به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از شاتا، محمدرضا فیاض رییس ستاد بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، موفقیت و پیشرفت صنعت و معدن کشور را نیازمند همکاری و تعامل روزافزون دولت و بخش خصوصی میداند.
در ابتدا کمی در خصوص روز ملی صنعت و معدن و اینکه چرا روز دهم تیر ماه به عنوان روز صنعت و معدن نامگذاری شده است، توضیح دهید.
بیست و یک سال قبل در سالهای آخر دولت سازندگی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، برای جلب توجه بیشتر جامعه، مردم و نظام به بخش صنعت و معدن و نقش آن در سازندگی، تولید ملی و سازندگی کشور، در هیات دولت تصویب شد تا روزی را به نام صنعت و معدن و همچنین بزرگداشت صنعتگران و معدنکاران در نظر گرفته شود.
به این ترتیب نظر دولت در این رابطه به شورای فرهنگ عمومی رفت. در شورای فرهنگ عمومی، مناسبتها به لحاظ، شان، لزوم و جایگاه مورد بحث قرار میگیرد و زمانی که به عنوان یک هدف ملی تعیین شوند، در تقویم فرهنگ عمومی درج میشود. در نتیجه، دبیرخانه فرهنگ عمومی تصویب کرد که دهم تیرماه در تقویم رسمی کشور، به عنوان روز صنعت و معدن نامگذاری شود.
یا برگزاری و گرامیداشت روز ملیصنعت و معدن علاوه بر نکات مثبتی که دارد، میتواند کمکی به رفع مشکلات صنعت کشور نیز کمک کند؟
اساسا این مراسم به منظور رفع مشکلات انجام نمیشود، بلکه این مراسم را برگزار میکنیم تا به تمام دست اندرکاران حوزه صنعت و معدن که در طول ۳۶۵ روز سال فعالیت کردهاند، بگوییم، خداقوت و اینکه در یک سال گذشته چه کارهایی را انجام دادهایم، توضیح و گزارش دهیم. طبیعی است ممکن است در طی این ۳۶۵ روز نقصهایی داشته باشیم ولی برگزاری این مراسم به این معنا نیست که در یک روز همه نقایص و مشکلات را حل میکنیم، بلکه به این معناست که دستاوردهای یک ساله صنعتگران را مرور خواهیم کرد.
آیا برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن در تهران با حضور کلیه مسئولان ملی و استانی، برگزاری این مراسم به صورت همزمان در استانها توجیه دارد؟
مراسم استانی روز صنعت و معدن با هدف معرفی و تقدیر از صنعتگران و معدنکارانی است که در جهت توسعه، آبادانی و پیشرفت استان مربوطه تلاش کرده و تاثیرگذاربودهاند. این تقدیر هم باعث دلگرمی صنعتگران خواهد شد و هم تشویقی برای سایر هماستانیها خواهد بود تا به دنبال کار و تلاش بیشتر و توسعه استان خود باشند، ولی برگزیدههای ملی افرادی هستند که برآیند فعالیتشان در کل کشور تاثیر گذار بوده است.
همکاران ما در کمیته انتخاب، نفرات برگزیده استانی و ملی را از هم جدا میکنند تا افرادی که دامنه فعالیتشان تاثیر استانی و افرادی که در صنعت خود تاثیر ملی داشتهاند از هم تفکیک شوند. مراسم ملی و استانی مکمل یکدیگر هستند و فردی که در مراسم استانی تقدیر شود، دیگر در مراسم ملی تقدیر نخواهد شد و بالعکس. چرا که از اول معیار انتخاب و تقدیر این افراد متفاوت و مشخص بودهاست.
پیشنهاد شما برای برگزاری هرچه بهتر مراسم روز صنعت و معدن چیست؟
در طول سالهای گذشته، تحولات مختلفی در برگزاری این مراسم اتفاق افتاده و در حال حاضر به یک جمعیت و پختگی مناسبی در این زمینه رسیدهایم و همکاری خوبی بین تشکلهای بخش خصوصی و دولت به عنوان یک مشارکت دوجانبه در حال انجام است.
امسال سعی کردیم که تشکلها بیشترین نقش را در برگزاری این مراسم داشته باشند و این ثمر و نتیجه خوبی است، البته باید تمرین کنیم، نمیتوان توقع داشت در اولین سال همکاری بخش خصوصی و بخش دولتی همه چیز خوب و بدون نقص باشد، قاعدتا مواردی پیش خواهد آمد که باید اصلاح شود.
توصیه و پیشنهاد بنده این است که بخش سیاستگذاری که دولت است و بخش اجرایی که بخش خصوصی است با هماهنگی یکدیگر این کار را انجام دهند و این موضوع در واقع به اهمیت و جایگاه این مراسم میافزاید.
یکی از ویژگیهای صنعت در دنیای امروز، رشد و تغییرات روزافزون است. در حال حاضر صنعت کشور ایران در مقایسه با دیگر کشورهای جهان در چه جایگاهی قرار دارد؟ آیا صنعت در کشور ما توانسته همزمان با تغییر و تحولات جهانی پیش رود یا خیر؟
طبیعی است که تحولات صنعت در کشور ما مانند برخی از کشورهای توسعهیافته صنعتی نیست، ولی تحولات بسیار خوبی در بخش صنعت و معدن در ایران رخ داده است و بسیاری از محصولات ما در عرصه جهانی عرضه میشود و این تنها یک ادعا نیست و قابل ارائه است. همانطور که میدانید، صنعت و معدن در واقع، علم، فناوری، خالقیت و ابتکار است و همواره در حال تغییر و تحول است و ما بایستی خود را با این تحولات هماهنگ کنیم، در غیر اینصورت عقب میمانیم و خوشبختانه باید عرض کنم در حال حاضر عقب نماندهایم.