به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، واردات بیشتر کالاهای صنعتی از سطح یک سال قبل خود عبور کرد، یعنی زمانی که چین در حال خروج از شرایط اضطرار همهگیری کرونا بود. انرژی قابل توجهترین دستاوردها را نشان داد که از جمله آن میتوان به جهش ۳۶ درصدی در محصولات نفتی پالایش شده اشاره کرد؛ با ثبت قیمتهای بینالمللی پایینتر برای گاز طبیعی و زغالسنگ، واردات آنها بیش از ۲۰ درصد و همزمان صادرات نفت خام ۵.۱ درصد افزایش یافت.
در میان فلزات، محمولههای سنگآهن با افزایش ۸.۱ درصدی برجسته بود و محمولههای مس و کنسانتره مس با افزایش قیمت کمتری روبهرو شدند. سوال این است که آیا رشد چین برای جذب واردات کافی خواهد بود؟ محمولههای کالایی در اقتصادی که درگیر کاهش تورم و مصرف ضعیف است، این بدان معنی است که بخش عمدهای از عرضه میتواند به جای رسیدن به مصرفکننده نهایی ذخیرهسازی شود. علاوهبراین، جلسات سالیانه رگولاتوری که اخیرا آغاز شده است، تاکنون نتوانسته سرمایهگذاران را متقاعد کند که برنامه کافی برای تحقق هدف تولید ناخالص داخلی قوی دولت وجود دارد.
موجودی اقلام از مس گرفته تا سنگآهن، فولاد و زغالسنگ یا به سرعت در حال افزایش بوده و یا به حجمی بیش از سال گذشته رسیده است، آن هم درست زمانی که چین به سمت دورهای از تقاضا برای تولید و ساختوساز پیش میرود. اما بخش کارخانه از ماه اکتبر تاکنون در یک شرایط انقباضی قرار گرفته و معاملهگران شواهد زیادی مبنی بر اینکه فعالیتهای ساختمانی به شرایط معمول بازمیگردد، مشاهده نکردهاند.
سنگآهن ممکن است از جهش در حاشیه فولاد کمی تسکین یابد که این مسئله نیازمند افزایش تولید فولاد است. قیمت نهاده فولادسازی در دو ماهه نخست سال ۲۰۲۴ حدود ۱۷ درصد کاهش یافت. تقاضای سبز برای مس نیز اهمیت فزایندهای پیدا میکند و این موضوع باید به جبران رکود مصرف ناشی از بازار املاک بحرانزده چین کمک کند.
چین دادههای تجاری ماههای ژانویه و فوریه را ترکیب میکند تا تاثیر تعطیلات سال نوی قمری را که امسال در اواسط ماه گذشته کاهش یافت، کمرنگ کند. صادرات چین در دو ماه نخست سال ۲۰۲۴ بسیار سریعتر از حد انتظار رشد کرد و این یک نشانه تشویقکننده برای تقاضا بود، چراکه دومین اقتصاد بزرگ جهان در تلاش است تا به جایگاه پیشین خود بازگردد.
شرکت معدنی استرالیایی جروویس گلوبال در واکنش به کاهش قیمت کبالت که علت آن را عرضه مازاد چینی میداند، هزینهها و مشاغل خود را کاهش میدهد. جاهطلبی چین برای ارائه بزرگترین استقرار انرژی پاک جهان در بیابانهای دور افتاده و مناطق داخلی بدون تمرکز بیشتر بر افزایش ظرفیت شبکه با چالشهایی مواجه خواهد شد. همزمان باید این مسئله را در نظر گرفت که خطر رشد چین باعث از بین رفتن دستاوردهای آبوهوایی جهان میشود.
انتهای پیام//