شماری از منابع آگاه در روز سهشنبه ۲۳ جولای ۲۰۲۴ اعلام کردند که حجم واردات کربنات لیتیوم به چین باعث تشدید وضعیت مازاد عرضه در بازار داخلی این کشور همزمان با افت حجم تقاضا برای این محصول لیتیومی شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، بر اساس اطلاعات دریافتی از گمرک چین، حجم واردات کربنات لیتیوم به این کشور در ماه ژوئن ۲۰۲۴ در مجموع ۱۹ هزار و ۵۸۳ تن گزارش شد.
همچنین حجم صادرات کربنات لیتیوم از مبدا شیلی و آرژانتین به چین در ماه ژوئن ۲۰۲۴ به ترتیب حدود ۱۵ هزار و ۶۵۲ تن و سه هزار و ۴۳۴ تن اعلام شد.
در همین رابطه، اگرچه حجم واردات کربنات لیتیوم به چین در ماه ژوئن ۲۰۲۴ حدود ۲۰٫۲۸ درصد نسبت به رقم اعلام شده در ماه می سال جاری میلادی کاهش را به ثبت رساند و به ۲۴ هزار و ۵۶۵ تن رسید اما این چهارمین ماه متوالی است که حجم واردات کربنات لیتیوم به چین در ماه ژوئن سال جاری میلادی از ۱۹ هزار تن فراتر میرود.
حجم واردات کربنات لیتیوم به چین در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ به ۱۰۶ هزار و ۳۸۹ تن رسید که نسبت به رقم ۷۳ هزار و ۱۸۰ تن گزارش شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳، حدود ۴۵٫۳۹ درصد افزایش داشت.
لازم به ذکر است که قیمت لیتیوم در چین طی ماههای اخیر به دلیل افت حجم تقاضای مصرفکننده، چشمانداز بدبینانه ارائه شده برای حجم تقاضای این ماده معدنی در کوتاهمدت و وجود وضعیت مازاد عرضه در بازار کربنات لیتیوم، عمدتا در محدوده نزولی در نوسان بوده که منجر به کاهش حجم نقدینگی در بازار این محصول شده است.
در همین راستا، ارزیابی هفتگی موسسه «Fastmarkets» برای کربنات لیتیوم با غلظت حداقل ۹۹٫۵ درصد، مورد استفاده در تولید باتری با شرط تحویل محموله درب کارخانه تولیدکننده در چین جهت عرضه در بازار فیزیکی، قیمت حدود ۸۴ تا ۸۷ هزار (۱۱,۵۴۸ تا ۱۱,۹۶۰ دلار) یوان در هر تن را در روز ۱۸ جولای ۲۰۲۴ نشان داد که حدود سه تا چهار هزار یوان در هر تن نسبت به قیمت ۸۸ تا ۹۰ هزار یوان در هر تن اعلام شده در یک هفته قبل از تاریخ مذکور کاهش را تجربه کرد.
یکی از معاملهگران بازار بیان کرد: واردات ماهانه حدود ۲۰ هزار تن کربنات لیتیوم به چین بسیار رقم بالایی است و فشار نزولی زیادی بر قیمت این محصول لیتیومی در بازار چین وارد خواهد کرد.
نوسانات قیمت لیتیوم در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ و نیمه اول سال ۲۰۲۴
به گفته یکی دیگر از معاملهگران، بازار کربنات لیتیوم در وضعیت مازاد عرضه قرار دارد. این در حالی است که میزان تولید کربنات لیتیوم از آبهای شور چین به خصوص در استان چینگهای در تابستان سال ۲۰۲۴ به اوج خود میرسد؛ همچنین محمولههای کربنات لیتیوم در حجم زیادی از برخی کشورهای قاره آمریکای جنوبی به چین صادر میشود.
وی افزود: با وجود افت حجم تقاضا برای لیتیوم کربنات در بازار داخلی چین و وضعیت مازاد عرضه این محصول لیتیومی، برخی از منابع عنوان کردند که تولیدکنندگان لیتیوم در قاره آمریکای جنوبی همچنان به صادرات کربنات لیتیوم به چین ادامه میدهند.
یکی دیگر از معاملهگران فعال در بازار لیتیوم چین مطرح کرد: تولیدکنندگان لیتیوم در قاره آمریکای جنوبی به منظور ارزیابی حجم تقاضای بازار بینالمللی و رصد صادرات احتمالی این محصولات وارداتی به چین به کشورهای همسایه نظیر کرهجنوبی و ژاپن، همچنان به ارسال محمولههای کربنات لیتیوم به چین اصرار میورزند.
همزمان با افزایش حجم واردات کربنات لیتیوم به چین، تعداد حوالههای فروش صادر شده برای ذخایر موجود این محصول در انبارهای بورس آتی گوانگژو (GFEX) روند صعودی را تجربه کرد.
طبق گزارش منتشر شده از سوی بورس آتی گوانگژو (GFEX)، با ورود به ماه جولای ۲۰۲۴ تعداد حوالههای فروش صادر شده کربنات لیتیوم در هر روز معاملاتی در بورس نامبرده از ۲۷ هزار تن فراتر رفت و در روز ۲۲ ژوئن سال جاری میلادی به ۳۴ هزار و ۷۰۲ تن رسید.
بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته از سوی موسسه «Fastmarkets»، اگرچه قیمت کربنات لیتیوم به روند نزولی خود ادامه میدهد اما اکثر تولیدکنندگان در ظرفیت تولید خود تغییراتی را اعمال نکردهاند. با این وجود، شماری از تولیدکنندگان کربنات لیتیوم از ابتدای ماه جولای ۲۰۲۴ وارد فاز تعمیر و نگهداری شدهاند.
بعضی از فعالان بازار ابراز داشتند که به نظر میرسد آغاز فرایند تعمیر و نگهداری در میان تولیدکنندگان لیتیوم چین با این تصور که قیمت لیتیوم کربنات از نقطه سر به سر فعلی فراتر نخواهد رفت، به یک امر فراگیر در زمان فعلی تبدیل نخواهد شد؛ چراکه بسیاری از این تولیدکنندگان، فاز تعمیر و نگهداری را در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به پایان رساندهاند.
انتهای پیام//