سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۴۲ /جمعه/۲ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 7:52 /یکشنبه/29 مهر 1403

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان:

در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد کشور قرار خواهیم گرفت

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: در حال حاضر چندین پروژه توسعه‌ای را تعریف کرده‌ایم که در دو فاز اصلی اجرایی می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که با بهره‌برداری از این پروژه‌ها، شرکت فولاد هرمزگان در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد کشور قرار خواهد گرفت و این امر باعث می‌شود ضمن تولید محصولات دارای ارزش‌افزوده، زنجیره تولید شرکت نیز کامل و مواد اولیه به‌ صورت پایدار تامین شود.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: در حال حاضر چندین پروژه توسعه‌ای را تعریف کرده‌ایم که در دو فاز اصلی اجرایی می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که با بهره‌برداری از این پروژه‌ها، شرکت فولاد هرمزگان در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد کشور قرار خواهد گرفت و این امر باعث می‌شود ضمن تولید محصولات دارای ارزش‌افزوده، زنجیره تولید شرکت نیز کامل و مواد اولیه به‌ صورت پایدار تامین شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد هرمزگان به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جنوب کشور و بزرگ‌ترین شرکت زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه در راستای پیشبرد اهداف استراتژیک خود با هدف افزایش ظرفیت تولید، توسعه زنجیره ارزش پایین‌دستی تولید و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز، چندین پروژه توسعه‌ای را در برنامه‌های خود تعریف کرده است. این پروژه‌ها قرار است در دو فاز اصلی اجرایی شوند؛ به‌ گونه‌ای که با بهره‌برداری از این پروژه‌ها، شرکت فولاد هرمزگان در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد کشور قرار خواهد گرفت و این امر باعث می‌شود ضمن تولید محصولات دارای ارزش‌ افزوده، زنجیره تولید این شرکت نیز کامل و مواد اولیه به‌ صورت پایدار تامین شود.

عطاالله معروفخانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در خصوص هدف اصلی این شرکت از تعریف و اجرای طرح‌های توسعه‌ای، بیان کرد: شرکت فولاد هرمزگان در چارچوب برنامه استراتژیک خود، اهداف مختلفی را تعریف کرده است که شامل پروژه‌های توسعه‌ای نیز می‌شود و امروز شاهد اجرا و پیشبرد آن‌ها هستیم. شرکت فولاد هرمزگان، برای حفظ و توسعه جایگاه خود در بازار، رشد درآمد، توسعه صادرات و کاهش هزینه تمام‌ شده تولید، لازم است تا ظرفیت تولید خود را افزایش دهد و محصولات با ارزش‌افزوده بیشتر تولید کند؛ به این شکل که از تولید محصولات میانی به سمت محصولات نهایی با ارزش بیشتر و بازار گسترده‌تر حرکت کند و فناوری تولید خود را ارتقا دهد.

وی در ارتباط با پیش‌نیازهای لازم برای اجرای پروژه‌ها، عنوان کرد: در ابتدای کار، لازم است تا مطالعات و امکان‌سنجی‌های بازار از منظر فنی و مالی انجام شود. به این ترتیب که با انجام مطالعات جهت بررسی بازار فروش، انتخاب بهترین محصول انجام گیرد و تکنولوژی، ظرفیت پروژه‌ها، وابستگی پروژه‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز استخراج شود و در نهایت ارزیابی سودآوری و مطلوبیت پروژه‌ها مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم مجوزها و مصوبات لازم را از شرکت فولاد مبارکه مطابق با سیاست‌گذاری استراتژیک آن شرکت برای توسعه در گروه فولاد مبارکه اخذ کنیم. پس از این مرحله، باید انجام مطالعات فنی تکمیلی صورت پذیرد تا با مشخص شدن محدوده دقیق کار بتوانیم اسناد مناقصه و مدارک فنی آن را تهیه و در ادامه مسیر، پیمانکاران مناسب را شناسایی و انتخاب کنیم. در کنار همه این‌ها، منابع مالی لازم برای اجرای پروژه نیز باید پیش‌بینی و تامین شود.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در ادامه به تجهیزات و ماشین‌آلات خریداری شده برای این پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: تجهیزات متنوع و مهمی از نوع تجهیزات دوار و ثابت در این پروژه‌ها استفاده می‌شود که برای پروژه‌های در حال اجرا نیز کاربرد دارد. برخی از مهم‌ترین این تجهیزات شامل کمپرسورها، فن‌ها و دمنده‌های خاص برای گازهای احیاکننده و خنک‌کننده در واحد احیا مستقیم و همچنین کمپرسورها و پمپ‌های خاص مرتبط با تولید گازهای صنعتی، برج تقطیر هوا، مخازن کروژنیک ذخیره گازهای صنعتی مایع، انواع ترانسفورماتورها و تابلوهای برق در سطوح ولتاژی مختلف و… است.

معروفخانی در پاسخ به این سوال که پروژه‌های تولیدی از چه تکنولوژی برای فرایند کار استفاده می‌کنند و چه مزیت‌هایی به همراه دارند، گفت: با اجرای پروژه‌ها، فناوری تولید نیز در واحدهای مختلف مطابق با تکنولوژی روز ارتقا می‌یابد؛ به‌عنوان مثال، مدول‌های احیا مستقیم با فناوری «PERED» احداث می‌شوند که ارتقاءیافته و بهینه‌سازی‌ شده فناوری موجود در واحدهای احیا مستقیم کشور است. جالب است بدانید هزینه‌های تعمیر و نگهداری و مصارف آب و انرژی در این فناوری کاهش یافته‌اند؛ در واحد فولادسازی نیز انجام فرایندهای ریخته‌گری و نورد در خط تولید جدید به‌ صورت پیوسته انجام خواهد شد که منتج به کاهش مصرف انرژی و هزینه تولید می‌شوند. در ارتقای قابلیت‌های ماشین ریخته‌گری موجود نیز فناوری‌هایی استفاده خواهد شد که عیوب تولید را کاهش دهد؛ همچنین با تجهیز واحد فولادسازی به فرایند گاززدایی، امکان تولید گریدهای ویژه و کیفی برای کاربردهایی همچون خودروسازی و مصارف خاص در صنایع نفت و گاز فراهم خواهد آمد.

به گفته وی، با توجه به نوع فرایندهای تولید فولاد، غبارگیرهای مناسب در نظر گرفته شده و حتی غبارگیرهای فعلی نیز ارتقا خواهند یافت. برای پساب‌های صنعتی و انسانی نیز تصفیه‌خانه‌های متناسب با نوع پساب، طراحی و ساخته شده و کیفیت تصفیه در حدی است که دوباره از پساب صنعتی تصفیه‌ شده در فرایند تولید و از پساب انسانی تصفیه‌ شده در آبیاری فضای سبز استفاده خواهد شد؛ همچنین با بازچرخانی آب حاصل، پساب صنعتی تولیدی به حداقل ممکن خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: از طرفی برای تامین بخشی از آب مورد نیاز طرح توسعه، در سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای طرح بزرگ احداث و ارتقای تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس و شبکه انتقال و توزیع آن، مشارکت صورت گرفته تا با استفاده از پساب تصفیه‌ شده حاصل از آن، ضمن جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی سواحل شهر بندرعباس، آب مورد نیاز برای توسعه صنایع غرب استان نیز فراهم شود. این پروژه در نوع خود در کشور یک مشارکت جمعی موفق بین صنایع برای حل مسئله زیست‌محیطی که سال‌ها گریبان‌گیر شهر بندرعباس بوده است، محسوب می‌شود.

معروفخانی در ارتباط با چالش‌های موجود در این پروژه‌ها، اظهار داشت: با توجه به میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای مجموعه پروژه‌های طرح توسعه شرکت که بیش از دو میلیارد یورو برآورد می‌شود، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها تامین به‌ موقع منابع مالی مورد نیاز است. از سویی، نیاز به مدیریت هماهنگ و اجرای هم‌زمان تعداد زیادی پروژه مرتبط و وابسته به یکدیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه تاخیر در تکمیل به‌ موقع یکی از آن‌ها می‌تواند بهره‌برداری از کل طرح را با تاخیر روبه‌رو کند. گفتنی است که اجرای پروژه در یک سایت تولیدی در حال بهره‌برداری بسیار متفاوت با اجرای پروژه در سایتی است که پیش از آن تولیدی در آنجا صورت نمی‌گرفته و بکر است. چالش دیگر کمبود شدید فضاهای در دسترس مورد نیاز برای تجهیز کارگاه و عملیات اجرایی نصب توسط پیمانکاران با توجه به گستردگی طرح توسعه است.

وی در ادامه به ارائه راه‌حل‌های پیشنهادی پرداخت و مطرح کرد: برای حل چالش مالی سعی شده است منابع مالی مورد نیاز پیش‌بینی و از راهکارهای ممکنِ مختلف، در بازار سرمایه تامین شود و همچنین صرفه‌جویی و مدیریت هزینه‌های جاری صورت پذیرد. برای مدیریت هماهنگ پروژه‌ها نیز تصمیم بر این شد تا جلسات منظم هفتگی و ماهانه بین ارکان پروژه‌ها برای کنترل پیشرفت پروژه و مدیریت ریسک‌ها انجام شود. در خصوص چالش مرتبط با تداخل فعالیت‌ها با واحدهای تولیدی در حال بهره‌برداری نیز سعی کردیم با برنامه‌ریزی مناسب و تعامل و هماهنگی با واحد بهره‌برداری، تداخلات به حداقل برسد و خللی در تولید واحدهای فعلی ایجاد نشود. برای رفع چالش کمبود فضا نیز تلاش کردیم تا از فضاهای موجود استفاده بهینه داشته باشیم؛ همچنین بخش دیگری از فضا از محیط خارج از سایت پروژه اجاره شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در خصوص زمان‌ بهره‌برداری از این پروژه‌ها، خاطرنشان کرد: با توجه به حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز و مطابق با برنامه‌ریزی استراتژیک صورت‌ گرفته که هماهنگ با سیاست‌های گروه فولاد مبارکه است، اجرای پروژه‌های توسعه در دو فاز اصلی انجام می‌شود که در فاز نخست ظرفیت تولید فولاد خام از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن به دو میلیون تن افزایش می‌یابد. تجهیزات مورد نیاز برای تولید گریدهای ویژه و کیفی نصب می‌شود و سایر واحدهای لازم برای تامین خوراک و زیرساخت آن نیز احداث می‌شود. زمان‌بندی بهره‌برداری از محصول پروژه‌های این فاز در بخش‌های احیا مستقیم و فولادسازی به‌ترتیب در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۷ است. در فاز دوم ظرفیت تولید فولاد خام از دو میلیون تن به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش می‌یابد که توسعه پایین‌دستی با احداث واحد نورد پیوسته انجام شده و سایر واحدهای لازم برای تامین زیرساخت آن نیز احداث می‌شود.

معروفخانی در پایان در پاسخ به این سوال که اثر بهره‌برداری از پروژه‌ها بر عملکرد شرکت فولاد هرمزگان چیست و چه چشم‌اندازی بعد از اجرای این پروژه‌ها دیده می‌شود، یادآور شد: با تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های طرح توسعه ظرفیت تولید افزایش و هزینه تمام‌ شده کاهش می‌یابد؛ امکان تولید گریدهای ویژه و کیفی که ارزش‌افزوده بسیار بیشتری نسبت به گریدهای تجاری دارند، فراهم شده و امکان تولید ورق گرم و استفاده از بازار فروش گسترده آن میسر می‌شود. با گسترش دامنه تولید محصولات ویژه و کیفی، امکان تامین نیازهای خاص بازار داخلی و صادرات گسترده‌تر ایجاد می‌شود و در نتیجه درآمد و سود شرکت رشد خواهد داشت و جایگاه شرکت فولاد هرمزگان در بازار داخلی و خارجی بهبود می‌یابد. از طرفی در برنامه‌ریزی بلندمدت وزارت صمت این چشم‌انداز پیش‌بینی شده است که با توجه به مزیت‌های محیطی، ظرفیت تولید فولاد خام در منطقه ویژه خلیج‌ فارس به ۱۰ میلیون تن در سال برسد که اجرای این پروژه‌ها بخش مهمی از این چشم‌انداز ملی را محقق خواهد کرد.

انتهای پیام//

مدیر «HSE» شرکت فولاد هرمزگان:

12:26 /پنجشنبه/1 آذر 1403

در مجمع عمومی فوق‌العاده «کچاد» مطرح شد؛

7:59 /پنجشنبه/1 آذر 1403

سرپرست معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد:

15:59 /سه شنبه/29 آبان 1403

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:06 /شنبه/26 آبان 1403

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

14:30 /شنبه/12 آبان 1403

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

8:31 /یکشنبه/29 مهر 1403

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:52 /شنبه/28 مهر 1403

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:41 /شنبه/28 مهر 1403

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:35 /شنبه/28 مهر 1403

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:03 /شنبه/24 شهریور 1403

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

7:49 /سه شنبه/13 شهریور 1403

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

7:29 /شنبه/8 اردیبهشت 1403

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

4:48 /شنبه/25 آذر 1402

فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

6:27 /شنبه/29 مهر 1402

آرمین مرادی، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد شادگان طی یادداشتی نوشت:

5:55 /شنبه/29 مهر 1402

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

15:28 /یکشنبه/6 آبان 1403

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

15:11 /شنبه/5 آبان 1403

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

10:56 /یکشنبه/29 مهر 1403

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

5:56 /شنبه/26 آبان 1403

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

5:42 /شنبه/26 آبان 1403

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

6:35 /شنبه/19 آبان 1403

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

6:25 /شنبه/12 آبان 1403

اینفوگرافیک پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

6:16 /شنبه/12 آبان 1403

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/1

206000

فلزات آنلاین

1403/09/1

573182

فلزات آنلاین

1403/09/1

769238

فلزات آنلاین

1403/09/1

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/1

24005

فلزات آنلاین

1403/09/1

12905

فلزات آنلاین

1403/09/1

40091

فلزات آنلاین

1403/09/1

49911

فلزات آنلاین

1403/09/1

42663

فلزات آنلاین

1403/09/1

41480

فلزات آنلاین

1403/09/1

27568

فلزات آنلاین

1403/09/1

29449

فلزات آنلاین

1403/09/1

28043

فلزات آنلاین

1403/09/1

37245

فلزات آنلاین

1403/09/1

34808

فلزات آنلاین

1403/09/1

50294

فلزات آنلاین

1403/09/1

27264

فلزات آنلاین

1403/09/1

39497

فلزات آنلاین

1403/09/1

43987

فلزات آنلاین

1403/09/1

4495000