کشورهای چین و ژاپن همواره نیمی از صادرات جهانی ورق فولاد آلیاژی جهان را در اختیار داشتند. البته در سالهای اخیر با جهش صادرات چین اختلاف سهم این ۲ کشور از صادرات نیز افزایش یافت و در سال ۲۰۱۶ چین با اختلاف زیادی از ژاپن، بزرگترین صادرکننده ورقآلیاژی جهان بود.
ورقآلیاژی از محصولات فولادی است که بیشتر در صنعت کاربرد دارند. خواص ویژهای که ناشی از افزودن عناصر آلیاژی است باعث شده تا کاربردهای این محصول منحصر بهفرد و غیرقابل جایگزین با سایر مواد باشد.
از جمله مهمترین خواصی که ورقهایآلیاژی دارند خواص ضدسایشی آنها است که باعث شده در ساخت تجهیزات صنعتی از آنها استفاده شود. ساخت تجهیزات معدنی، صنایع نظامی، هوا فضا و … از جمله کاربردهای ورقآلیاژی است. تنوع کاربردهای ورقآلیاژی موجب رونق تجارت این محصول نیز شدهاست.
چین و ژاپن بزرگترین صادرکنندکان ورق فولاد آلیاژی جهان هستند و پس از این ۲ کشور، جایگاه سوم و چهارم در طول سالهای گذشته میان فرانسه و آلمان دستبهدست شده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین» در سال ۲۰۱۲ صادرات چین ۳۱ درصد از تجارت ورقآلیاژی جهان را شامل شد و در سال ۲۰۱۶ با رشدی چشمگیر، این عدد به ۴۲ درصد افزایش یافت. در مقابل سهم ژاپن در سال ،۲۰۱۶ با کاهش ۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۲ به ۱۳ درصد رسید.
در بازه زمانی ۲۰۱۲ – ۲۰۱۶ صادرات ورقآلیاژی چین رشد ۲۱ درصدی را تجربه کرد؛ در حالی که این رقم برای ژاپن در مدت مشابه ۲٫۳ درصد بود؛ این رشد فزاینده صادرات چین در سالهای اخیر موجب شد تا با وجود افزایش صادرات ژاپن، سهم این کشور روند نزولی را طی کند.
همانطور که در نمودار ۱ نیز نشان داده شده است، در سال ۲۰۱۲ صادرات روسیه ۴ درصد از تجارت جهانی ورقآلیاژی را تشکیل داد، در حالی که در سال ۲۰۱۶ سهم این کشور از آن بلژیک شد و روسیه از فهرست برترینها خارج شد.
هرچند که صادرات ورقآلیاژی بسیاری از کشورها در سالهای گذشته افزایش یا کاهش داشته است؛ اما همچنان چین بزرگترین صادرکننده ورقآلیاژی در جهان باقی مانده است. رشد صادرات چین به خصوص از سال ۲۰۱۴ به بعد بسیار افزایش یافت؛ بهطوری که صادرات ورقآلیاژی چین در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال پیش از آن ۹۳ درصد افزایش یافت و به حدود ۱۹ میلیون تن رسید.
در سال ۲۰۱۴ افزایش تقاضای جهانی ورقآلیاژی منجر به رشد تجارت این محصول شده است. چین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان محسوب میشود که در سالهای اخیر رشد صنعت فولاد این کشور زبانزد بود. بدیهی است با رشد تولید فولاد در چین افزایش تقاضای جهانی ورقآلیاژی را این کشور پاسخگو بوده است.