مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده در این مجتمع عظیم صنعتی در سال گذشته، گفت: در مجموع میتوان سال ۱۴۰۲ را سال اصلاح ساختار مالی شرکت دانست و در سال جدید، اصلاح ساختار تولید و بازرگانی را مدنظر قرار دارد که در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، مهدی کوهی به مهمترین اقدامات تحولی شرکت در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط مالی شرکت ذوب آهن اصفهان که در صورتهای مالی شرکت منتهی به ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۱ منعکس شد، اصلاح ساختار مالی این مجتمع عظیم صنعتی به عنوان یک اقدام جهادی، پروژه کوتاهمدت و دانشبنیان در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در این فرصت شایسته میدانیم از مسئولان (وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد، صمت و مدیران عامل سازمان تامین اجتماعی، شستا و صدر تامین) و همچنین تلاشگران حوزه مالی و اقتصادی شرکت تشکر و قدردانی کنیم، تصریح کرد: در همین راستا، تجدید ارزیابی داراییها از محل طبقه زمین با اخذ مجوزهای لازم از سازمانها و دستگاههای اجرایی ذیربط در کشور و همچنین با تصویب هیئت مدیره در واپسین روزهای سال گذشته به عنوان یک اقدام تحولی و یک موفقیت بزرگ در کارنامه کاری شرکت ذوب آهن اصفهان ثبت شد.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان ادامه داد: سرمایه ثبتی شرکت با این اقدام تحولی، بیش از ۸۴۰ درصد افزایش یافت و از هفت همت، به بیش از ۶۶ همت رسید. افزایش سرمایه انجام شده، بازار سهامداری شرکت ذوب آهن اصفهان را به شدت سرزنده و شاداب کرد و فضای بسیار خوبی برای تولید و توسعه در این مجتمع بزرگ گشوده شد.
کوهی همچنین از اخذ مجوز دیگری از سهامدار اصلی برای افزایش سرمایه از محل آورده مطالبات خبر داد و گفت: پس از باز شدن نماد «ذوب» در بازار سرمایه، از این طریق بخشی از سرمایه در گردش شرکت تامین میشود.
وی، پیگیری اخذ مطالبات شرکت از صندوق بازنشستگی فولاد را به عنوان یک اقدام تحولی دیگر معرفی کرد و افزود: شرکت ذوب آهن اصفهان طی چند سال گذشته هزینههای بیمه پایه و… را جهت بازنشستگان صندوق فولاد به صورت مستقیم پرداخت کرده و این موضوع از جمله مطالبات این مجتمع عظیم صنعتی از صندوق بوده است که با پیگیریهای انجام شده در روزهای پایانی سال پیش، تاییدیه بخشی از مطالبات شرکت ذوب آهن از هیئت امنای صندوق بازنشستگی فولاد اخذ شد و مابقی آن را نیز پیگیر هستیم.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۱، قیمت یوتیلیتیها در کشور افزایش یافت که این موضوع با رشد قیمت گاز آغاز شد. با هماهنگی وزارت صمت، کمیسیون انرژی مجلس و سایر دستاندرکارن، در سفر رئیس جمهور به استان اصفهان گزارشی از فعالیتهای شرکت ذوب آهن خدمت وی ارائه شد و با رویکرد کارشناسی اثبات کردیم گاز برای کوره بلندها خوراک نیست و تقاضا کردیم قیمت گاز شرکت به قیمت پالایشگاهی تبدیل شود. در این راستا و در بخشنامهای که محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور صادر کرد، کوره بلندها از شیوه تولید القایی جدا شدند که این موضوع در شرکت ذوب آهن اصفهان منوط به جداسازی ایستگاه طرح آهن اسفنجی (قائم) شده و این پروژه دانشبنیان نیز در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ با حضور مسئولان استان افتتاح شد.
کوهی یادآور شد: در سال گذشته و برای اولین بار، گواهی انحصاری ساخت داخل محصول استراتژیک ریل توسط شرکت ذوب آهن اصفهان از وزارت صمت اخذ شد. ثمره این دستاورد بزرگ این است که وزارت راه، راهآهن سراسری کشور و متروی کلانشهرها برای خرید ریل از شرکت ذوب آهن اصفهان، نیازی به برگزاری مزایده و مناقصه ندارند زیرا این مجتمع عظیم صنعتی تنها تولیدکننده ریل در کشور است.
وی ادامه داد: بعد از سفر ریاست جمهوری به استان اصفهان و جلسات و مذکراتی که پیرو آن برگزار شد، شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان تولیدکننده تیرآهن بالپهن برای طرح نهضت ملی مسکن و ریل برای راهآهن سراسری کشور و متروی کلان شهرها معرفی شد و هماکنون کلیه محورهای ریلی کشور با ریل ذوب آهن ساخته میشوند. جلسات مربوط به تامین تیرآهن بالپهن برای طرح نهضت ملی مسکن نیز در حال برگزاری است و همچنین آماده تامین ریل مورد نیاز کریدور جنوب هستیم.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه به اصلاح روند تولید در شرکت اشاره کرد و گفت: مشاوران خبرهای از کشورهای ترکیه و روسیه، سایت ویزیت شرکت را انجام دادند و گلوگاههای تولید را با نظر آنها و همکاران متخصص شرکت مشخص کردیم که روند اصلاحی در بخشهای مختلف خط تولید مانند آگلومراسیون و کوره بلند در دست اقدام است.
کوهی تصریح کرد: این مجتمع عظیم صنعتی با دارا بودن کارگاههای ساخت مجهز و نیروی انسانی توانمند، بیش از ۸۵ درصد از قطعات و تجهیزات مورد نیاز خط تولید و همچنین سایر صنایع کشور مانند فولاد، سیمان و… را تولید میکند و مذاکرات بسیار خوبی نیز با مجموعههای مختلف در سطح کشور به منظور بومیسازی زنجیره تولید فولاد در دست اقدام دارد.
تامین پایدار مواد اولیه
وی اضافه کرد: به منظور تامین پایدار مواد اولیه مورد نیاز خط تولید، اقدامات بسیار خوبی مانند تملک معدن، افزایش ظرفیت تولید در معدن سنگان، انتقال دفتر امور معادن شرکت به این منطقه، حضور فعال در مزایدههای معدنی، شناسایی پهنههای معدنی مستعد، مذاکره با وزات صمت و… انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه انتقال دفتر امور معادن شرکت به منطقه سنگان، برداشت بیش از یک میلیون تنی سنگ مرغوب از این منطقه را در پی داشته است، اظهار داشت: شرکت ذوب آهن اصفهان برای تولید سه میلیون و ۶۰۰ هزار تنی تولید، به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن سنگ درشتدانه و ریزدانه و یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن زغال نیاز دارد. بخشی از سنگ مورد نیاز همان طور که اشاره شد، از سنگان تامین میشود و تهیه مابقی آن در دست پیگیری است. در زمینه زغال نیز فعالیت کل معادن زغالسنگ کشور نمیتواند تامینکننده زغال مورد نیاز این مجتمع عظیم صنعتی باشد و به همین دلیل مجبور به واردات زغالسنگ هستیم که این موضوع در افزایش قیمت تمام شده تاثیرگذار است.
کوهی ابراز کرد: با همکاری بسیار خوب دو معاونت بهرهبرداری و بازرگانی طی روزهای اول تا ۱۵ فروردین ماه، مواد اولیه به میزان قابلتوجهی وارد شرکت ذوب آهن اصفهان شد که این اقدامات تحولی به صورت مستمر ادامه دارد و در این زمینه مدیریت حراست نیز اقدامات خوبی انجام داد.
پروژههای توسعهای ذوب آهن بر مدار پیشرفت
وی در خصوص پروژههای این مجتمع عظیم صنعتی، یادآور شد: پرژه «PCI» به منظور تزریق پودر زغال به کوره بلند، امسال وارد مدار تولید میشود و پلنت اکسیژن در مرحله تست گرم قرار دارد. پروژه «LF3» از پیشرفت خوبی برخوردار بوده و باتری ۲ نیز بر اساس یک طرح کارشناسی در مرحله بازنگری قرار دارد؛ همچنین پروژه تصفیهخانه آب نیز از پیشرفت بالایی نسبت به سال گذشته برخوردار است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: با توجه به اصلاح ساختار مالی شرکت، استراتژی کاهش قیمت تمام شده تحت عنوان (مدیریت اثربخش هزینهها و کاهش بهای تمام شده) به معاونتهای شرکت ابلاغ شده است و کلیه اقدامات شرکت بر اساس این رویکرد برنامهریزی میشود.
کوهی بیان کرد: به منظور افزایش ظرفیت تولید برق در شرکت، نیروگاه هاربین وارد مدار شد و تولید برق در شرکت ذوب آهن اصفهان ۴۰ درصد افزایش یافت.
وی در خصوص هوشمندسازی سیستم «ICT» در شرکت ذوب آهن اصفهان، مطرح کرد: یکپارچهسازی سیستم «IT» این مجتمع عظیم صنعتی و ارتقای آن به «ICT» و بهرهگیری از روشهای نوین هوشمندسازی نیز از جمله اقداماتی به شمار میآید که در معاونت برنامهریزی و توسعه در حال برنامهریزی است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: در اواخر سال گذشته دو معاونت سرمایههای انسانی و توسعه مدیریت و پشتیبانی و همچنین خرید، بازاریابی و فروش در یکدیگر ادغام شدند که ثمرات بسیار خوبی در پی داشت.
کوهی در پایان یادآور شد: جانشینپروری و بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص در فرایندهای مختلف شرکت ذوب آهن اصفهان نیز به عنوان یک راهبرد کلیدی در دست اقدام است تا از این طریقف، ارتقای انگیزه در کارکنان و انتقال دانش فنی با رویکرد تخصصی انجام شود؛ همچنین بازبینی طرح طبقهبندی مشاغل در حال انجام است.
انتهای پیام//