با کاهش یافتن قیمت مبادلات دریایی بوکسیت در بسیاری از بازارهای جهانی، انتظار میرود بر حجم واردات بوکسیت چین در بلندمدت افزوده شود. در عین حال با تعدیل سختگیریهای قانونی برای صادرات مواد خام، همچون بوکسیت، از اندونزی، در کنار هزینههای تولید پایین در این کشور، انتظار میرود اندونزی به مهمترین صادرکننده بوکسیت به چین تبدیل شود.
چین در حالی که حدود ۵۷ درصد کل آلومینیوم اولیه جهان را تولید میکند، ولی به دلیل منابع نهچندان مرغوب معدنی از بوکسیت و آلومینیوم، تنها سهم ۲۲ درصدی از کل تولید بوکسیت جهان را در اختیار دارد.
بنابراین بهواسطه تقاضای فراوان آلومینا و آلومینیوم در چین، در سالهای گذشته تولید بوکسیت این کشور با رشد قابل توجهی همراه بوده است. رشد بهطوری که این رشد بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ رقم قابل توجه ۷٫۵ درصدی را نشان میدهد.
با توجه به تحلیل بازار توسط موسسه تحقیقاتی بی.ام.آی که روز ۱۵ نوامبر منتشر شد، انتظار میرود حجم تولید بوکسیت چین تا سال ۲۰۲۶ تا مقدار ۷۶٫۰۲ میلیون تن افزایش یابد؛ بدین ترتیب میتوان گفت که تولید بوکسیت چین بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۶ سالانه حدود ۱٫۶ درصد رشد خواهد داشت.
همانطور که اشاره شد، انتظار میرود که در سالهای پیشرو به دلیل منابع معدنی نامرغوب چین و قوانین سختگیرانه این کشور در حفاظت ار محیطزیست در حال حاضر در حال اجراست رشد تولید بوکسیت این کشور کاسته شود.
از همین رو انتظار میرود که تأمین تقاضای بوکسیت چین از محل واردات در بلندمدت افزایش یابد. چین در ۳ ماهه سوم سال جاری از ماه جوالی تا سپتامبر حدود ۱۹٫۲۱ میلیون تن واردات بوکسیت داشت که نسبت به دوره مشابه از سال گذشته، ۵۳ درصد افزایش داشت.
این در حالی بود که پس از یک دوره تقریبا ۳ ساله از غیبت اندونزی در بازار بوکسیت چین به واسطه قوانین منع صادرات مواد خام در اندونزی اولین محموله بوکسیت از اندونزی به چین بهطور قانونی در ماه جوالی منتقل شد که بالغ بر ۴۳۷ هزار تن بود. بدین ترتیب احتمال میرود که اندونزی در سالهای پیشرو، تبدیل به مهمترین صادرکننده بوکسیت به چین بشود.