عربستان سعودی از جمله کشورهای عرب زبان حاشیه خلیجفارس است که تولیدکننده محدود کنسانتره مس است. با این وجود، کل تولید این کشور در بازارهای بینالمللی به فروش میرسد و عربستان دارای هیچگونه واحد ذوب و پالایشی نیست.
اگرچه پروژهای با ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار تن کاتد مس مطرح شد که از سال ۲۰۱۲ زمان خاتمه مطالعات امکان سنجی آن تاکنون هیچ پیشرفتی مشاهده نشده است. عربستان سالانه بیش از ۱۶۰ هزار تن کاتد مس جهت تولید سیم و کابل مفتول مسی مصرف میکند.
عربستان سعودی، از جمله کشورهای خوششانسی است که از ذخایر مس در قسمت مرکزی و غربی خود برخوردار است. با این وجود، نهتنها میزان ذخایر مس این کشور چندان قابل توجه نیست، میزان بهرهبرداری از آن نیز حجم اندکی را تشکیل میدهد.
با توجه به عدم توجیهپذیری اقتصادی پیاده سازی تکنولوژیهای ذوب و پالایش برای تناژهای پایین تولید مس تصفیه شده، این کشور عربی تاکنون از صنعت ذوب و پالایش مس بیبهره مانده است. در نتیجه، تولید مس معدنی این کشور که تماما کنسانتره مسی است، در بازارهای بینالمللی به فروش میرسد و نیاز به مس تصفیه شده بازار داخل از محل واردات تأمین میشود.
با توجه به عدم تولید مس تصفیه شده در عربستان سعودی، تفاضل واردات و صادرات، اطلاعاتی از میزان مصرف ظاهری این فلز صنعتی در این کشور به دست میدهد. نمودار ۱، میزان مصرف ظاهری مس تصفیه شده عربستان را برای سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ به تصویر میکشد.
اگرچه با کاهش واردات مس تصفیه شده در سال ۲۰۱۳، مصرف فلزسرخ در این کشور نیز کاهش یافت؛ روند رو به رشد واردات طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶، تقریبا افت مصرف سال ۲۰۱۳ را جبران کرد. مصرفکنندگان کاتد مس عربستان، شرکتهای تولیدکننده سیم و کابل هستند که کاتد وارداتی را به مفتول تبدیل کرده و سپس برای تولید سیم و کابل به مصرف میرسانند.