بر اساس ارزیابیهای انجام شده در بازار، ارزش سهام شرکتهای فعال در بخش گاز طبیعی مایع «LNG» ایالات متحده آمریکا به دلیل احتمال افزایش حجم صادرات گاز طبیعی به قاره اروپا روندی رو به رشد را تجربه کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، به نظر میرسد اتحادیه اروپا به دنبال استفاده از یک ابزار چانهزنی برای منصرف کردن دولت جدید آمریکا از اعمال تعرفههای وارداتی بر شرکتهای فعال در این اتحادیه است. بر همین اساس، اتحادیه اروپا احتمالا پیشنهاد افزایش واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا در ازای توقف اعمال هرگونه تعرفههای وارداتی بر شرکتهای اروپایی را مطرح خواهد کرد.
شماری از مقامات اروپایی در همین خصوص عنوان کردند: افزایش واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا میتواند نقش مهمی در کاهش وابستگی قاره سبز به واردات انرژی از روسیه داشته باشد و در عین حال نگرانیهای دولت جدید آمریکا در مورد افزایش حجم واردات کالاهای غیر آمریکایی به این کشور را بر طرف کند. به همین جهت، گسترش بازار صادراتی تولیدکنندگان گاز طبیعی آمریکا در اروپا، همراه با وعده رئیس جمهور جدید این کشور مبنی بر توقف صدور مجوزهای فعلی واردات کالاهای غیرآمریکایی میتواند رشد کسبوکار فعالان کشور مذکور در بخش گاز طبیعی مایع را تا چهار سال آینده تضمین کند.
مایکل سابل، مدیر اجرایی شرکت «Venture Global» به عنوان یکی از توسعهدهندگان گاز طبیعی مایع در آمریکا بیان کرد: شرکتهای فعال در این بخش مشتاقانه منتظر همکاری با دولت جدید آمریکا هستند تا جایگاه این کشور به عنوان یک تامینکننده پیشرو در عرضه گاز طبیعی مایع در جهان را تقویت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه اتحادیه اروپا در سالهای اخیر زیرساختهای لازم به منظور افزایش واردات به کشورهای عضو این اتحادیه را ایجاد کرده است، افزود: با توجه به سیاستگذاریهای تدوین شده و با همکاری سازمانهای نظارتی، به نظر میرسد ایالات متحده آمریکا به گزینه مناسبی برای تامین حجم تقاضای بلندمدت گاز طبیعی مایع اتحادیه اروپا تبدیل شود.
توسعهدهندگان گاز طبیعی مایع در آمریکا بر این باورند که تلاشهای مداوم اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی خود به تامین گاز از روسیه در دولت جدید آمریکا احتمالا شدت خواهد گرفت. با توجه به انتشار خبر احتمال افزایش واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا به قاره اروپا، ارزش سهام توسعهدهندگان این سوخت فسیلی در آمریکا اخیرا افزایش را به ثبت رساند.
ارزش سهام توسعهدهندگان گاز طبیعی مایع در آمریکا از اواخر ماه اکتبر تا اواسط نوامبر ۲۰۲۴
هارولد هام، بنیانگذار شرکت «Continental Resources» اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا به دلیل برخورداری از حجم بالایی از ذخایر گاز طبیعی، امکان تامین نیاز قاره سبز به این سوخت فسیلی را خواهد داشت؛ این کشور حتی میتواند به اتحادیه اروپا در راستای کاهش وابستگی به تامین گاز طبیعی مایع مورد نیاز خود از روسیه کمک کند.
وی تصریح کرد: در همین رابطه، گفتوگوییهایی با تیم انتقالی دولت جدید آمریکا و تولیدکنندگان گاز طبیعی مایع در این کشور درباره سیاستگذاریهای دولت در بخش انرژی انجام شده است.
مایک سامرز، مدیر اجرایی موسسه امریکن پترولیوم با بیان اینکه انتظار میرود توقف صدور مجوز صادرات گاز طبیعی مایع در چند روز ابتدایی دولت جدید آمریکا پایان یابد، مطرح کرد: در دولت بایدن تلاش شد مجوزهای جدید برای صادرات گاز طبیعی مایع آمریکا در راستای رشد این بخش صادر شود. با این حال، وزارت انرژی آمریکا هزینههای گزافی را صرف ارائه تجزیه و تحلیل برای رشد بخش گاز طبیعی آمریکا کرد که نتایج مثبت چندانی را به دنبال نداشت.
وی تصریح کرد: دولت بایدن روابط گرمی با صنعت گاز و نفت آمریکا نداشت و اگرچه میزان تولید گاز طبیعی در کشور نامبرده در دوران ریاست جمهوری بایدن به بالاترین حد خود رسید اما قیمت این سوخت فسیلی در بازار فیزیکی، پایینترین قیمت خود را طی ۲۰ سال گذشته به ثبت رساند و فعالان بخش مذکور را وادار کرد تا به دنبال مشتریان گاز طبیعی مایع در خارج از آمریکا باشند.
اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا اخیرا از افزایش تمایل قاره سبز به رشد واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا خبر داد و افزود: مذاکره در خصوص این موضوع میتواند به یک توافق برد-برد برای هر دو طرف مذاکره یعنی اتحادیه اروپا و آمریکا تبدیل شود.
وی در تماس تلفنی اخیر خود با دونالد ترامپ، عنوان کرد: اروپا هنوز حجم زیادی از گاز طبیعی مایع مورد نیاز خود را از روسیه تامین میکند و هزینه زیادی نیز بابت این مسئله میپردازد.
درلاین در این گفتوگوی تلفنی از تمایل بالای اروپا برای جایگزینی آمریکا به جای روسیه برای تامین گاز طبیعی مایع سخن گفت و خاطرنشان کرد: چنین اقدامی هزینهکردهای اتحادیه اروپا در بخش واردات این سوخت فسیلی را به شدت کاهش خواهد داد.
رئیس کمیسیون اروپا تاکید کرد: در مذاکرات آتی، باید نگرانیهای دولت جدید آمریکا در خصوص افزایش حجم واردات کلاهای غیرآمریکایی به این کشور در نظر گرفته شود.
لازم به یادآوری است که حجم عرضه گاز طبیعی از طریق خط لوله روسیه به اتحادیه اروپا پس از حمله این کشور به اوکراین با روندی نزولی همراه شد و اتحادیه اروپا را واردار کرد برای جبران این کمبود، حجم واردات گاز طبیعی مایع از سایر نقاط جهان را افزایش دهد.
طبق آمار ارائه شده از سوی شرکت «Kpler»، در حال حاضر ایالات متحده آمریکا تامینکننده اصلی گاز طبیعی مایع در اتحادیه اروپا به شمار میآید و حدود ۴۰ درصد از حجم واردات سوخت فسیلی نامبرده به اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است.
جفری مارتین، مدیر اجرایی شرکت «Sempra» به عنوان یک توسعهدهنده گاز طبیعی مایع در ایالات متحده آمریکا، اظهار داشت: گاز طبیعی مایع در حالی ابزار بسیار مهمی در سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود که این کشور نقش مهمی در تامین نیاز کشورهای همپیمان خود در جهان ایفا میکند.
گفتنی است پس از تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه ۲۰۲۲، آمریکا و اتحادیه اروپا سند همکاریای را امضا کردند که بر اساس آن شرکتهای اروپایی در صورت افزایش حجم تقاضای خود برای گاز طبیعی مایع از آمریکا، در جهت افزایش ظرفیت صادرات و ایجاد زیرساختهای متناسب با این سوخت فسیلی از مبدا آمریکا به مقصد این اتحادیه حرکت خواهد کرد.
شماری از تحلیلگران بر این باورند که اتحادیه اروپا اختیارات محدودی در ارائه تعهد به افزایش واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا دارد.
ناتاشا فیلدینگ، مدیر بخش قیمتگذاری گاز اروپا در موسسه «Argus» بیان کرد: اگر همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا واردات گاز طبیعی مایع از روسیه را به طور کامل ممنوع اعلام نکند، به نظر میرسد کمیسیون اروپا نمیتواند تعهد چندان زیادی به خرید این سوخت فسیلی مورد نیاز خود از کشورهای مورد نظر به خصوص آمریکا داشته باشد.
انتهای پیام//