سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۵۹ /چهارشنبه/۲۸ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۰۸ /پنجشنبه/۳ آبان ۱۴۰۳

به دنبال ممانعت وزارت نیرو،

«فخوز» قادر به استفاده از برق تولیدی سهام‌دار عمده خود نیست!

طی اقدامی عجیب، وزارت نیرو مانع از این شده است که شرکت فولاد خوزستان از برق تولیدی سهام‌دار عمده خود استفاده کند.

طی اقدامی عجیب، وزارت نیرو مانع از این شده است که شرکت فولاد خوزستان از برق تولیدی سهام‌دار عمده خود استفاده کند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، در حالی که محدودیت‌های برق خسارت‌های جبران‌ناپذیری به تولید شرکت فولاد خوزستان در سالیان اخیر وارد ساخته است، وزارت نیرو طی اقدامی عجیب مانع از این شده است که این شرکت از محل برق تولیدی نیروگاه‌های متعلق به سهام‌دار عمده خود، برق خطوط تولیدی خود را به صورت پایدار تامین کند!

تنها در نیمه نخست سال جاری، شرکت فولاد خوزستان ۷۳۷ هزار تن تولید شمش فولاد، ۲۰۹ هزار تن تولید آهن اسفنجی و ۲۶۸ هزار تن تولید گندله خود را به دلیل محدودیت‌های مصرف برق از دست داده است. سهام‌دار عمده فولاد خوزستان در حال حاضر مالک سه هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی است و اصرار دارد که برق تولید این نیروگاه‌ها برای رفع موانع تولید توسط شرکت فولاد خوزستان به مصرف برسد. با این وجود، وزارت نیرو به صورت غیرقانونی مانع از استفاده فولاد خوزستان از این حق قانونی و مشروع خود شده و سهام‌دار عمده فولاد خوزستان را ملزم به تزریق تمام برق تولیدی به شبکه برق خانگی کرده است!

شرکت فولاد خوزستان توانایی این را دارد که تولید فولاد خود را به بیش از ظرفیت اسمی (چهار میلیون تن در سال) برساند و این مهم را در ماه‌هایی که با محدودیت انرژی روبه‌رو نبوده، با ثبت رکوردهای متعدد تولید در عمل به اثبات رسانده است. در واقع، همه شرایط در شرکت فولاد خوزستان با برنامه‌ریزی و مدیریت جهادی و تلاش خستگی‌ناپذیر تمام کارکنان این شرکت، مهیای جهش تولید و توسعه پایدار است اما محدودیت‌های برق در شرایطی که تمام ظرفیت‌های عملی و قانونی لازم نیز برای رفع آن مهیا شده است، همچنان با اصرار و الزام وزارت نیرو به این شرکت که دومین فولادساز بزرگ کشور و بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد کشور است، تحمیل می‌شود!

شرکت فولاد خوزستان در دوره سه‌ ساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، حدود ۱.۵ میلیون تن از تولید فولاد خود را به دلیل محدودیت‌های ناعادلانه و غیرکارشناسی مصرف برق از دست داده و در نیمه نخست امسال نیز تولید فولاد از دست رفته این شرکت به رقم بی‌سابقه و استثنایی ۷۳۷ هزار تن رسید. در واقع، در نیمه نخست سال جاری شرکت فولاد خوزستان سود خالصی معادل حدودا ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان را صرفا به دلیل محدودیت‌های برق از دست داد. این تولید و سود از دست رفته، در شرایطی به شرکت فولاد خوزستان تحمیل شده که سهام‌دار عمده این شرکت، برنامه‌های لازم برای تامین برق فولاد خوزستان از محل نیروگاه‌های متعلق به خود را تدارک دیده اما وزارت نیرو مانع از اجرایی شدن این برنامه‌ها است.

شکی نیست که تحمیل محدودیت‌های برق و زیان‌ده کردن شرکتی نظیر فولاد خوزستان که نقش بی‌بدیلی در اقتصاد کشور دارد، تبعات جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت که آسیب آن به تمام بخش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور خواهد رسید و در این نیز شکی نیست که هیچ تفکر، شیوه مدیریتی و وجدان بیداری در وزارت محترم نیرو نمی‌پذیرد که مشکلی که راه‌حلی سریع و آسان دارد، چنین تبعات وخیمی برای اقتصاد کشور ایجاد کند. بنابراین شرکت فولاد خوزستان بار دیگر درخواست دارد که مجوز وزارت نیرو برای اینکه این شرکت بتواند از محل برق تولیدی سهام‌دار عمده خود، دیماند مصرفی‌ خود را تامین کند، صادر شود. گفتنی است شرکت فولاد خوزستان احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و خورشیدی را نیز آغاز کرده و در سالیان آتی این نیروگاه‌ها نیز وارد مدار خواهند شد. بنابراین شرکت فولاد خوزستان تقاضا دارد تا زمان تکمیل این نیروگاه‌های در دست احداث، بتواند از حق قانونی و مشروع خود استفاده کند تا به جریان تولید در این شرکت، آسیبی بزرگ‌تر از چیزی که تاکنون وجود داشته، وارد نشود.

در آستانه فصل سرد سال جاری، نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، احتمال محدودیت‌های مصرف گاز است. شرکت فولاد خوزستان که در فصل گرم امسال، متحمل شدیدترین محدودیت‌های برق شد، انتظار دارد که در ماه‌های پیش‌رو با محدودیت مصرف گاز روبه‌رو نشود تا با تمام توان بتواند بخشی از تولید از دست رفته خود در نیمه اول سال را در نیمه دوم سال جبران کند. این کمترین انتظاری است که جامعه بزرگ کارکنان فولاد خوزستان از دولت محترم، وزارت نفت و شرکت ملی گاز دارند؛ همچنین باید به این نکته اشاره کرد که در نیمه نخست امسال، سیاست‌های غلط ارزی مبنی بر الزام به بازگشت ارز حاصل از صادرات فولاد با نرخ سرکوب‌ شده نیمایی، باعث تحمیل زیان به شرکت فولاد خوزستان شد. در واقع، این سیاست ارزی برخلاف منافع اقتصاد کشور باعث تنبیه صادرکنندگان فولاد و ایجاد زیان از محل صادرات و تلاش برای ارزآوری شد! بنابراین با اصلاح سریع سیاست‌ها در حوزه ارزی، باید این رویه خسارت‌بار تحمیل زیان به صادرکنندگان جای خود را به تشویق و تسهیل صادرات بدهد.

در شرایطی که هزینه‌های تولید افرایش شدیدی را تجربه کرده و حاشیه سود شرکت‌های فولادی شدیدا کاهش یافته است، پاسخ مثبت از طرف نهادهای دولتی به انتظارات فوق به نفع مردم و اقتصاد کشور خواهد بود و دولت از نیز از رشد تولید و افزایش رضایت مردم، منتفع خواهد شد.
انتهای پیام//

با توجه به برآوردهای صورت گرفته،

۹:۲۲ /چهارشنبه/۲۸ خرداد ۱۴۰۴

طی سال‌های آتی به وقوع خواهد پیوست؛

۸:۱۷ /چهارشنبه/۲۸ خرداد ۱۴۰۴

در پی شهادت جمعی از مردم در تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی

۹:۲۲ /یکشنبه/۲۵ خرداد ۱۴۰۴

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۴:۴۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در مجمع عمومی عادی سالیانه مطرح شد؛

۱۳:۴۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۱ /دوشنبه/۱۲ خرداد ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۴۵ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه «ارفع» مطرح شد؛

۱۵:۵۸ /یکشنبه/۱۱ خرداد ۱۴۰۴

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/26

224083

فلزات آنلاین

1404/03/26

858230

فلزات آنلاین

1404/03/26

1374431

فلزات آنلاین

1404/03/26

1331305

فلزات آنلاین

1404/03/26

29819

فلزات آنلاین

1404/03/26

16025

فلزات آنلاین

1404/03/26

45904

فلزات آنلاین

1404/03/26

65099

فلزات آنلاین

1404/03/26

47680

فلزات آنلاین

1404/03/26

42960

فلزات آنلاین

1404/03/26

41121

فلزات آنلاین

1404/03/26

38054

فلزات آنلاین

1404/03/26

37017

فلزات آنلاین

1404/03/26

43017

فلزات آنلاین

1404/03/26

38549

فلزات آنلاین

1404/03/26

59174

فلزات آنلاین

1404/03/26

35071

فلزات آنلاین

1404/03/26

43385

فلزات آنلاین

1404/03/26

59056

فلزات آنلاین

1404/03/26

6774100