرد:

۵:۱۱ /شنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۲

قدرت شکل‌پذیری خوب

۱۲:۴۲ /شنبه/۱۵ تیر ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/15

235036

فلزات آنلاین

1403/10/15

657272

فلزات آنلاین

1403/10/15

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/15

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/15

26948

فلزات آنلاین

1403/10/15

14181

فلزات آنلاین

1403/10/15

43046

فلزات آنلاین

1403/10/15

47139

فلزات آنلاین

1403/10/15

43126

فلزات آنلاین

1403/10/15

42038

فلزات آنلاین

1403/10/15

30205

فلزات آنلاین

1403/10/15

31122

فلزات آنلاین

1403/10/15

29581

فلزات آنلاین

1403/10/15

38306

فلزات آنلاین

1403/10/15

36125

فلزات آنلاین

1403/10/15

60097

فلزات آنلاین

1403/10/15

28929

فلزات آنلاین

1403/10/15

43471

فلزات آنلاین

1403/10/15

48207

فلزات آنلاین

1403/10/15

5195600