سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۵۵ /جمعه/۳۰ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۴۹ /سه شنبه/۲۲ اسفند ۱۴۰۲

به دنبال کاهش قیمت محصولات فلزی،

سود شرکت «Glencore» به شدت افت پیدا کرد

بر اساس گزارش سالانه شرکت «Glencore» که در روز چهارشنبه 21 فوریه 2024 منتشر شد، میزان سود این شرکت در سال 2023 به دلیل کاهش قیمت محصولات فلزی، حدود 50 درصد افت را تجربه کرد.

بر اساس گزارش سالانه شرکت «Glencore» که در روز چهارشنبه ۲۱ فوریه ۲۰۲۴ منتشر شد، میزان سود این شرکت در سال ۲۰۲۳ به دلیل کاهش قیمت محصولات فلزی، حدود ۵۰ درصد افت را تجربه کرد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات ‌آنلاین» و به ‌نقل از موسسه «Fastmarkets»، میزان درآمد تعدیل شده بخش فلزات و مواد معدنی شرکت «Glencore» قبل از اعمال شاخص بهره، مالیات و استهلاک «EBITDA» در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، با ۴۱ درصد کاهش به ۵٫۴ میلیارد دلار رسید.

عملکرد ضعیف‌ بخش فلزات، منجر به کاهش ۵۰ درصدی میزان درآمد تعدیل‌ شده قبل از اعمال شاخص بهره، مالیات و استهلاک «EBITDA» شرکت مذکور شد. میزان سود شرکت «Glencore» از فروش زغال‌سنگ نیز در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ با افت همراه بود.

کاهش قیمت کبالت، نیکل و روی

میزان سودآوری شرکت «Glencore» به دلیل کاهش قیمت کبالت، نیکل و روی، روند نزولی را در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ به ثبت رساند.

تغییر اولویت شرکت‌ها در استفاده از باتری‌های لیتیوم فسفات آهن (LFP) به جای باتری‌های نیکل کبالت منگنز (NCM)، منجر به ایجاد وضعیت مازاد عرضه کبالت و افت حجم تقاضا برای این فلز در سال ۲۰۲۳ شد.

بر اساس ارزیابی روزانه موسسه «Fastmarkets»، شاخص قابل فروش پیشنهادی برای رسوب هیدروکسید مخلوط کبالت با شرط تحویل محموله کبالت در بندر روتردام، معادل ۴۸ تا ۵۰ درصد هزینه تحویل محموله کبالت در بنادر چین، ژاپن و کره‌جنوبی و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار (cif) در روز چهارشنبه ۲۱ فوریه ۲۰۲۴ اعلام شد که نسبت به شاخص ارزیابی شده در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۲۳ تغییری در آن مشاهده نشد.

همچنین قیمت نیکل در بورس فلزات لندن نیز در سال ۲۰۲۳ تحت فشار نزولی قرار گرفت و از ۳۱,۱۵۰ دلار در هر تن در روز سوم ژانویه ۲۰۲۳، به ۱۶,۲۵۰ دلار در هر تن در روز ۲۹ دسامبر همان سال کاهش یافت که حاکی از کاهش بیش از ۴۷ درصدی قیمت فلز مذکور دارد.

علاوه‌براین، افزایش ظرفیت تولید رسوب هیدروکسید مخلوط (MHP) در اندونزی که قرار است جایگزین بریکت‌های نیکل یا کاتد در تولید باتری شوند، سبب شد قیمت نیکل در سال ۲۰۲۳ روند نزولی را تجربه کند. از همین رو، افت قیمت نیکل باعث شد راه‌اندازی واحدهای تولید جدید و فعالیت برخی از تولیدکنندگان این فلز در سراسر جهان به طور موقت متوقف شوند.

اندی کول، تحلیلگر موسسه «Fastmarkets» عنوان کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، به نظر می‌رسد روند نزولی قیمت رسوب هیدروکسید مخلوط لیتیوم در کوتاه‌مدت ادامه خواهد داشت و قیمت آن به حدود ۲۰ هزار دلار در هر تن در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۴ خواهد رسید.

وی افزود: احتمال ایجاد وضعیت مازاد عرضه مجدد برای رسوب هیدروکسید مخلوط لیتیوم وجود دارد که همین مسئله باعث می‌شود قیمت‌ها و پویایی در بازار این محصول با نوسان همراه شود.

تورم ناشی از فشار هزینه‌ها در سال‌های اخیر به دلیل افزایش بهای انرژی و دستمزد کارگران به دنبال شیوع ویروس کرونا، برای  شرکت‌های معدنی فعال در بخش فلزات پایه زیان‌هایی را به همراه داشته است. در حال حاضر چنین تورمی ناشی از فشار هزینه‌ها در گزارش عملکرد مالی شرکت «Glencore» مشهود به نظر می‌رسد.

هزینه تولید مس در معادن تحت اختیار شرکت «Glencore»، رقمی معادل ۱٫۶۳ دلار به ازای هر پوند در سال ۲۰۲۳ اعلام شد که حدود ۰٫۸۳ دلار در هر پوند بیشتر از هزینه تولید فلز مذکور توسط این شرکت در سال ۲۰۲۲ بود.

بخشی از این افزایش هزینه را می‌توان به کاهش میزان تولید محصولات جانبی مانند کبالت در معادن مس تحت مدیریت شرکت «Glencore» نسبت داد. میزان درآمد شرکت مذکور از تولید محصولات جانبی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲، حدود ۰٫۵ دلار در هر پوند کاهش را به ثبت رساند.

هزینه‌های تولید نیکل در معادن تحت اختیار شرکت «Glencore» در سال ۲۰۲۳، به ۸٫۷۱ دلار در هر پوند رسید که ۲٫۴ دلار به ازای هر پوند افزایش را نسبت به هزینه‌های تولید این فلز در سال ۲۰۲۲ تجربه کرد.

یکی از دلایل افزایش هزینه‌های تولید نیکل در معادن تحت مدیریت شرکت «Glencore»، هزینه‌های سرمایه‌ای زیان‌ده شرکت نامبرده شده در معدن «Koniambo» بود. بر همین اساس شرکت «Glencore» طی بیانیه‌ای که در روز ۱۲ فوریه ۲۰۲۴ رسانه‌ای شد، اعلام کرد که قصد دارد دارایی‌های خود در معدن «Koniambo» را به فروش برساند.

هزینه تولید فلز روی نیز در سال ۲۰۲۳ با کاهش همراه شد. شرکت «Glencore» هزینه تولید فلز روی خود را ۰٫۴۹ دلار در هر پوند در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که ۰٫۱۱ دلار در هر پوند نسبت به هزینه تولید گزارش شده شرکت مذکور در سال ۲۰۲۲ کاهش داشت.

انتهای پیام//

با هدف کاهش وابستگی به تامین‌کنندگان خارجی،

۱۳:۵۵ /سه شنبه/۲۷ خرداد ۱۴۰۴

در اجرای فرایند کربن‌زدایی،

۱۳:۳۶ /سه شنبه/۲۷ خرداد ۱۴۰۴

پیام تسلیت مدیرعامل ایمپاسکو در پی شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و شهروندان کشور:

۹:۵۹ /یکشنبه/۲۵ خرداد ۱۴۰۴

کارشناسان هشدار دادند؛

۷:۴۷ /سه شنبه/۲۰ خرداد ۱۴۰۴

نخستین برآورد از ذخایر معدنی «Filo Del Sol»:

۱۵:۱۳ /یکشنبه/۱۸ خرداد ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

عليرضا مظفری، مديرعامل تعاونی معدنی کهران کوير طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۳ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۱۰:۱۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

به دنبال فروش زغال‌سنگ و رکوردشکنی در تولید مس،

۱۰:۳۹ /سه شنبه/۶ خرداد ۱۴۰۴

در بازه زمانی 24-2020 بررسی شد؛

۹:۰۶ /سه شنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

در پی افزایش قیمت انرژی در آفریقا،

۶:۱۸ /چهارشنبه/۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

«اپال» در مسیر تحقق توسعه پایدار؛

۹:۳۲ /شنبه/۳ خرداد ۱۴۰۴

در مجمع عمومی فوق‌العاده و عادی سالیانه به تصویب رسید؛

۱۳:۳۸ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در نشست تحلیلی «وکغدیر» مطرح شد؛

۱۵:۴۶ /دوشنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

راهبردی هوشمندانه برای آینده صنعت؛

۱۳:۲۰ /چهارشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان؛

۱۱:۴۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۸ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات؛

۵:۲۸ /شنبه/۲۲ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۰۶ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/26

224083

فلزات آنلاین

1404/03/26

858230

فلزات آنلاین

1404/03/26

1374431

فلزات آنلاین

1404/03/26

1331305

فلزات آنلاین

1404/03/26

29819

فلزات آنلاین

1404/03/26

16025

فلزات آنلاین

1404/03/26

45904

فلزات آنلاین

1404/03/26

65099

فلزات آنلاین

1404/03/26

47680

فلزات آنلاین

1404/03/26

42960

فلزات آنلاین

1404/03/26

41121

فلزات آنلاین

1404/03/26

38054

فلزات آنلاین

1404/03/26

37017

فلزات آنلاین

1404/03/26

43017

فلزات آنلاین

1404/03/26

38549

فلزات آنلاین

1404/03/26

59174

فلزات آنلاین

1404/03/26

35071

فلزات آنلاین

1404/03/26

43385

فلزات آنلاین

1404/03/26

59056

فلزات آنلاین

1404/03/26

6774100