سیر صادرات کاتد مس از عمان از ابتدای دهه ۲۰۰۰ میلادی تاکنون نزولی بود و از حدود ۱ هزار تن در سال ۲۰۰۱ به مقدار ناچیزی در حد صفر در سال ۲۰۱۷ رسید بررسیها نشان میدهد که علت اصلی این امر در خصوص بازار عمان، افزایش تقاضای داخلی این کشور قلمداد میشود.
عمان نهتنها تولیدکننده سوخت فسیلی در میان کشورهای خاورمیانه است، بلکه دستی در تولید آمونیاک، کروم، مس، گچ، منگنز آلومینیوم اولیه و ثانویه و اوره دارد عمان تولیدکننده حدود ۲ درصد از کل آهناسفنجی جهان محسوب میشود زیرساخت پیشرفته عمان، سیستم مالیاتی مناسب و هزینه پایین سوخت و نیروی کاری در این کشور، سبب جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنایع معدنی عمان طی سالهای اخیر شده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین» تمرکز معادن مس این کشور عربی در منطقه شمالی آن، اثرات گذر کمربند مس از خاورمیانه است معادن مس این کشور عربی عبارتند از صحار، شناص، ارجا، حتاء، مندوسل السیل و بایدا عوه بر واحدهای معدنی فعال، پروژههای مس معدنی متعددی نیز در این کشور در دست اجرا هستند.
در نیمه نخست دهه ۲۰۰۰ میلادی، عمان یکی از معدود صادرکنندگان کاتد مس در منطقه بود و متوسط حجم صادرات این فلز صنعتی از عمان در ۵ سال نخست دهه ۲۰۰۰ حدودا برابر با ۱۴ هزار تن در سال گزارش شده که طی سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ بهمیزان بیش از ۹۰ درصد کاهش یافت و از حدود ۲۲ هزار تن در سال ۲۰۰۵ به کمتر از ۲ هزار تن در سال ۲۰۰۹ رسید.
با توجه به سیر صادرات کاتد از عمان، طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ متوسط حجم صادراتی به حدود ۲ هزار تن در سال کاهش یافت و این رقم در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به مقدار ناچیزی رسید که تقریبا برابر با صفر تلقی میشود.
اگرچه حجم صادرات عمان طی ۲ سال اخیر به صفر رسید و طی دهه گذشته، مقدار اندکی بود؛ بررسی ترکیب مشتریان کاتد مس این کشور در نیمه نخست دهه ۲۰۰۰ میلادی ارزشمند جلوه میکند بررسی خریداران کاتد عمان نشان میدهد که تایوان و پاکستان، مهمترین مشتریان همیشگی این فلز صنعتی از عمان بودند؛ حتی در شرایطی که حجم صادراتی کاتد از این کشور عربیا کاهش یافته بود علاوه بر این، نام کشورهای چین، تایلند، ژاپن، هند، امارات متحده عربی و کویت نیز در فهرست مشتریان کاتد مس عمان به چشم میخورد.