حسن تیموری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: بازار کار ضایعات، دیگر آن بازار پررونق سابق نیست و اکثر بنگاهها به صورت نیمه تعطیل درآمدهاند. در واقع کار ما بستگی مستقیم به رونق صنعت ساختمان و ساختوساز در آن دارد و رکود اقتصادی فعلی که به همه لایههای صنعت راه پیدا کرده، دامن ما را نیز گرفته است.
وی با اشاره به تعدد بازارهای خرید و فروش ضایعات آهن در محلههای خلازیر، خاوران، چهاردانگه و خیابان فداییان اسلام، عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت بنگاهها در تمام این بازارها به همین شکل است و شما در اکثر مواقع با دستگاههای خاموش آنها روبهرو میشوید.
مدیر مجموعه جمعآوری ضایعات آهن تیموری درباره نحوه فروش ضایعات به کارخانههای ذوب، اذعان کرد: ما برای فروش ضایعات خود به کارخانهها مراجعه نمیکنیم، بلکه این خریداران هستند که به سراغ ما میآیند. ما بارهای ورودی مختلف را بعد از پذیرش، تفکیک یا احیانا پرس میکنیم و به نمایندگان کارخانههای ذوب یا واسطههای دیگر، به قیمت روز تحویل میدهیم.
تیموری در این مورد افزود: برای ما تفاوت چندانی ندارد که خریدار ما نماینده کدام کارخانه است یا کدام واسطه برای خرید ضایعات میآید؛ شیوه معامله ما مانند مزایدهها است و عموما بر اساس قیمتی که به ما پیشنهاد میدهند انجام میشود.
وی همچنین درباره نظر برخی از اصحاب صنعت که اعتقاد دارند ضایعات آهن و فولاد توسط توزیعکنندگان به طمع سود بیشتر دپو میشود، ابراز کرد: دپو کردن ضایعات آهن برای فروش به قیمت بالاتر زمانی مطرح میشود که اصلا ضایعاتی برای انبار کردن وجود داشته باشد. در شرایطی که ما برای تامین بار روزانه خود نیز با مشکل مواجه هستیم، قراضهای برای دپو کردن باقی نمیماند. ضمن اینکه با توجه به نوسانات قیمت موجود در بازار قراضه، هیچ بنگاهداری ریسک دپو کردن قراضه را نمیپذیرد و همه ترجیح میدهند بار خود را به قیمت روز بفروشند.
تیموری در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره نحوه قیمتگذاری ضایعات آهن و فولاد، اظهار کرد: در حال حاضر، ارزانترین نوع این کالا سفاله و بعد از آن حلبی است. قراضه روغنی و تیرآهن که جزو سنگینبار محسوب میشود، بالاترین قیمت را در میان ضایعات آهن و فولاد دارند و باقی اقسام قراضهها با توجه به وزن و کیفیت، بین این دو هستند. البته این تقسیمبندی در مورد ضایعات آهن و فولاد است و فلزات دیگر به خریداران فلزات رنگی فروخته میشود.
مدیر مجموعه جمعآوری ضایعات آهن تیموری در خصوص نامهای متداول قراضههای فلزی، بیان کرد: نامهایی مثل قیچی بزرگ، متوسط بار، روغنی و… مبنای علمی خاصی ندارند و معمولا بر اساس ویژگیهای ظاهری قراضهها انتخاب شدهاند و حتی در برخی موارد یک بار خاص، در بنگاههای مختلف با چندین نام متفاوت شناخته میشود.
انتهای پیام//