انجمن تولیدکنندگلان فولاد ایران ضمن ابراز نگرانی و هشدار در پی اعمال محدودیتهای شدید برق، نسبت به اجرایی نشدن توافقات فیمابین مبنی بر لحاظ نظرات کارشناسی انجمن در اعمال محدودیتهای برقی فولادسازان و همچنین تحویل کامل برق تولیدی از سوی نیروگاههای احداث شده توسط کارخانههای فولادی و قراردادهای دو جانبه گلایه کرد و به طرح پیشنهادات سهگانه در این خصوص پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایسنا، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه خود خطاب به علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو مطرح کرده است: عطف به توافقات جلسه روز ۶ خرداد ماه سال جاری مبنی بر لحاظ نظرات کارشناسی این انجمن در اعمال محدودیتهای برق فولادسازان و همچنین تحویل کامل برق تولیدی توسط نیروگاههای احداثی فولادسازان، نه تنها هیچ یک از توافقات مذکور اجرایی نشده بلکه محودیتهای برقی در سال جاری، زودتر و شدیدتر اعمال شده است؛ به نحوی که از سه هزار و ۸۰۰ مگاوات ساعت برق توافق شده برای صنعت فولاد در خرداد ماه، کمتر از ۷۱۰ درصد آن محقق شده و از تیر ماه نیز از دو هزار و ۴۰۰ مگاوات ساعت برنامه اعلامی، ۵۰ درصد نیز عملیاتی نشده است.
در حقیقت از روز ۲۰ تیر ماه، تولید فولاد کشور تقریبا متوقف شده است. این موضوع نه تنها خسارات جبران ناپذیری بر تولید و اقتصاد ملی کشور خواهد داشت بلکه موجب مختل شدن ایفای تعهدات فولادسازان در بازارهای داخلی و بینالمللی شده و اعتبار ایران در صنعت فولاد جهان را خدشهدار خواهد کرد. علاوهبراین، به دلیل عدم تولید و فروش، چالش کمبود نقدینگی کارخانههای زنجیره فولاد تشدید شده است و مسائل حقوقی، بانکی و مالی متعددی را موجب خواهد شد.
انجمن فولاد در ادامه این نامه پیشنهاد و درخواستهای سه گانه خود را به شرح زیر مطرح کرده است:
۱- با توزیع بهینه محدودیتهای اعمالی بین همه صاحبان صنایع و مشاغل، سهمیه برق تخصیصی به فولادسازان حداقل تا میزان برنامه قبلی اعلامی افزایش پیدا کند.
۲- به منظور جبران بخشی از محدودیتهای اعمالی برق بر واحدهای فولادی، دریافت مابهالتفاوت نرخ جدید و قدیم برق مصرفی این کارخانجات مربوط به ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ متوقف شود.
۳- دریافت حق ترانزیت و موارد نظیر آن، از کارخانههای فولادی در ماههایی که با اعمال محدودیت برق موجه هستند، ملغی شود.
انتهای پیام//