مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: در اردیبهشت ماه سال جاری، موفق به ثبت رکورد روزانه تولید به میزان پنج هزار و ۸۶ تن محصول شدیم و رکورد ماهیانه تولید به میزان ۸۳ هزار و ۸۵۵ تن را به ثبت رساندیم که نشان از عزم جدی و تلاش همهجانبه فولادمردان اکسینی در راستای تحقق جهش تولید دارد؛ این در حالی است که سال گذشته، درآمدهای فولاد اکسین به بیش از ۶۹ درصد افزایش پیدا کرد و به دنبال آن، میزان سودآوری شرکت با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن همراه شد.
علی محمدی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص موفقیتها و دستاوردهای شرکت فولاد اکسین خوزستان در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: در حال حاضر قطعی برق به یکی از مهمترین چالشهای تولیدکنندگان فولاد در کشور تبدیل شده است و این معضل عملکرد شرکتهای فولادی را در روزهای مختلف سال به ویژه فصل تابستان تحت تاثیر قرار میدهد. با وجود ۱۸روز توقف خط تولید ناشی از قطعی برق در نیمه ابتدایی سال گذشته، توانستیم رکورد بیشترین میزان تولید اسلب ( ۴۰۷ هزار و ۲۰۳ تن) را طی دو سال اخیر به ثبت برسانیم که این موفقیت با رشد ۵۶ درصدی درآمد و ۷۶ درصدی سود خالص شرکت در آن بازه زمانی همراه بود. در مجموع ما موفق به ثبت ۴۰ روز بدون توقف در خط تولید و رکورد آمادهبهکاری تجهیزات (۹۴ درصد) در سال ۱۴۰۲ شدیم که این میزان نیز بالاتر از استانداردهای جهانی بود؛ به علاوه در سال گذشته توانستیم رکورد ماهیانه فروش انواع ورقهای «API» به میزان ۷۸ هزار و ۸۵۳ تن را ثبت کنیم. در نهایت نیز موفق شدیم با برنامهریزیهای دقیق و سختکوشیها و تلاش بیوقفه فولادمردان اکسینی، درآمدهای شرکت را به بیش از ۶۹ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش دهیم که به دنبال آن، میزان سودآوری شرکت با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن همراه شد.
فولاد اکسین؛ برترین فولادساز خوزستانی در سال ۱۴۰۲
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۲ میلون تن فولاد در کشور تولید میشود که نشان از اهمیت بالای این صنعت پرکاربرد در رشد و توسعه اقتصادی دارد، افزود: شرکت فولاد اکسین خوزستان با رشد ۱۵ درصدی تولید در سال گذشته، به عنوان برترین فولادساز خوزستانی در میان شرکتهای برتر فولادی کشور معرفی شد؛ به نحوی که تنها پنج فولادساز کشور از لحاظ رشد تولید بالاتر از فولاد اکسین قرار گرفتند؛ نکته قابل توجه اینکه از ۷۲۰ هزار تن محصولات فولادی تولید شده در فولاد اکسین طی سال ۱۴۰۲، بخش عمدهای از آن به تولیدات «API» و با ارزش افزوده بالا اختصاص داشت که بیانگر عملکرد رو به رشد و موفق مجموعه در مسیر رشد و جهش تولید و سودآوری است.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با بیان اینکه رکوردشکنیهای ما به همین جا ختم نشد و در سالی که به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است ادامه پیدا کرد، افزود: در فروردین ماه امسال، موفق به تولید ۸۳ هزار و ۴۵ تن محصول شدیم که این میزان تولید در هفت ساله گذشته بیسابقه بود و سومین رکورد تاریخ تولید ماهیانه شرکت محسوب میشود؛ همچنین در اردیبهشت ماه سال جاری توانستیم رکورد روزانه تولید به میزان پنج هزار و ۸۶ تن محصول را در مجموعه محقق کنیم و رکورد ماهیانه تولید نیز در این ماه با رشد بیش از ۸۰۰ تنی، به ۸۳ هزار و ۸۵۵ تن رسید که نشان از عزم جدی و تلاش همهجانبه فولادمردان اکسینی در راستای تحقق جهش تولید دارد.
محمدی در ادامه به اهمیت صادرات فولاد به ویژه محصولات جدید و با ارزش افزوده بالا اشاره کرد و گفت: میزان مصرف فولاد کشور در حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون تن برآورد میشود و از این رو ضرورت دارد مازاد نیاز داخل با هدف ارزآوری بیشتر و رشد سودآوری توسط شرکتهای فولادی در بازارهای صادراتی عرضه شود. در همین راستا و علیرغم چالشهای موجود در این حوزه، ما برای اولین بار در تاریخ فولاد اکسین با ثبت رکورد ۴۵ درصدی در صادرات به عنوان صادرکننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ انتخاب شدیم و هماکنون محصولات خود را به ۱۸ کشور جهان در قارههای مختلف اعم از آسیا، آفریقا و اروپا صادر میکنیم. ازاینرو، همزمان با برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (ایران اکسپو) در اردیبهشت ماه سال جاری، اقدام به امضای دو تفاهمنامه جدید با بازرگانان و تجار فعال در کشورهای منطقه خاورمیانه، حوزه خلیج فارس و اروپای شرقی به منظور گسترش بازارهای صادراتی و حضور در بازارهای مختلف کردیم و به دنبال آن هستیم جایگاه برند خود را به عنوان تامینکننده محصولات استراتژیک فولادی، بیش از پیش افزایش دهیم.
وی با اشاره به نقش بیبدیل فولاد اکسین در ارزشآفرینی و توسعه صنایع مختلف کشور به ویژه نفت، گاز و پتروشیمی، مطرح کرد: شرکت فولاد اکسین خوزستان به عنوان تنها تولیدکننده ورق عریض فولادی با استاندارد «API» در کشور و خاورمیانه شناخته میشود که توانسته است با تامین نیاز صنایع مختلف علیالخصوص نفت و گاز به این محصول استراتژیک، تاثیر بسزایی در توسعه زیرساختهای این صنعت و رشد اقتصادی کشور داشته باشد. از این رو ما با حضور در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور که اردیبهشت ماه سال جاری با حضور غولهای نفتی و پالایشی کشور و منطقه برگزار شد، سه قرارداد بزرگ را با هدف تولید و عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول با شرکتهای جندیشاپور، مهندسی ایران ارتباط و تجارت بینالملل مانا اسپادانا منعقد کردیم.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در همین راستا ادامه داد: اولین قرارداد فولاد اکسین در این نمایشگاه با شرکت جندیشاپور که در زمینه مهندسی، ساخت و اجرای (EPC) پروژههای مرتبط با صنایع نفت و گاز فعالیت دارد، در راستای تولید و تامین ۷۸ هزار تن ورق فولادی برای پروژه خط لوله غرب کارون با قطر ۴۲ اینچ گستره دو منعقد شد. انعقاد تفاهمنامه دوم نیز میان فولاد اکسین و شرکت مهندسی ایران ارتباط که در عرصه طراحی و اجرای پروژههای مرتبط با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت دارد، صورت پذیرفت و بر اساس آن تولید و تامین ۷۵ هزار تن ورق عریض فولادی با استاندارد «API» برای پروژه خط لوله غرب کارون با قطر ۴۲ اینچ گستره یک به تصویب رسید. سومین قرارداد مجموعه با شرکت تجارت بینالملل مانا اسپادانا، فعال در زمینه تولید و بازرگانی زنجیره ارزش صنایع معدنی و فلزی منعقد شد که بر این اساس، حدود ۲۰۰ هزار تن از محصولات و ورقهای آلیاژی برند فولاد اکسین در پروژههای مختلف کشور مطابق با فعالیتهای شرکت تجارت بینالملل مانا اسپادانا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به دنبال تسریع در احداث کارخانه فولادسازی هستیم
محمدی با تاکید بر اینکه تامین پایدار مواد اولیه، یکی از ضرورتهای تحقق جهش تولید و تحویل به موقع سفارش مشتریان است، تصریح کرد: شرکت فولاد اکسین خوزستان با هدف تامین پایدار اسلب مورد نیاز خود به عنوان ماده اولیه اصلی مورد نیاز مجموعه، پروژه احداث کارخانه فولادسازی با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن را در دستور کار قرار داده است. از آنجایی که امکان تولید اسلب ۲۳ تنی در این واحد مطابق با استانداردهای نورد مجموعه فراهم است، بنابراین ما به دنبال تکمیل و راهاندازی هرچه سریعتر این کارخانه به منظور تامین پایدار و به موقع اسلب کافی و تحقق ظرفیت اسمی تولید در فولاد اکسین هستیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به برنامه احداث نیروگاه برق و ساخت مخازن ذخیرهسازی گاز با هدف تامین پایدار برق و گاز مورد نیاز خطوط تولید فولاد اکسین و همچنین راهاندازی پروژه تصفیهخانه بهداشتی در راستای بازچرخانی و صرفهجویی در مصرف آب، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مهمترین رویکردهای ما در زمینه توسعه تولید، سودآوری و رشد درآمدهای عملیاتی، تکمیل زنجیرههای ارزش و ورود به صنایع بالادستی است و بر همین اساس احداث واحد احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن آهن اسفنجی را در دستور کار قرار دادهایم. لازم به ذکر است که در این پروژه، خوراکدهی واحد فولادسازی به صورت هاتشارژ انجام میشود و نقش بسزایی در کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی ناشی از تولید فولاد دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با بیان اینکه حرکت در مسیر دانشی شدن را با جدیت کامل دنبال میکنیم و در همین راستا برای اولین بار در سطح استان خوزستان، موفق به اخذ نشان دانشبنیان (occ) از سازمان ملی استاندارد کشور برای یکی از ورقهای فولادی تولید شده در شرکت شدیم، ابراز کرد: توسعه بومیسازی و ساخت داخل، از دیگر استراتژیهای مهم و تبیین شده فولاد اکسین طی سالیان اخیر بوده است؛ به نحوی که در اردیبهشت ماه امسال با تلاش و همت جهادگران اکسینی، برای نخستین بار از زمان راهاندازی خط تولید موفق به راهاندازی پمپ سوم مجموعه پوستهزدا شدیم و مجموعه کامل پوستهزدای خط تولید را در مدار قرار دادیم؛ این در حالی است که تا پیش از این، دو پمپ مجموعه پوستهزدای فولاد اکسین، ساخت شرکت «KSB» آلمان و دارای تکنولوژی خاص خود بوده و پس از اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشور، این شرکت همکاری خود را با مجموعه ما قطع کرد بود. پوستهبرداری از روی اسلب و ورقهای تولیدی، وظیفه مجموعه پوستهزدا «Descaling» در خط تولید است که به وسیله فشار آب با قدرت ۲۵۰ بار و دبی ۲۸۰ مترمکعب توسط سه پمپ سانتریفیوژ هشت مرحلهای با سرعت کاری چهار هزار و ۵۰۰ دور بر دقیقه انجام میشود؛ از این رو با توجه به اهمیت این پمپها در فرایند تولید، واحد نگهداری و تعمیرات شرکت ساخت این دستگاه و قطعات آن را در دستور کار خود قرار داده و در نهایت با تکیه بر دانش و تجربه کارشناسان و متخصصان مجموعه، موفق به بومیسازی کامل این پمپها شدیم.
محمدی در پایان با اشاره به اهمیت مشتریمداری و اخذ تندیس زرین مشتریمداری توسط شرکت فولاد اکسین خوزستان در هشتمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری در کشور، یادآور شد: بهکارگیری مدل تعالی در مجموعه فولاد اکسین با در بر گرفتن تمام ابعاد و جوانب کسبوکار علاوه بر دستاوردهای فراوان، افزایش رضایت مشتریان را به همراه داشته است. در همین راستا ، موفق به کسب تقدیرنامه چهار ستاره جشنواره ملی تعالی سازمانی کشوری در سال گذشته شدیم و امیدواریم ضمن استفاده از دانش و استانداردهای روز تولید محصولات فولادی به ویژه «API»، گامهای بلندی در مسیر جهش تولید و سودآوری همگام با جلب رضایت مشتریان داخلی و خارجی خود برداریم.
انتهای پیام//