طبق آخرین بررسیهای انجام شده، رشد شاخص اشتغال در آمریکا در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به دلیل اعتصابات در صنعت هوافضای این کشور متوقف شد و تاثیر منفی بر میزان اشتغال در بخش تولید گذاشت. بر همین اساس، به سبب وقوع طوفان هلن و کاهش میزان حقوق و دستمزد در ماه سپتامبر سال جاری میلادی در بخشهایی از آمریکا، نمیتوان تصویر روشنی از بازار کار این کشور در کوتاهمدت ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت کار آمریکا گزارش مربوط به تغییرات شاخص اشتغال در این کشور را در روز جمعه اول نوامبر ۲۰۲۴ تنها چند روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کرد.
طبق دادههای ارائه شده در گزارش مذکور، بازار کار آمریکا روندی نزولی به خود گرفته و روند اشتغال در ماه آگوست و سپتامبر ۲۰۲۴ با افت حدود ۱۱۲ هزار شغل همراه شده است. نرخ بیکاری آمریکا در ماه اکتبر ۲۰۲۴ همچنان بر روی عدد ۴٫۱ درصد قرار داشت. با این حال، تعدادی از نیروهای کار در کشور نامبرده شغل خود را در این ماه از دست دادند. در همین راستا، برخی از اقتصاددانان پیشبینی میکنند مقامات فدرال رزرو بدون در نظر گرفتن تغییرات شاخص اشتغال آمریکا ممکن است در جلسه آتی خود دوباره نرخ بهره بانکی را کاهش دهند.
کریستوفر راپکی، اقتصاددان ارشد فعال در شرکت «FWDBONDS» بیان کرد: گزارش مذکور نمیتواند تاثیر چشمگیری بر روی رای آمریکاییها در انتخاب رئیسجمهور آینده این کشور داشته باشد. به علاوه، دادههای ارائه شده در گزارش مذکور تصویر واضحی از اقتصاد و بازار کار آمریکا را نشان نمیدهد.
وی افزود: شاید هدف از انتشار گزارش مذکور قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا این باشد که رایدهندگان وادار شوند پاسخی برای سوال آیا آمریکاییها در حال حاضر در وضعیت بهتری نسبت به چهار سال گذشته هستند یا خیر، بیابند.
راپکی خاطرنشان کرد: تنها موضوعی که با قطعیت میتواند آن را رد کرد این است که روند کاهشی حقوق و دستمزد در بخش غیرکشاورزی را نمیتوان این گونه تفسیر کرد که اقتصاد آمریکا در نقطه اوج و یا در خطر رسیدن به نقطه رکود و یا ورشکستگی قرار دارد.
شاخص نرخ بیکاری در آمریکا
گفتنی است که اداره آمار کار وابسته به وزارت کار آمریکا در گزارش ماه سپتامبر ۲۰۲۴ اعلام کرده بود میزان حقوق و دستمزد در بخش غیرکشاورزی افزایش یافته و تعداد ۱۲ هزار شغل در ماه مذکور ایجاد شده است که کمترین رقم ثبت شده مرتبط با افزایش حقوق و دستمزد در بخش ذکر شده از ماه دسامبر ۲۰۲۰ محسوب میشود. لازم به یادآوری است که مطابق با گزارش وزارت کار آمریکا، میزان حقوق و دستمزد در ماه آگوست و سپتامبر ۲۰۲۴ برای حدود ۱۱۲ هزار شغل کاهش را تجربه کرده بود. در همین رابطه، شماری از اقتصاددانانی که در نظرسنجی این اداره شرکت داشتند، پیشبینی کرده بودند که میزان حقوق و دستمزد در ۱۱۳ هزار شغل در آمریکا کاهش را به ثبت خواهد رساند.
طبق نظرسنجی انجام شده از سوی خبرگزاری رویترز که در ماه اکتبر ۲۰۲۴ انجام شد، برای شاخص نرخ حقوق و دستمزد در آمریکا در ماه مذکور روندی نزولی و رقم حدود ۴۷٫۴ درصد پیشبینی شده بود. رقم مذکور کمترین میزان از ماه ژانویه ۱۹۹۱ تاکنون به شمار میرود و به طور قابلتوجهی از میانگین شاخص نرخ میزان حقوق و دستمزد ۶۹٫۲ درصد ارائه شده در ماه اکتبر ۲۰۱۹ کمتر بود.
مطابق با نظرسنجی انجام شده از میان تعدادی از خانوارها در آمریکا، تعداد ۵۱۲ هزار نفر اعلام کردند که امکان اشتغال در ماه اکتبر ۲۰۲۴ برای آنها فراهم نبوده است. بر همین اساس میتوان بیان کرد که رقم اعلام شده برای یک ماه رکورد جدیدی محسوب میشود.
همچنین حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از شرکتکنندگان در نظرسنجی انجام شده که به طور معمول در مشاغل تماموقت مشغول به کار هستند، اعلام کردند به دلیل اوضاع جوی باید به صورت پارهوقت کار کنند. رقم اعلام شده بالاترین رقم ثبت شده در ماه اکتبر سالهای گذشته به شمار میرفت و در مقایسه با ۱۲۹ هزار شرکتکنندهای که نظری مشابه را در ماه اکتبر ۲۰۲۳ ارائه داده بودند، افزایشی چشمگیر را نشان میدهد.
اداره آمار کار در آمریکا بر اساس ارزیابی صورت گرفته اعلام کرد که برآوردهای انجام شده نشان میدهد میزان حقوق و دستمزد پرداختی در برخی از صنایع احتمالا تحت تاثیر طوفان هلن و میلتون قرار گرفته باشد. با این حال، نمیتوان از تاثیر آن بر تغییر ماهانه در میزان حقوق و دستمزد در سراسر آمریکا مطمئن بود؛ چراکه در سازوکار تعیین حقوق و دستمزد در سراسر این کشور، عواملی مانند تغییرات جوی و نامساعد بودن هوا در نظر گرفته نشده است.
اداره مذکور اعلام کرد که زمان جمعآوری پاسخها از شرکتکنندگان در نظرسنجی که از ۱۰ تا ۱۶ روز متغیر است، تنها ۱۰ روز در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به طول انجامید و چند روز قبل از پایان ماه مذکور به پایان رسید. کاهش تعداد مشاغل در ماه اکتبر سال جاری میلادی، بیشتر مربوط به کارگران روزمزد فعال در صنایع آمریکا بود. گفتنی است که کارگران روزمزد بیشتر از دیگر مشاغل در آمریکا تحت تاثیر تعطیلات مرتبط با بدی آبوهوا و تغییرات جوی قرار میگیرند.
اعتصابات ماشینکاران در شرکت بوئینگ و «Textron» به عنوان یک شرکت هواپیماسازی موجب شد تعداد ۴۴ هزار شغل در محاسبه میزان حقوق و دستمزد در بخش تولید تجهیزات حملونقل در نظر گرفته نشود. کارگرانی که در طول دوره برگزاری نظرسنجی حقوق دریافت نمیکنند، به عنوان فرد بیکار در نظر گرفته میشوند.
برخی از اقتصاددانان بر این باورند که وقوع طوفانهای هلن و میلتون، اعتصابات و کاهش دورههای بازپرداخت وام باعث شد ۱۱۵ هزار شغل در محاسبه میزان حقوق و دستمزد کارگران در ماه اکتبر ۲۰۲۴ در نظر گرفته نشود.
استفن استنلی، اقتصاددان ارشد در شرکت «Santander U.S. Capital Markets» ابراز کرد: وقوع طوفان هلن به وضوح تاثیر بسیار بیشتری بر شاخص اشتغال و میزان حقوق و دستمزدها در ماه نوامبر ۲۰۲۴ نسبت به آنچه اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند، داشته است.
تعداد درخواستها برای دریافت بیمه بیکاری که برای نخستین بار در اواخر ماه اکتبر سال جاری میلادی ارائه شدند، پس از ثبت یک روند صعودی چشمگیر به دلیل وقوع طوفان هلن و میلتون به پایینترین میزان خود در پنج ماه گذشته رسید.
تاثیر طوفان هلن و میلتون بر بازار کار آمریکا
کاهش میزان حقوق و دستمزدها در بخش ساخت و تولید آمریکا
بررسیهای انجام شده نشان میدهد تقریبا اکثر مشاغل ایجاد شده در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ در بخش مراقبتهای بهداشتی و دولتی آمریکا بوده است. در همین راستا، بخش مراقبتهای بهداشتی حدود ۵۲ هزار شغل افزایش را تجربه کرد که بیشتر مربوط به مراکز مراقبتهای سرپایی و پرستاری است؛ همچنین میزان حقوق و دستمزد حدود ۴۰ هزار نفر در بخش دولتی که از طریق دولتهای ایالتی و محلی استخدام شده بودند، افزایش یافت.
علاوهبراین، تعداد ۴۶ هزار شغل در بخش ساخت و تولید آمریکا کاهش یافت که تعداد ۶ هزار شغل مربوط به صنعت خودروسازی بود. به علاوه، روند کاهش مشاغل در صنعت خودروی آمریکا احتمالا با اخراج کارکنان در شرکت کرایسلر به عنوان زیرمجموعه شرکت «Stellantis» مرتبط است. گفتنی است شرکت بوئینگ همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دستمزد پیشنهادی خود برای کارگرانی که در اعتصابات به سر میبرند را افزایش داده است.
طبق گزارشهای دریافتی، میزان حقوق و دستمزد در بخش خدمات حرفهای و تجاری آمریکا برای حدود ۴۷ هزار شغل کاهش را ثبت کرد و تعداد ۴۹ هزار موقعیت شغلی در بخش خدمات موقت در این کشور کاهش یافت. همچنین میزان حقوق و دستمزد در مراکز تفریحی و تدارکاتی برای حدود چهار هزار نفر کاهش یافت، این در حالی است که تعداد ۶ هزار و ۴۰۰ نفر در بخش خردهفروشی شغل خود را از دست دادند. علاوهبراین، سهم صنایعی که افزایش میزان حقوق و دستمزد کارگران خود را گزارش کردند، از ۵۹٫۸ درصد در ماه سپتامبر به ۵۵٫۶ درصد در ماه نوامبر ۲۰۲۴ کاهش یافت.
مهمتر از همه اینکه، میانگین میزان درآمد ساعتی در آمریکا پس از افزایش ۰٫۳ درصدی در ماه سپتامبر، حدود ۰٫۴ درصد در ماه نوامبر ۲۰۲۴ رشد پیدا کرد. با این اوصاف، میزان دستمزدها در ۱۲ ماهه منتهی به ماه اکتبر ۲۰۲۴ پس از ثبت افزایش ۳٫۹ درصدی در ماه سپتامبر، حدود ۴ درصد رشد را تجربه کرد. گفتنی است رشد میزان دستمزدها، تاثیری مثبت بر هزینهکردهای مصرفکنندگان و به طور کلی شاخصهای کلی اقتصاد خواهد داشت.
پس از ارائه نتایج گزارش مرتبط بازار کار آمریکا، ارزش سهام بورسهای آمریکا، ارزش دلار در برابر دیگر ارزهای خارجی و همچنین بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانهداری آمریکا روندی صعودی را به ثبت رساند.
توجیهی برای کاهش نرخ بهره بانکی
بازارهای مالی با فرض اینکه فدرال رزرو در جلسه آتی خود نرخ بهره بانکی را ۰٫۲۵ درصد کاهش خواهد داد، این رقم را در محاسبات خود در نظر گرفتند. لازم به یادآوری است که فدرال رزرو در اقدامی غیرمعمول پس افزایش نرخ بیکاری از ۳٫۸ درصد در ماه مارس به ۴٫۳ درصد در ماه جولای ۲۰۲۴، حدود ۰٫۵ درصد نرخ بهره بانکی را در ماه سپتامبر سال جاری میلادی کاهش داد که اولین کاهش نرخ بهره بانکی از سال ۲۰۲۰ به شمار میرفت.
طبق نتایج نظرسنجی انجام شده از خانوارهای آمریکایی که توسط اداره آمار کار متن آن منتشر شد، تعداد ۲۲۰ هزار نفر نیروی کار شغل خود را در ماه اکتبر ۲۰۲۴ از دست دادند و از سوی دیگر ۳۶۸ هزار موقعیت شغلی در این ماه ایجاد شد.
شاخص کلی نرخ بیکاری که شامل افرادی میشود که جویای کار هستند اما شغلی پیدا نکردهاند و کسانی که به دلیل فراهم نبودن شرایط به صورت پاره وقت کار میکنند، بدون تغییر بر روی عدد ۷٫۷ درصد باقی ماند. همچنین، نسبت اشتغال به جمعیت که به عنوان معیاری برای سنجش توانایی اقتصادی در ایجاد اشتغال در نظر گرفته میشود، از ۶۰٫۲ درصد در ماه سپتامبر به ۶۰ درصد در ماه نوامبر ۲۰۲۴ کاهش یافت.
سام ویلیامسون، اقتصاددان ارشد در شرکت «First American» خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود روند نزولی بازار کار آمریکا همچنان ادامه داشته باشد. بر همین اساس، این مسئله میتواند توجیهی برای فدرال رزرو به منظور کاهش مجدد نرخ بهره بانکی در نشست آینده مقامات بانک مرکزی تلقی شود.
انتهای پیام//