سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۰۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۵:۲۱ /یکشنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» بررسی کرد:

مسیر نقش‌آفرینی چادرملو به عنوان بازیگر استراتژیک معدن و فولاد ایران

مقوله کیفیت محصول، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر تقویت قدرت رقابت و تثبیت جایگاه برند سازمانی به شمار می‌آید. تمرکز بر تولید محصولات باکیفیت علاوه بر پاسخگویی مناسب به نیاز مشتریان، فرصت‌های جدیدی را برای توسعه بازارهای هدف و افزایش درآمدها ایجاد می‌کند.

مقوله کیفیت محصول، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر تقویت قدرت رقابت و تثبیت جایگاه برند سازمانی به شمار می‌آید. تمرکز بر تولید محصولات باکیفیت علاوه بر پاسخگویی مناسب به نیاز مشتریان، فرصت‌های جدیدی را برای توسعه بازارهای هدف و افزایش درآمدها ایجاد می‌کند. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازیگران زنجیره فولاد و تامین‌کنندگان خوراک فعالان این صنعت، موضوع تولید محصولات باکیفیت را محور فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود قرار داده است. از آنجایی که دامنه فعالیت‌های چادرملو از معدن تا تولید شمش را شامل می‌شود، پارامترها و عوامل موثر بر تولید در هر حلقه از زنجیره در این شرکت به صورت مستمر ارزیابی می‌شوند. علاوه‌براین، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم‌سو شدن با تحولات فضای کسب‌وکار بخش معدن و صنایع معدنی را دنبال می‌کند تا به این ترتیب، ضمن افزایش کارآمدی و بهره‌وری خطوط تولید، در مسیر بهبود مستمر کیفیت محصولات خود حرکت کند. در این راستا، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری برای تقویت نوآوری و خلاقیت در اولویت‌های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو قرار دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی، نظر به نقش آن به عنوان صنعتی مادر و ارزش‌آفرین که ضمن بسترسازی برای رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی پایدار، با تامین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی و مصرف‌کننده زمینه به حرکت در آمدن چرخ‌های صنعت کشورها را فراهم می‌کند از اهمیت بالایی در جهان امروزی برخوردار بوده و در همه عرصه‌ها با محدودیت منابع مواجه است. در این بین، بهره‌مندی ایران از ذخایر معدنی سنگ‌آهن و منابع انرژی، فرصت بسیار مناسبی را برای سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت فولاد به عنوان صنعتی استراتژیک و تعیین‌کننده ایجاد می‌کند و با توجه به این مسئله، چشم‌انداز دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در برنامه‌های کلان توسعه کشور ترسیم شده است. در همین راستا طی سال‌های اخیر، توسعه‌های کمی قابل‌‎توجهی برای ایجاد ظرفیت‌های تولید و تحقق اهداف این سند انجام شده اما موضوع حائز اهمیت و حیاتی در این راستا، تولید محصولات کیفی و حفظ و ارتقای کیفیت محصولات در کنار رشد میزان تولید است. در واقع در شرایط پر تغییر و رقابتی فضای کسب‌وکار حوزه صنایع  معدنی و فلزی، توسعه زنجیره‌ فولاد تنها در صورتی به عامل مولدی برای حرکت چرخ اقتصاد کشور تبدیل می‌شود که رشد کمی و کیفی تولید هم‌سو و هم‌راستا با یکدیگر باشند.

کیفیت فولاد از محصولات حلقه‌های نخست زنجیره یعنی تولیدات معدنی آغاز می‌شود و به کل زنجیره تسری می‌‎یابد. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان تنها شرکتی که کل زنجیره ارزش تولید این فلز استراتژیک را در اختیار دارد، به ارتقای سطح کیفیت محصولات از تولید سنگ‌آهن و کنسانتره سنگ‌آهن به عنوان اولین حلقه تا تولید شمش فولاد توجه ویژه‌ای داشته است. این شرکت که در سال گذشته به ترتیب در جایگاه دوم و ششم تولیدکنندگان کنسانتره و گندله کشور قرار گرفت، یکی از تامین‌کنندگان اصلی خوراک واحدهای فولادی کشور به شمار می‌آید. هدف اصلی چادرملو تولید محصولاتی با بالاترین مشخصات فنی مورد نیاز و الزامات صنعت فولاد است و در این راستا با اتخاذ رویکردها و سیاست‌‌های مناسب، رشد کمی و کیفی محصولات را به صورت هم‌زمان دنبال می‌کند. از آنجایی که طی سال‌های اخیر تولید فولادهای کیفی مورد توجه قرار گرفته است، کیفیت بالای کنسانتره و گندله سنگ‌‎آهن این شرکت باعث شده نقش سازنده و اثرگذاری در تحقق اهداف شرکت‌های فولادی داشته باشد.

بازبینی مرحله‌به‌مرحله

کیفیت هر محصول با تعریف پارامترها و مقادیر عددی به یک کمیت قابل اندازه‌گیری تبدیل می‌شود و در چنین شرایطی می‌توان تاثیر عوامل مختلف بر کیفیت محصول را به صورت مستقیم و غیرمستقیم شناسایی کرد. فرایندهای تولید، تکنولوژی در دسترس، عیار خوراک ورودی و دانش و مهارت منابع انسانی، برخی از مهم‌ترین این عوامل به شمار می‌آیند که بررسی و برنامه‌ریزی برای بهبود و ارتقای عملکرد هر یک از آن‌ها به صورت مستقیم بر تولید و کیفیت محصول تاثیر می‌گذارد. در حال حاضر شرکت معدنی و صنعتی چادرملو دامنه متنوعی از محصولات زنجیره فولاد شامل کنسانتره سنگ‌آهن، گندله، آهن‌ اسفنجی و شمش فولاد را در سایزها و گریدهای مختلف ساختمانی و برخی از گریدهای مهندسی با بالاترین سطح کیفیت تولید و به بازار عرضه می‌کند. از آنجایی که فعالیت این شرکت به دلیل برخورداری از زنجیره کامل ارزش به دو بخش معدنی و صنعتی تقسیم‌‎بندی می‌شود، در هر بخش فاکتورها و پارامترهای مختلفی مورد بررسی قرار می‌گیرند. استخراج سنگ‌آهن در نخستین مرحله از فعالیت این شرکت قرار دارد. متوسط عیار سنگ‌ معدن چادرملو ۵۵٫۲ درصد است که با انجام فرایند فرآوری، در نهایت کنسانتره سنگ‌آهن با خلوص ۶۷٫۵ درصد تولید می‌شود که عیار مناسبی برای تولید گندله به شمار می‌آید. باید توجه داشت که شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بخش قابل‌توجهی از خوراک شرکت‌های فولادی را نیز تامین می‌کند. بنابراین بررسی و اندازه‌گیری شاخص‌های کیفی در هر حلقه از زنجیره، عامل تضمین‌کننده کیفیت محصولات این شرکت به حساب می‌آید.

فرایند کنترل کیفی در کارخانه‌های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از تعیین استانداردها و معیارهای کیفیت محصولات مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی آغاز می‌شود و مرحله بعد با پایش مستمر کیفیت محصولات و دریافت داده‌های واقعی از سنجش آن به صورت مداوم ادامه می‌یابد. در این مرحله جمع‌آوری داده‌ها و تحلیل و بررسی آن‌ها، منجر به شناسایی نقاط ضعف و قوت در فرایندها می‌شود و در مراحل پایانی با توجه به مراحل قبلی اقدامات اصلاحی و بهبود به انجام می‌رسند. با توجه به اینکه کیفیت محصولات در هر حلقه به صورت مستقیم بر حلقه‌های بعدی زنجیره تاثیر می‌گذارد، مشخصات فیزیکی و کیفیت عمومی هر یک از محصولات مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرد؛ البته این نکته را نیز باید در نظر داشت، خوراک‌دهی کارخانه‌ها به صورت پیوسته انجام می‌شود که این مسئله امکان تولید محصولات با بالاترین سطح کیفیت در این مجموعه معدنی و صنعتی فراهم می‌کند. باید یادآور شد که شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از جدیدترین تجهیزات و ماشین‌آلات در خطوط تولید استفاده می‌کند تا بتواند بهبود مستمری را در کیفیت محصولات خود رقم بزند که این مسئله منجر به ارتقای سطح استانداردهای مصرف انرژی و آب در این مجموعه عظیم شده است.

اقدامات هوشمندانه چادرملو

رشد کمی و کیفی تولید محصولات معدنی و صنعتی در راستای جلب رضایت مشتری، همواره یکی از اولویت‌های اصلی شرکت چادرملو بوده و این شرکت برای دستیابی به جایگاهی ویژه در میان مشتریان علاوه بر اینکه تولید محصولات با ارزش افزوده بالا را نیز در چشم‌اندازهای خود هدف‌گذاری کرده است، از رویکردهای جدید در راستای رشد کمی و کیفی تولید به صورت هم‌زمان بهره‌مند می‌شود. هوشمندسازی به عنوان یک عامل متحول‌کننده صنایع معدنی و فلزی، با افزایش دقت و صحت عملیات، کاهش دخالت منابع انسانی در فرایندها و جلوگیری از انجام فعالیت‌های تکراری، منجر به ارتقای سطح کیفیت محصولات می‌شود و زمینه جلب رضایت مشتریان را فراهم می‌کند. بنابراین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز هوشمندسازی در همه ابعاد سازمانی را در دستور کار قرار داده است. این شرکت تاکنون اقدامات عملیاتی برای همگام شدن با تحولات نسل چهارم صنعت را به انجام رسانده است و پرشتاب در مسیر بهبود و پیشرفت در این مسیر حرکت می‌کند.

طرح هوشمندسازی خطوط تولید با همکاری دانشگاه‌های معتبر کشور، از جمله این اقدامات است که امکان تولید محصولات با کیفیت بالاتر و بهای تمام‌ شده بهینه‌تر را فراهم می‌کند. عملیات معدنکاری این شرکت نیز در واحد دیسپچینگ مجتمع معدنی به صورت هوشمند نظارت و کنترل می‌شود. علاوه‌براین، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طرح تحول دیجیتال را نیز به شکل جدی دنبال می‌کند زیرا در این طرح متحولانه، امکان اندازه‌گیری و پایش پارامترهای تولید، میزان آماده‌به‌کاری تجهیزات، کیفیت خوراک ورودی و… به صورت آنلاین وجود دارد و از این طریق می‌توان کیفیت محصولات مطابق با نیاز مشتریان را تضمین کرد.

باید در نظر داشت که فعالان حوزه معدن و سنگ‌آهن با چالش کاهش عیار ماده معدنی در اعماق کم مواجه هستند و بنابراین توسعه استخراج و بهره‌برداری از ذخایر کم‌عیار در آینده‌ای نزدیک مورد توجه قرار  می‌گیرد. علاوه‌براین، بازیابی و استخراج مواد معدنی با ارزش از باطله نیز از جمله موضوعاتی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در خصوص بازیابی باطله و فرآوری سنگ‌آهن کم‌عیار سرمایه‌گذاری در چرخه‌های تحقیق و توسعه را در برنامه‌های خود قرار داده است تا بتواند به نتایج قابل‌توجهی برای حفظ کیفیت محصولات خود دست یابد.

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین سرمایه‌گذاری برای تکمیل حلقه‌های زنجیره و ورود به تولید محصولات کیفی را نیز دنبال می‌کند و در همین راستا توجه ویژه‌ای را به موضوع نوآوری و تحقیق و توسعه دارد. علاوه‌براین، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از توسعه همکاری و مشارکت با مراکز دانش‌‎بنیان و دانش‌محور نیز غافل نبوده و پروژه‌های مختلفی را با همکاری این مراکز به ثمر رسانده است که برگزاری رویداد چادرو با مشارکت مرکز نوآوری نوچاد، نمونه‌ای بارزی از اقدامات عملی این شرکت در این زمینه به شمار می‌آید. بومی‌سازی با هدف ارتقای بهره‌وری و نوآوری، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرده می‌شود و تاکنون بیش از ۱۲ هزار قطعه و تجهیز با کیفیت مناسب در این شرکت بومی‌سازی شده است. گفتنی است گسترش همکاری‌ با مراکز دانش‌بنیان، منجر به افزایش توانمندی‌های منابع انسانی و تقویت خلاقیت و نوآوری آن‌ها می‌شود.

در مجموع شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با شناسایی عوامل موثر همواره بر تولید محصولات باکیفیت متمرکز بوده است و با توجه به نقش منابع انسانی در این مقوله، بخشی از برنامه‌های این شرکت به آموزش فراگیر و جامع این سرمایه‌های ارزشمند اختصاص می‌یابد. برگزاری دوره‌های آموزشی مدیریت کیفیت فراگیر این شرکت (۲۳۴ نفرساعت) و آشنایی با پارامترهای کیفی فرایند ذوب (۷۶۲ نفرساعت)، بخشی از مهم‌ترین برنامه‌های آموزشی منابع انسانی این شرکت در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند. علاوه‌براین، طرح‌های آموزشی متعددی نیز برای آشنایی منابع انسانی با اصول استانداردها، ایمنی، کار با دستگاه‌ها و … برگزار شده است تا مهارت بالای نیروی کار، تضمینی برای کیفیت محصولات این شرکت باشد.

انتهای پیام//

با امضای تفاهم‌­نامه همکاری میان ایمیدرو و تاصیکو،

۱۰:۳۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

طی حکمی از سوی آقاجانلو،

۹:۱۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

با انتخاب اعضای هیئت مدیره،

۹:۴۹ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

در راستای افزایش بهره‌وری تولید،

۱۱:۴۵ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳

با حضور مدیرعامل انجام شد؛

۱۴:۴۸ /سه شنبه/۸ آبان ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۱۰ /چهارشنبه/۲۶ مرداد ۱۴۰۱

سید مصطفی سبزواری، مدیر برنامه‌ریزی، توسعه و تکنولوژی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۳۱ /شنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۱

محمدوحید شیخ‌زاده، مدیرعامل شرکت فکور صنعت تهران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۳:۰۵ /شنبه/۱۹ تیر ۱۴۰۰

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده تصویب شد؛

۱۵:۳۵ /دوشنبه/۸ مرداد ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه میدکو،

۱۵:۴۸ /چهارشنبه/۲۳ خرداد ۱۴۰۳

در سال مالی منتهی به آذر ماه 1402 تحقق یافت؛

۱۳:۰۴ /چهارشنبه/۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/1

206000

فلزات آنلاین

1403/09/1

573182

فلزات آنلاین

1403/09/1

769238

فلزات آنلاین

1403/09/1

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/1

24005

فلزات آنلاین

1403/09/1

12905

فلزات آنلاین

1403/09/1

40091

فلزات آنلاین

1403/09/1

49911

فلزات آنلاین

1403/09/1

42663

فلزات آنلاین

1403/09/1

41480

فلزات آنلاین

1403/09/1

27568

فلزات آنلاین

1403/09/1

29449

فلزات آنلاین

1403/09/1

28043

فلزات آنلاین

1403/09/1

37245

فلزات آنلاین

1403/09/1

34808

فلزات آنلاین

1403/09/1

50294

فلزات آنلاین

1403/09/1

27264

فلزات آنلاین

1403/09/1

39497

فلزات آنلاین

1403/09/1

43987

فلزات آنلاین

1403/09/1

4495000