به گزارش فلزاتآنلاین و به نقل از شاتا، راضیه لک رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی میگوید: با تعریف بودجه اختصاصی در بودجه ۹۷ فعالیتهای سازمان زمینشناسی توسعه مییابد.
اقدامات سازمان برای کسب درآمد و تولید ثروت را چگونه ارزیابی میکنید؟ بر اساس قوانین موجود در کشور، تهیه و تولید اطلاعات پایه زمینشناسی به عنوان مسئولیت حاکمیتی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور یاد شده و در چشمانداز بیست ساله این سازمان شناسایی محیطهای زمینشناسی، شناخت منابع و کشف ذخایر مواد معدنی و شناسایی فرآیندهای پدیدآورنده و کنترلکننده مخاطرات زمینشناختی و رفتارسنجی آنها، گسترش پایگاه جامع دادههای علوم زمین به منظور رشد فعالیتهای دانایی محور و توسعه پایدار مشاهده میشود.
خوشبختانه بعد از ۵۸ سال از تاسیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ردیف درآمد اختصاصی برای این سازمان در لایحه بودجه سال ۹۷ به تصویب رسید. از این پس کلیه درآمدهای حاصل از خدمات اکتشافی، آزمایشگاهی، فروش نشریات و نقشههای زمینشناسی و گزارشات به صورت مستقیم به سازمان تعلق میگیرد که بر همین اساس بستری ایجاد شد تا این سازمان بتواند فعالیتها و خدمات خود را بیش از گذشته توسعه و ارائه کند.
با توجه به محدودیتهای موجود در منابع عمومی کشور، اختصاصی شدن درآمدهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به عنوان نقطه عطفی در تحقق اهداف پیشروی این مجموعه است و از این پس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور میتواند بنا بر نیاز بخشهای دولتی و خصوصی کشور به ارائه خدمات فنی و مهندسی در زمینه شناسایی محدودههای اکتشافی و مطالعات زمینشناسی و مخاطرات بپردازد.
به نحوی که با بررسی و مطالعه تطبیقی صورت گرفته در بیش از ۱۷۰ کشور دارنده سازمان زمینشناسی، مشخص شده تنها در زمینه اکتشاف مواد معدنی طی ۱۰ سال اخیر به تناسب وسعت و تنوع ماده معدنی، با بیش از ۸۰۰ میلیون دلار کسری بودجه اکتشافی مواجه بودهایم.
خوشبختانه، چندی پیش با پیگیریهای انجام شده در سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و با پیشنهاد کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اختصاصی شدن و واریز درآمدهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال ۹۷ جهت ارائه خدمات زمینشناسی، اکتشافی و آزمایشگاهی موافقت کردند.
تصویب این قانون به مثابه خبری خوش برای مجموعه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به حساب میآید.
باید خاطرنشان کرد؛ سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به دنبال ایجاد درآمد جهت پیشبرد برنامههای توسعهای است. در همین راستا و برای تحقق این هدف، اقدامات متعددی در دستور کار این سازمان قرار دارد؛ که از جمله مهمترین آنها میتوان به ادامه عملیات اکتشافی محدودههای امیدبخش به کمک بخش خصوصی اشاره کرد.
در حال حاضر بستر فعالیت فراهم شده و متقاضیان بخشهای خدمات سازمان در بخشهای دولتی و خصوصی میتوانند با پرداخت هزینهها از این خدمات بهره مند شوند و بدین ترتیب خریداران خدمات سازمان مشخصتر از گذشته میشود.
با رجوع بخشهای خصوصی و دولتی به سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و سرمایهگذاری در فعالیتهای اکتشافی شاهد تغییر و تحول بیشتر در بخش اکتشاف کشور خواهیم بود تا بدین ترتیب ضمن پیشروی اهداف بخش اکتشاف بر اساس برنامه ششم توسعه و افق ۱۴۰۴ نیازهای موجود کشور تامین شود.