نشست هماندیشی بورس کالای ایران و صنایع پاییندست به عنوان مصرفکنندگان مواد اولیه، ظهر امروز با هدف حمایت از تولید ملی در راستای رفع دغدغههای صنایع پاییندست و در نظر گرفتن مشکلات و نیازهای تولیدکنندگان به عنوان صنایع بالادست به میزبانی بورس کالا برگزار شد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل بورس کالای ایران، در این نشست علاوه بر مطرح شدن مباحث کارشناسی از سوی صنایع مختلف، مقرر شد تا نتایج این جلسه و جلسات بعدی از سوی کنفدراسیون صادرات و اتاق بازرگانی تهران و ایران به دولت پیشنهاد شود.
سلطانی نژاد عنوان کرد: مرور اقدامات اخیر دولت بیانگر آن است که تامین نیاز داخل از اولویتهای دولت است به طوریکه شاهد وضع عوارض صادراتی بر کالاهای خام هستیم که نشاندهنده جهتگیری جدی بر تامین نیاز داخل است.
حمایت ۴ جانبه در ادامه این نشست رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه واحد های پاییندست با حمایت اتاق بازرگانی ایران، تهران، کنفدراسیون صادرات ایران و همکاری بورس کالا ایران به زودی برطرف میشود.
محمد الهوتی افزود: یکی از مشکلات واحدهای تولیدی صادراتی این است که نباید نرخها بالاتر از دلار ۴۲۰۰ تومانی در بورس کالا قیمتگذاری شود اما مشکلاتی که در بحث عرضه و تقاضا وجود دارد باعث میشود که صنایع پاییندست مخصوصا در واحدهای تولیدی و صادراتی با مشکلاتی روبهرو شوند.
وی افزود: لذا با توجه به اینکه باید براساس اهداف کشور، در سال جاری صادرات هم رشد پیدا کند، این جلسه برگزار شد تا پس از طرح موضوعات، پیشنهاداتی در خصوص حمایت از تولید و تولید صادرات محور مطرح شود. براساس این گزارش، حاضران در این نشست بر دو محور اصلی تاکید کردند، آریا صادق نیت حقیقی، عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران نیز در ادامه این نشست گفت: در حال حاضر با افزایش تقاضا در خرید آلومینیوم رو بهرو هستیم که باید برای بهبود عرضهها تلاش شود.
عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران اظهار داشت: در خصوص عرضه کل آلومینیوم در بورس کالا نیز شورای رقابت مصوبه ای صادر کرده اما متاسفانه کامل رعایت نمیشود و هیچ اتفاقی نیفتاده است.
حقیقی با بیان اینکه امیدواریم رینگ صادراتی بورس کالا در حوزه آلومینیوم نیز فعال شود، عنوان کرد: اگر در ویترین شیشهای بورس همه روندها شکل بگیرد، حتما معاملات و رفتارها نظامند میشود و صنایع پاییندست و بالادست به طور شفاف فعالیت میکنند.
الهوتی، رییس کنفدراسیون صادرات ایران نیز در پایان این نشست گفت: مقرر شده است تا این جلسات سه جانبه بین انجمنها و عرضهکنندگان در بورس کالا شکل بگیرد تا به صورت تخصصی مشکلات موجود برطرف شود.
به گفته وی، قاعده مند شدن عرضه فلزات در بورس کالا، بررسی تعرفه واردات، پالایش متقاضییان، قوانین اجرایی بورس کالا، بررسی معاملات مچینگ که خود بورس کالا از افزایش عرضهها در حوزه فولاد استقبال کرده است و لزوم عرضه محصولات در رینگ صادراتی بورس کالا از جمله موارد مطرح و مورد بررسی در نشست امروز بود.
وی از انجمنها درخواست کرد تا پیشنهادات کارشناسی و مستند در خصوص مشکلات موجود ارائه دهند تا ضمن تعادل عرضه و تقاضا، هم از تولیدکننده حمایت شود و هم خریدار پاییندستی بتواند محصولات را در اختیار داشته باشد.
الهوتی با اشاره به اینکه بررسی پروانههای بهرهبرداری به تنهایی نمیتواند ملاک مناسبی برای تایید مصرفکننده واقعی باشد، گفت: بررسی صورتهای مالی و سایر فاکتورها به منظور تشخیص مصرفکنندگان واقعی لازم است تا مواد اولیه در چرخه تولید قرار گیرد.