سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۵۱ /جمعه/۲۹ تیر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 4:54 /شنبه/12 اسفند 1402

بهرام باغچالی، عضو هیئت مدیره شرکت آداک صنعت پلیمر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

تنها تولیدکننده کاغذ سرامیکی در ایران هستیم/ تولید قطعات نسوز بر پایه تکنولوژی روز

امروزه با پيشرفت تکنولوژی و کاربرد دانش در بخش‌های مختلف، اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری و ضرورت توسعه شرکت‌های دانش‌بنيان در عرصه‌های اقتصادی اهميت فراوانی يافته است. در حال حاضر حدود 9 هزار و 600  شرکت دانش‌بنيان در کشور در سه گروه نوپا، نوآور و فناور با هدف ايجاد ارتباط ميان دانشگاه و صنعت و پياده‌سازی ايده‌های فناورانه و نوآورانه در صنايع مختلف مشغول فعاليت هستند که 2 درصد «GDP» اقتصاد را شامل شده و ارزآوری 10 ميليون دلاری برای کشور به همراه داشته‌اند...

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و کاربرد دانش در بخش‌های مختلف، اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری و ضرورت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های اقتصادی اهمیت فراوانی یافته است. در حال حاضر حدود ۹ هزار و ۶۰۰  شرکت دانش‌بنیان در کشور در سه گروه نوپا، نوآور و فناور با هدف ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت و پیاده‌سازی ایده‌های فناورانه و نوآورانه در صنایع مختلف مشغول فعالیت هستند که ۲ درصد «GDP» اقتصاد را شامل شده و ارزآوری ۱۰ میلیون دلاری برای کشور به همراه داشته‌اند. این آمار و ارقام، حاکی از اهمیت دانش‌بنیان‌ها در توسعه و رشد اقتصادی است که با توجه به این مهم، بدون شک تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در عرصه‌های مختلف اعم از فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی، فناوری و اطلاعات، تجهیزات و ماشین‌آلات، کشاورزی، داروسازی و… در آینده افزایش خواهد یافت. شرکت آداک صنعت پلیمر از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان فعال و شناخته شده در سطح کشور به شمار می‌آید که برای اولین بار موفق به تولید محصولات خاصی همچون مت «Mat» کاتالیست خودروهای سواری  و  سیستم‌های پساپالایش خودروهای دیزلی که نقش بسزایی در کاهش آلودگی هوا و هزینه‌های سلامت ناشی از این معضل زیست‌محیطی دارند، شده است. به علاوه، این شرکت در حال تولید کاغذ سرامیکی نسوز که از کاربرد فراوانی در صنعت فولاد برخوردار است، بوده و در یک نگاه کلی، سبد محصولات این شرکت کاملا خاص و منحصر به فرد است. در همین راستا، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» گفت‌وگویی با بهرام باغچالی، عضو هیئت مدیره شرکت آداک صنعت پلیمر تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

در خصوص تاریخچه و زمینه فعالیت شرکت آداک صنعت پلیمر توضیحاتی ارائه بفرمایید.

شرکت آداک صنعت پلیمر در سال ۱۳۹۴ با هدف تولید انواع عایق‌های حرارتی و مبدل‌های کاتالیستی تاسیس شد و فعالیت خود را یک سال بعد هم‌زمان با بهره‌گیری از تجارب فنی، علمی و آکادمیک متخصصان داخلی، ساخت و استفاده از تجهیزات و ماشین‌‎آلات مورد نیاز آغاز کرد. هم‌زمان با گسترش تحریم‌های خارجی علیه کشور، ما اقدام به تولید مت «Mat» کاتالیست خودروهای سواری کرده و به عنوان اولین تولیدکننده این محصول در داخل کشور و سطح منطقه، گواهی دانش‌بنیان رتبه دو و بعد از آن رتبه یک صنعت را کسب کردیم؛ ضمن اینکه در این زمینه با توسعه آزمایشگاه و جذب متخصصان ایرانی، به خوبی می‌توانیم با تولیدکنندگان محدود این محصول در بازارهای جهانی رقابت کنیم. سبد محصولات مجموعه در این بخش شامل تولید عایق‌های حرارتی اعم از عایق حرارتی مبدل کاتالیستی، لوله‌ای، ورقه‌ای و الاستومری به علاوه تولید مبدل‌های کاتالیستی خودروهای بنزینی، دیزلی و سایر صنایع می‌شود. از مهم‌ترین کاربردهای عایق حرارتی در صنایع مختلف، می‌توان به جلوگیری از اتلاف و کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های مربوط به آن، افزایش عمر مفید تجهیزات، جلوگیری از حوادث مرتبط با حوزه ایمنی مانند سوختگی و… اشاره کرد. در ادامه تداوم مطالعات و تحقیقات و اطلاع و آگاهی از آلودگی‌های عایق‌های حرارتی، منجر به گسترش زمینه‌های تحقیق و توسعه در راستای تولید محصولات مورد استفاده در این بخش شد و ما با طراحی و راه‌اندازی نخستین خط مکانیزه تولید کاغذ سرامیکی که مزیت‌های اقتصادی و کاربردی قابل‌توجهی را به همراه داشت، فصل جدیدی را در صنعت نسوز کشور رقم زدیم؛ نکته قابل ذکر اینکه جایگزینی محصولات متنوع با کاغذ سرامیکی، خوشبختانه مورد استقبال و پذیرش صنایع زیرساختی کشور قرار گرفت. علاوه‌براین، حوزه پلیمر و ساخت انواع قطعات تریم و تزئینات کامیون، اتوبوس، اتوبوس برقی و انواع خودروهای سواری، از دیگر فعالیت‌های تخصصی مجموعه ماست؛ ضمن اینکه در زمینه ساخت قطعات الکترونیک، دسته سیم و کابل ترمز و باتری خودروهای دیزلی و سواری نیز فعالیت داریم و به عنوان اولین تولیدکننده سیستم پساپالایش خودروهای دیزلی در کشور شناخته شده‌ایم؛ این سیستم علاوه بر کاهش آلودگی هوا، نقش مهمی در کاهش هزینه‌های سلامت ناشی از این معضل زیست‌محیطی دارد. به علاوه، کلیه تلاش خود را به‌ کار گرفته‌ایم که به مطمئن‌‎ترین و برجسته‌ترین تولیدکننده تریم و تزئینات داخلی کابین خودروهای سواری و سنگین در کشور تبدیل شویم.

مشتریان شما به طور عمده چه صنایعی هستند و از چه تجهیزات و دستگاه‌هایی برای تولید محصولات خود استفاده می‌کنید؟

صنایع بسیاری در زمره مشتریان فعال مجموعه ما طی سالیان اخیر قرار گرفته‌اند که از جمله می‌توان به صنایعی همچون خودرو (بنزینی و دیزلی)، نفت و گاز (پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و شرکت‌های گاز)، نیروگاه (نیروگاه‌های برق)، فولاد، سیمان و شیمیایی (تولیدکنندگان مواد شیمایی) اشاره کرد. لازم به ذکر است که با افتخار محصولات خود را در اختیار خودروسازان بزرگ داخلی همچون ایران‌خودرو، زامیاد، مگاموتور، کرمان دیزل و سایپا دیزل قرار می‌دهیم و به دنبال آن هستیم همکاری خود را بیش از پیش با این مجموعه‌ها در ماه‌های پیش رو افزایش دهیم. تجهیزات و دستگاه‌های مورد استفاده در خطوط تولید مجموعه، متناسب با سطح تکنولوژی محصول شامل انواع پرس، برش، نورد و فرم‌دهی، برش‌کاری وکیوم، قالب‌سازی، لیزر و ربات‌های مونتاژ است و تلاش کرده‌ایم از به‌روزترین و جدیدترین دستگاه‌ و ماشین‌آلات موجود در بخش‌های مرتبط استفاده کنیم.

شرکت آداک صنعت پلیمر به عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان، چه اقداماتی در زمینه به کارگیری تکنولوژی و فناوری‌های نوین انجام داده است؟

تکنولوژی شامل مولفه‌های سازمان، انسان، اطلاعات و ماشین‌آلات است که برای تولید مناسب و سودده، ترکیب کارآمد و متناسب این مولفه‌ها باید در دستور کار یک واحد صنعتی قرار بگیرد. شرکت آداک صنعت پلیمر نیز از این قاعده مستثنی نیست و با هدف نوآوری و به‌روزرسانی تولید، به‌کارگیری تکنولوژی‌های مناسب و جدید را در دستور کار خود قرار داده‌ است. ما اقدامات بسیاری در راستای تحقق این مهم در مجموعه انجام داده‌ایم که از جمله می‌توان به سرمایه‌گذاری در واحد تحقیق و توسعه (R&D) جهت دسترسی به تکنولوژی‌های نوین تولید محصولات جدید، همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی، برگزاری دوره‌های آموزشی جهت ارتقای دانش سازمانی، ایجاد و توسعه آرشیو فنی و دانش‌بنیانی ساخت قطعات تولیدی شرکت و ایجاد واحد مهندسی و توسعه به منظور بهبود مستمر تجهیزات و فرایند خطوط تولیدی اشاره کرد.

به طور مشخص کاربرد سیستم‌های پساپالایش چیست و شرکت آداک صنعت پلیمر به چه دستاوردهایی در این زمینه دست یافته است؟

در حال حاضر آلودگی هوا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین معضلات زیست‌محیطی در جهان محسوب می‌شود که حیات بشر و گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی را به خطر انداخته است.. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ایران رتبه ۱۲ آلوده‌ترین کشورهای جهان را در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی به خود اختصاص داد که از دلایل اصلی این امر، می‌توان به کیفیت پایین سوخت، عدم استفاده از سیستم‌های تصفیه‌کننده و عدم رسیدگی رانندگان به شرایط خودروهای دیزلی اشاره کرد. با اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، از ابتدای سال جاری تاکنون، شاخص آلودگی هوا در بیشترین روزهای سال در شرایط ناسالم قرار داشته است؛ این بدان معناست که کیفیت هوا در کلان‌شهرهای کشور به ویژه تهران در بیشتر روزهای سال برای گروه‌های حساس ناسالم بوده و این معضل آثار سوء بسیاری اعم از بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی، سرطان و حتی مرگ را به همراه داشته است. خودروهای دیزلی به دلیل احتراق ناقص سوخت، مقدار زیادی گازهای سمی و مضر تولید می‌کنند که این گازها شامل هیدروکربن‌ها (HC)، مونوکسیدکربن (CO)، اکسیدهای نیتروژن (NOx)  و ذرات معلق می‌شود. از طرفی، هر یک از این ترکیبات سمی و بسیار خطرناک بوده و موجب بروز مشکلات فراوانی برای سلامتی انسان خواهند شد. یکی از روش‌های موثر برای کاهش آلودگی هوا در داخل کشور، استفاده از سیستم‌های «پسا‌پالایش» است؛ به نحوی که این سیستم‌ها با کاهش و حذف آلاینده‌های مذکور از اگزوز خودرو، به بهبود کیفیت هوا کمک می‌کنند. در همین راستا ما به عنوان تنها شرکت داخلی، اقدام به تولید و نصب بیش از ۲۰ هزار دستگاه سیستم پس‌پالایش کرده‌ایم. در حال حاضر این سیستم‌ها بر روی بخشی از خودروهای تجاری سنگین نصب شده‌اند و با توجه به آمارهای موجود، می‌توان تخمین زد سیستم‌های پسا‌پالایش تولید شده توسط مجموعه آداک صنعت پلیمر، تاکنون بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن از آلودگی هوای کشور را کاهش داده‌ که این میزان آلایندگی، معادل تولید ۶۰۰ هزار ماسک سه ‌لایه است. علاوه بر کاهش آلودگی هوا، سیستم‌های پسا‌پالایش شرکت آداک صنعت پلیمر می‌توانند نقش مهمی در کاهش هزینه‌های سلامت ناشی از این چالش محیط زیستی در کشور ایفا کنند و بر همین اساس در تلاش هستیم میزان تولید و نصب این سیستم‌ها در روزهای پیش رو را افزایش دهیم.

با توجه به اینکه در سبد تولیدات شما محصولات سرامیکی نسوز دیده می‌شود، شرایط کنونی صنعت نسوز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صنعت نسوز به عنوان یکی از صنایع مادر، نقش مهمی در تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع مختلف از جمله فولاد، سیمان، پتروشیمی و  شیشه ایفا می‌کند. این صنعت علی‌رغم سابقه نه چندان طولانی در ایران، در به‌کارگیری تکنولوژی‌های جدید کم فروغ بوده و شرکت آداک صنعت پلیمر تلاش می‌کند با معرفی محصولات جدید، امکان بهبود شرایط حاکم در این صنعت و استفاده از فناوری‌های نوین را مهیا سازد. با وجود رشد و توسعه‌ای که طی کمتر از ۵۰ سال در این صنعت حاصل شده است، هم‌اکنون چالش‌های متعددی در زمینه تولید قطعات نسوز و سرامیکی در داخل کشور پیش روی فعالان این صنعت وجود دارد. در حال حاضر بخش عمده‌ای از مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان نسوز از بازارهای وارداتی تامین می‌شود که طبق بررسی‌های انجام شده، امکان تولید و جایگزینی بخش عمده‌ای از این مواد وارداتی از طریق شرکت آداک صنعت پلیمر فراهم است. با هدف کاهش واردات و افزایش خوداتکایی در کشور، ما گام بلندی در راستای تولید و صادرات  قطعات نسوز از جمله برد، پتو و کاغذ سرامیکی، انواع گسکت «Gasket»، واشر نسوز و… برداشته‌ایم و همواره در تامین نیاز فعالان صنعت نسوز به این قطعات پیش‌قدم هستیم.

آیا طرح توسعه‌ای خاصی در دست اقدام دارید و چه چشم‌اندازی برای آینده شرکت آداک صنعت پلیمر متصور شده‌اید؟

عدم ثبات در سیاست‌های اقتصادی و صنفی کشور و روند غیرقابل کنترل تورم به عنوان دو ابرچالش اساسی، توسعه تولید و برنامه‌ریزی بلندمدت در شرکت‌های صنعتی به ویژه آداک صنعت پلیمر را دشوار ساخته است. با این وجود، بسیاری از محصولات مجموعه برای اولین بار در کشور و با تکیه بر دانش و تجربه متخصصان داخلی تولید شده است. روند بهبود و توسعه مستمر، همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویکردهای مدیریتی در شرکت آداک صنعت پلیمر محسوب می‌شود و این مهم، از جمله الزامات تداوم فعالیت مجموعه در راستای تولید محصولات مختلف بوده است. با این رویکرد، ما طرح‌های توسعه‌ای متنوعی با هدف رشد تولید در دست اقدام داریم و به دنبال آن هستیم ۱۰۰ درصد نیاز صنایع مختلف به تولیدات شرکت را رفع کنیم. بدون شک آینده روشنی پیش روی مجموعه آداک صنعت پلیمر قرار دارد و امیدواریم با کاهش تورم و ایجاد ثبات نسبی در سیاست‌های صنفی و اقتصادی، با سرعت بیشتری در مسیر توسعه و رشد تولید گام برداریم.

انتهای پیام//

در راستای افزایش بهره‌وری و راندمان تولید،

7:29 /شنبه/12 خرداد 1403

رئیس هیئت مدیره شرکت نسوز خوزستان مطرح کرد:

16:39 /چهارشنبه/9 خرداد 1403

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس:

13:25 /سه شنبه/11 اردیبهشت 1403

در سال ۲۰۲۲ رخ داد؛

10:27 /سه شنبه/4 اردیبهشت 1403

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران:

8:22 /شنبه/1 اردیبهشت 1403

مدیرعامل شرکت صانع دیرگداز آذربایجان:

11:43 /سه شنبه/28 فروردین 1403

محسن پروان، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران (ایرفکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

4:09 /شنبه/21 بهمن 1402

سیاوش وجدانی صغیر، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرخش در گفت‌وگو با فلزات آنلاین:

19:18 /شنبه/28 آبان 1401

علی تدین، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

17:10 /شنبه/21 آبان 1401

کاوه طارمی، مدیرعامل شرکت رسپینا صنعت در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

0:36 /شنبه/22 مرداد 1401

مهدی یوسف‌زاده، مدیرعامل شرکت دیرگداز آذربایجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

17:04 /شنبه/25 مرداد 1399

سعید لقمانی، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

18:21 /شنبه/29 تیر 1398

سیامک مسکوکیان، مدیرعامل شرکت ذوب یار صنعت طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

6:53 /شنبه/28 مرداد 1402
به زودی گزارش‌های تحلیلی مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/04/28

151696

فلزات آنلاین

1403/04/28

483684

فلزات آنلاین

1403/04/28

551690

فلزات آنلاین

1403/04/28

2788352

فلزات آنلاین

1403/04/28

23520

فلزات آنلاین

1403/04/28

9625

فلزات آنلاین

1403/04/28

40576

فلزات آنلاین

1403/04/28

49860

فلزات آنلاین

1403/04/28

44700

فلزات آنلاین

1403/04/28

42073

فلزات آنلاین

1403/04/28

26181

فلزات آنلاین

1403/04/28

28729

فلزات آنلاین

1403/04/28

26389

فلزات آنلاین

1403/04/28

36544

فلزات آنلاین

1403/04/28

33356

فلزات آنلاین

1403/04/28

44816

فلزات آنلاین

1403/04/28

25723

فلزات آنلاین

1403/04/28

39705

فلزات آنلاین

1403/04/28

43170

فلزات آنلاین

1403/04/28

3396300