پیشبینی تحلیلگران بر این است که تقاضای صنعتی فلز نقره که در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته بود روند مثبت خود را تا پایان سال ۲۰۱۸ نیز حفظ می کند؛ چنان که در گزارش قبل سایت «فلزاتآنلاین» اشاره شد، فلز نقره افزایش قیمتی را تجربه خواهد بود که اکنون شاهد به وقوع پیوستن آن هستیم.
تقاضای جهانی برای کاربردهای صنعتی نقره در سال ۲۰۱۷ جهش مشخصی را پشت سر گذاشت، این جهش در حجم تقاضای جهانی نقره برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد و به اعتقاد اکثر تحلیلگران بازار نقره، این روند به احتمال زیاد تا پایان سال ۲۰۱۸ نیز ادامه خواهد داشت.
گمانهزن یهای فراوانی برای اینکه چه دلایلی در ادامه این روند صعودی موثر بوده، انجام شده است. افزایش تولید پنلهای خورشیدی، لوازم برقی و الکترونیکی، خودروهای الکتریکی و نیز ساخت جواهرات و لوازم تزئینی همچنان به حمایت از تقاضا طی سال جاری و در آینده ادامه خواهد داد.
به طور کلی، تقاضای صنعتی فلز نقره در سال ۲۰۱۷ چیزی حدود ۴ درصد افزایش یافت و به ۵۹۹ میلیون اونس رسید که این افزایش تقاضا ناشی از موارد ذکر شده بوده است.
براساس برخی اطلاعات حاصل شده صنعت سلولهای فتوولتائیک مورد استفاده در پنلهای خورشیدی، افزایش چش مگیر ۱۹ درصدی را در سال ۲۰۱۷ شاهد بوده است و نقره یکی از مهمترین عناصر سازنده این سلولها به شمار میرود. بخش لوازم الکترونیکی نیز چیزی حدود ۲۴۹٫۹ میلیون اونس از نقره را در سال میلادی گذشته مصرف کرد.
همچنین هند به عنوان بزرگترین متقاضی نقره برای ساخت جواهرات و نقره منجر به رشد فزاینده بازار این فلز شد. نکته جالب توجه دیگر آنکه جواهرات تزیینی مانند طلا و نقره نهتنها به عنوان کالاهای زینتی، بلکه در جهان با هدف نوعی سرمایهگذاری خریداری میشوند.
سرمایهگذاری در این مورد فقط به خرید مسکوکات منتهی نشده و افراد از این طریق نیز به سرمایهگذاری پرداختهاند. یکی از موارد علاقه جذب سرمایهگذاری در نقره نسبت به طلا، ارزان تر بودن آن است.
در مقایسه با تقاضا، تولید معدنی نقره در جهان و در سال ۲۰۱۷ چیزی در حدود ۴٫۱ درصد کاهش یافت و به ۸۵۲٫۱ میلیون اونس رسید. این دومین سال متوالی بود که عرضه کاهش یافت و عمدتا به مجموعهای از اختلالات عرضه در آمریکا مربوط میشد.
یکی دیگر از عوامل پیشرو در کاهش عرضه، کاهش تولید از سوی کشورهای تولیدکننده کلیدی نقره، مانند پرو و چین بود، پس از آن نیز این کاهش در استرالیا و آرژانتین اتفاق افتاد. برخی اطلاعات حکایت از آن دارد که استرالیا کاهش اساسی در حجم تولیدات را داشته است.
در این میان مقداری از کاهش تولیدات جهان توسط مکزیک بهعنوان بزرگترین تولیدکننده نقره جهان در سال ۲۰۱۷ جبران شد؛ بدین ترتیب که این کشور اندکی بر حجم تولید خود گفته میشود که افزایش تولید در مکزیک تا ۱۰ میلیون اونس در سال ۲۰۱۷ بوده است. نمودار ۱ تغییرات قیمت نقره را در یک سال گذشته نشان میدهد و چنان که پیداست این فلز افزایش قیمت محسوسی را طی یک ماه اخیر شاهد بوده است.
در گزارش گذشته سایت «فلزاتآنلاین» با عنوان خبردار جهان برای افزایش قیمت نقره اشاره شده بود که این فلز افزایش قیمتی را شاهد خواهد بود و این افزایش اکنون خود را نشان داده است.