با توجه فضای ایجاد شده برای کشور و چشم انداز امیدوارکننده و رو به رشدی که احتمالا تا دو سال آینده شامل حال صنعت فولاد خواهد شد، نیاز است تا با توجه
و نیازسنجی درست برای این صنعت و رفع موانع پیش رو، گام هایی اساسی در تولید فولاد برداشته شود تا کشور به جایگاه واقعی جهانی و منطقه ای خود دست یابد.
در نتیجه توجه به سرمایهگذاری خارجی، تعیین تعرفه های درست، ایجاد زیرساختهای لازم و حضور و عملکرد به موقع در بازار از جمله پیش نیازهایی هستند که باید در کشور مورد توجه قرار گیرند.
به نظر میرسد که توجه به محیط زیست یکی از مهم ترین عوامل بهبود بازار فولاد برای برخی کشورها خواهد بود. بها دادن تمامی کشورها به صنایعی که کمترین مشکلات را برای محیط زیست ایجاد می کنند در زمینه فولاد نیز در حال وقوع است.
نکته حائز اهمیتی که در مورد فولاد وجود دارد آن است که بخش بزرگی از تولید این محصول با استفاده از زغال سنگ صورت میگیرد، و استفاده از این ماده موجب آلودگی بسیار زیاد برای محیط زیست می شود.
پرواضح است که به زودی بسیاری از واحدهایی که با زغال سنگ مشغول به فعالیت تامین منابع مالی و سرمایه در گردش از بزرگترین مشکلات پیش روی فولادسازان است.
این مشکل نیز خود به بالا بودن نرخ بهره بانکی در کشور برمیگردد، اما در مقابل نرخ بهره بانکی در کشورهای خارجی بسیار کمتر است. با توجه این موضوع باید گفت که جذب سرمایه خارجی در ایران راهکار مناسبی برای تامین مالی خواهد بود، اما همین مساله نیز با مشکلات خاص خود روبه رو است.
البته شایان ذکر است که در دوران پس از برجام شرایط کشور بهبود یافت و بستر برای بعضی از معام ات بینالمللی گسترده و نقل و انتقالات مالی ساده تر شد.
چنانکه برخی از واحدها و صنایع توانستند از تسهیلات خارج از کشور استفاده کنند. استفاده از ال سیهای درازمدت و فاینانس های خارجی در احداث واحدها از جمله راهکارهای کاهش هزینه ها و جذب سرمایه درگردش در صنعت فولاد است.