برخلاف رشد قیمتهای جهانی زغالسنگ، واردات این محصول در برخی کشورها افزایش یافته است. هند که یکی از بزرگترین واردکنندگان زغالسنگ در جهان محسوب میشود، در سال میلادی جاری نیز واردات خود را افزایش داد.
با آنکه واردات زغالسنگ توسط هند در سال ۲۰۱۷ اندکی کاهش پیدا کرده بود، اما در نیمه نخست سال مالی ۲۰۱۸ حجم واردات زغالسنگ و مخصوصا زغالسنگ ککشو تا ۱۰ درصد افزایش یافت. هند قسمت عمدهای از زغالسنگ را برای تولید برق مصرف میکند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» شرکت «Power Thermal National Corporation» یکی از بزرگترین شرکتهای جهان در زمینه تولید برق است که در هند فعالیت میکند. این شرکت بخش اعظم و اصلی برق هند را با استفاده از نیروگاههای زغالسنگی تامین میکند.
این شرکت بهدنبال تامین بخشی از زغالسنگ مورد نیاز خود از طریق واردات است. چالشهای تولید زغالسنگ در داخل هند همچنان پابرجاست. یکی از عمده دلایل کسری و کمبود
زغالسنگ تولیدی در داخل هند، اقدامات بزرگترین تولیدکننده زغالسنگ هند یعنی شرکت «Ltd India Coal» است. این شرکت که بیش از ۸۰ درصد تولید زغالسنگ هند را در
اختیار دارد، همچنان از مقابله با کسری در بازار داخلی هند ناتوان است و نمیتواند روند تولید خود را با افزایش تقاضای زغالسنگ ناشی از افزایش تولید برق و یا فولاد تطبیق دهد.
گفتنی است برخی از این صنایع همچون فولاد، زغالسنگ را بهطور مستقیم مصرف کرده و برخی همچون صنعت آلومینیوم، از برق تولیدی حاصل از زغالسنگ استفاده میکند، با این حال، همانطور که پیشتر اشاره شد، اصلیترین صنعت مصرفکننده زغالسنگ در هند، نیروگاهها هستند.
نمودار ۱ میزان استفاده از زغالسنگ را برای تولید برق در سالهای اخیر نشان میدهد و حاکی از رشد تقاضای زغالسنگ در صنعت برق هند است. با این وجود کسری زغالسنگ در هند به نیروگاهها محدود نمیشود.
چشمانداز هند برای دستیابی به تولید ۳۰۰ میلیون تن فولاد تا سال ۲۰۳۰ نیاز این کشور به کک متالورژیکی را افزایش داده است. در این راستا دولت هند به شرکت «India Coal» دستور داده تا تولید روزانه خود را تا میزان قابل قبولی افزایش دهد. هر چند بعید بهنظر میرسد، این اقدام دولت بدون ایجاد زیر ساختها بتواند مشکلات داخلی عرضه زغالسنگ را برطرف کند.