مدیرعامل شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران گفت: در سال جاری، تولید ۷۵ هزار تن قطعه سالم و فروش بیش از ۹۲ هزار تن قطعه را پیشبینی کردهایم؛ همچنین به دنبال تولید ۱۵ هزار تن قطعه از طریق برونسپاری خارج از مجموعه هستیم تا بتوانیم نیازهای مشتریان خود را به بهترین شکل رفع کنیم.
بابک ضیغمی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص عملکرد شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: در سالی که گذشت، ما موفق به تولید ۶۵ هزار و ۶۰۰ تن قطعه سالم و فروش حدود ۷۳ هزار تن قطعه شدیم. همچنین به واسطه رشد تولید در گروه تراکتورسازی و افزایش نیاز به قطعات چدنی در این گروه صنعتی و نیز سایر مشتریان مجموعه، حدود ۱۰ هزار تن قطعه را با کمک شرکتهای ریختهگری کوچکمقیاس در سطح استان و خارج از استان تولید کردیم. هدف از اجرای این برونسپاری ساده، تکمیل ظرفیت نیاز مشتریان است که به دنبال خود افزایش اشتغالزایی در واحدهای کوچکمقیاس و ایجاد ظرفیت برای تولید قطعات با ارزش افزوده بالاتر در شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران را به همراه داشته و با توجه به حصول نتیجه مطلوب، این روند را در سال جاری نیز ادامه خواهیم داد.
وی در ارتباط با عوامل موثر بر افزایش بهرهوری تولید در کارخانههای ریختهگری، عنوان کرد: اگر به مقوله بهرهوری به عنوان یک پارامتر حل مسئله نگاه کنیم، در گام نخست نیازمند تحلیل ساختارهای تشکیلدهنده آن هستیم. با توجه به الگوهای مدیریتی تعریف شده در این راستا شامل الگوهای «۵M» ، «۶M» و «۷M» و بخشهای حائز اهمیت در صنعت ریختهگری همچون متریال، ماشینآلات، تکنولوژی و نیروی انسانی، در ابتدا باید سنجشها و پایشهای لازم (اندازهگیری) بر اساس شاخصهای کلیدی عملکرد صورت پذیرد تا بتوانیم در راستای رشد بهرهوری تولید در واحدهای ریختهگری حرکت کنیم. بر این اساس در بخش متریال، استفاده از مواد باکیفیت نقش بسزایی در افزایش بهرهوری ایفا میکند. در زمینه تجهیزات و ماشینآلات، استفاده از ماشینآلات با راندمان مناسب و توقفات کمتر در این زمینه موثر خواهد بود. در حوزه تکنولوژی، نیازمند بهروزرسانی دانش و تکنولوژیهای مورد استفاده در خط تولید هستیم. در ارتباط با نیروی انسانی نیز بهکارگیری نیروی انسانی متخصص و بامهارت و در ادامه برگزاری دورههای آموزشی و ایجاد انگیزه لازم، تاثیر بسزایی در رشد بهرهوری تولید خواهد داشت. علاوه بر موارد مذکور، استفاده از روشهای نوین و جدید نیز در تحقق افزایش بهرهوری موثر است و بر همین اساس ضرورت دارد این مهم در اولویت اهداف کارخانههای ریختهگری قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران در ادامه به چالشهای موجود در صنعت ریختهگری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمبود نیروی انسانی متخصص و کارشناس در واحدهای صنعتی به ویژه مشاغل سخت و دشوار مانند ریختهگری، به یکی از مهمترین معضلات فعالان این بخش تبدیل شده و با توجه به روشهای مختلف کسب درآمد در کشور، زنگ خطر کمبود نیروی انسانی در صنایع سنگین به صدا درآمده است. از طرفی، محدودیتهای انرژی اعم از برق و گاز، عملکرد کارخانههای ریختهگری را همچون سایر واحدهای صنعتی تحت تاثیر قرار داده است و امیدواریم که این معضل، آسیب چندانی به اهداف و برنامههای ما در سال جاری وارد نکند. بروکراسیهای اداری مرتبط با ثبت سفارش، تخصیص ارز و… در راستای ارتقای تجهیزات و ماشینآلات، مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است که ضرورت دارد رفع آنها در دستور کار بخشهای مرتبط قرار بگیرد تا واحدهای صنعتی بتوانند با سرعت بیشتری در مسیر توسعه و افزایش بهرهوری حرکت کنند.
ضیغمی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزاتآنلاین» مبنی بر اینکه تحلیل شما از اهمیت صادرات قطعات ریختگی به کشورهای مختلف چیست و شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران چه برنامهریزیهایی را در حوزه صادرات دنبال میکند، گفت: در شرایط فعلی که کشور در آن قرار دارد، صادرات از مزایای فراوانی برخوردار است و اگر شرکتی موفق به صادرات محصولات خود به بازارهای بینالمللی شود، میتواند ارز حاصل از صادرات را در راستای خرید مواد اولیه و ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز در مسیر افزایش بهرهوری هزینه کند. البته باید توجه داشت فعالیت در عرصه صادرات، مستلزم کیفیت بالای محصول و رعایت استانداردهای روز تولید است و اجرای این مهم در شرکتهایی مانند ریختهگری تراکتورسازی ایران که ۱۰۰ درصد محصولات صادراتی خود را به اروپا ارسال میکند، منجر به افزایش سطح کیفی قطعات تولیدی و در ادامه تاثیر مثبت بر بازار داخلی قطعات ریختگی شده است.
وی در همین راستا ادامه داد: علیرغم چالشهای موجود در حوزه تجارت خارجی و رکود حاکم در بازارهای اروپایی که منجر به کاهش جزئی سفارشهای مشتریان خارجی شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران شده است، ما موفق به درآمدزایی حدود ۱۱ میلیون یورویی از محل صادرات در سال گذشته شدیم. در همین راستا به دنبال توسعه بازارهای صادراتی مجموعه در سال جاری هستیم تا در صورت بروز تنشهای سیاسی در یک منطقه مشخص، بتوانیم سایر مناطق را جایگزین بازارهای هدف خود کنیم.
مدیرعامل شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران ضمن اشاره به اهمیت بالای صنعت ریختهگری به عنوان یک صنعت مادر، در خصوص شرایط تولید در واحدهای ریختهگری خاطرنشان کرد: شرایط تولید و ثبت سفارش در واحدهای ریختهگری در سال گذشته مناسب بود و این روند در سال جاری نیز ادامه پیدا کرده است؛ البته چالشهایی مانند تورم و افزایش قیمت پیش روی فعالان صنعت ریختهگری کشور وجود دارد که عملکرد آنها و شرایط بازار را کمی تحت تاثیر قرار داده است که امیدواریم در ادامه شاهد یک ثبات کلی در این زمینه باشیم.
ضیغمی در پایان در ارتباط با اهداف و پروژههای توسعهای شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران در سال ۱۴۰۳، یادآور شد: شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران در سال جاری، تولید ۷۵ هزار تن قطعه سالم و فروش بیش از ۹۲ هزار تن قطعه را پیشبینی کرده است؛ همچنین به دنبال تولید ۱۵ هزار تن قطعه از طریق برونسپاری خارج از مجموعه هستیم تا بتوانیم نیازهای مشتریان خود را به بهترین شکل رفع کنیم. با توجه به مزایای منحصر به فرد فرایند لاست فوم که مجموعه ما از آن بهره میبرد، به دنبال راهاندازی خط دوم ریختهگری لاست فوم در نیمه دوم سال جاری هستیم. علاوهبراین، راهاندازی خط دیزاماتیک به عنوان مکمل خطوط تولید مجموعه را در بلندمدت هدفگذاری کردهایم. همچنین اقدامات توسعهای در کارگاههای مختلف مجموعه اعم از مدلسازی، شات و تمیزکاری، ذوب، ماهیچهسازی و مدار ماسه در حال انجام است و پروژه میکسرهای تهیه ماسه با هدف بهبود و جایگزینی سیستم کنترل موجود را در دست اقدام داریم.
انتهای پیام//