سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۰۳ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

جدیت صبانور در تسریع و بهره‌برداری از پروژه‌های پیشران فولادی در کردستان

روز پنج‌شنبه 24 آبان ماه 1403، مراسم بازدید از پروژه 2.5 میلیون تنی کنسانتره گلالی با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور و تنی چند از مقامات و مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳، مراسم بازدید از پروژه ۲٫۵ میلیون تنی کنسانتره گلالی با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور و تنی چند از مقامات و مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، در این مراسم که پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم و نیز پخش سرود ملی و  ویدئوی معرفی شرکت صبانور و پروژه پیشران احداث کارخانه کنسانتره‌سازی گلالی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن آغاز شد، علیرضا موسوی، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور ضمن خوش‌آمدگویی به مقامات و مسئولان حاضر در مراسم، اظهار داشت: شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است و از سال ۱۳۹۰ در دو استان همدان و کردستان در بخش‌های معادن، کارخانه‌های تولیدی و اجرای پروژه‌های توسعه‌ای فعالیت دارد. در حال حاضر در منطقه شهرک واقع در شهرستان بیجار، کارخانه‌ کنسانتره‌سازی با ظرفیت یک میلیون تن و طرح احداث کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت یک میلیون تن را در برنامه داریم که بازدید از آن‌ها امروز با حضور مسئولان محترم انجام شد. در شهرستان قروه، معدن بزرگ گلالی در تملک ما قرار دارد که بر این اساس قرار است کارخانه کنسانتره‌سازی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن را احداث کنیم. در منطقه اسدآباد و بهار استان واقع در حذفشود همدان نیز مجموعه معادن باباعلی، کارخانه کنسانتره‌سازی با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن و کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت ۵۵۰ هزار تن در اختیار شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور قرار دارند.

وی ضمن اشاره به فعالیت‌های اکتشافی صبانور در استان‌های یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان، بیان کرد: علاوه‌براین، ۳۰ درصد مالکیت شرکت صنایع فولاد کردستان که هم‌اکنون احداث دو کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار و کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته با ظرفیت تولید یک میلیون تن ورق گرم فولادی در شهرستان قروه را در دست اقدام دارد، متعلق به شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور است. از طرفی، با توجه به ذخایر غنی سنگ‌‎آهنی که در این منطقه قرار دارد، از سال ۱۴۰۱ تاکنون ضمن درک پراهمیت‌ترین چالش زنجیره فولاد کشور یعنی تامین پایدار خوراک (سنگ‌آهن) و بر اساس رهنمودها و تدابیر هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن»، توسعه اکتشافات در دستور کار ما قرار گرفت و بر این اساس موفق به اجرای بیش از ۱۹۰ هزار متر حفاری اکتشافی شدیم.

نگاهی به پروژه ۲٫۵ میلیون تنی کنسانتره‌سازی گلالی

مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در ادامه به تشریح پروژه کنسانتره‌سازی گلالی پرداخت و افزود: این پروژه در ابتدا قرار بود با ظرفیت‌های ۳۰۰ هزار تن، ۸۰۰ هزار تن، یک میلیون تن و نهایتا دو میلیون تن در محل قبلی کارخانه اجرا شود اما با بررسی‌های تکمیلی که طی ماه‌های گذشته صورت پذیرفت، به دلایل متعددی مشخص شد که نیازمند اصلاحات اساسی جهت اجرا و بهره‌برداری درست از این پروژه پیشران هستیم. در همین راستا و در گام نخست، ظرفیت اسمی تولید این کارحانه از دو میلیون تن به دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرد و در ادامه اصلاح حد مجاز گوگرد از ۰٫۴ به ۰٫۱ به منظور افزایش توان رقابت در فروش کنسانتره انجام شد. تغییر سنگ‌شکن فکی به ژیراتوری با فرض تولید پنج میلیون تن کنسانتره و استقرار آن در محدوده معدن، اقدام اصلاحی دیگری بود که در دستور کار قرار گرفت و هم‌اکنون ثبت سفارش آن توسط پیمانکار پروژه انجام شده است. حذف آسیای غلتکی فشار بالا «HPGR» و خشک‌کن آن (که سالیانه به ۳۰ میلیون مترمکعب گاز نیاز دارد و عملا در شرایط کنونی امکان‌پذیر نیست) و جایگزینی با سگمیل و بال‌میل، اقدام دیگری به شمار می‌رفت که در این راستا صورت پذیرفت. در نهایت با توجه به اینکه محل قبلی احداث کارخانه در محل آبخوان چهاردولی در نظر گرفته شده بود و صدور مجوز دپوی باطله در این محل امکان‌پذیر نبود و نیز ضرورت شمع‌کوبی زمین قبلی به دلیل سستی خاک و الزام حمل کلوخه از معدن که نیازمند تملک زمین، تعریض جاده، استفاده از نوار نقاله و… است، زمین جدید به مساحت ۱۵۸ هکتار خریداری شد که از چهار حلقه چاره برخوردار است و این امکان را به ما می‌دهد که با هدف حفظ محیط زیست، فضای سبز مناسبی را در اطراف کارخانه احداث کنیم. نهایتا ۷۸ هکتار از این زمین به احداث کارخانه کنسانتره‌سازی گلالی اختصاص داده شد و در حال حاضر عملیات اجرایی این پروژه با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون یورو و اشتغال‌زایی مستقیم ۵۰۰ نفر و غیرمستقیم دو هزار و ۵۰۰ نفر، هم در کارخانه و هم در معدن در دست اقدام قرار دارد. پیش‌بینی ما این است که این پروژه را در دی ماه ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسانیم.

موسوی در پایان ضمن تقدیر ویژه از مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی و نظارتی استان کردستان و شهرستان قروه جهت صدور جواز تغییر کاربری و محل پروژه کنسانتره‌سازی گلالی و نیز مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان سهام‌دار عمده صبانور، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت تولید پنج میلیون کنسانتره در این منطقه وجود دارد، طراحی بخشی از اجزای کارخانه و همچنین جانمایی تجهیزات با فرض تولید پنج میلیون تن کنسانتره و گندله در حال انجام است که در آینده مشکلی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای نداشته باشیم.

در ادامه این مراسم خلیل فعله‌گری، فرماندار شهرستان قروه ضمن ابراز امیدواری از اینکه پروژه کنسانتره‌سازی گلالی به منشا خیر، برکت و اشتغال‌زایی برای مردم این شهرستان، به ویژه منطقه چهاردولی و روستاهای اطراف تبدیل شود، عنوان کرد: خام‌فروشی، امروزه به یکی از مهم‌ترین معضلات کشور تبدیل شده که امید است با روی کار آمدن دولت جدید و توجهات ویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، این معضل کاهش یابد و با اجرای پروژه‌های پیشران، زنجیره‌های ارزش در شهرستان‌های مختلف به ویژه قروه ایجاد شود.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان سخنران بعدی این مراسم طی سخنانی گفت: در حال حاضر شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات نزدیک به ۳٫۵ میلیارد دلار پروژه در اقصی نقاط کشور در دست اجرا دارد که امیدواریم طی چرخه‌ای که در سطح استان کردستان تعریف کرده‌ایم، نزدیک به یک میلیارد دلار از این پروژه‌ها را در این استان عملیاتی کنیم.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۹۰ هزار متر حفاری اکتشافی در این منطقه با خرید ۱۵ دستگاه حفاری طی دو سال اخیر صورت گرفته است، تصریح کرد: میزان کل ذخایر سنگ‌آهن کشور در حالی حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن برآورد شده که میزان ذخایر موجود در منطقه کردستان، بالغ بر ۵۰۰ میلیون تن تخمین زده می‌شود که معادل یک پنجم ذخایر کل کشور است. این مسئله نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری‌های تعریف شده در سطح استان کردستان، به استناد اکتشافات صورت گرفته انجام شده است.

ایجاد ارزش افزوده با اجرای طرح‌های پیشران

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه با اشاره به اجرای پروژه مگا مدول یک میلیون و ۶۰۰ هزار تنی (قابل افزایش تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن) با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۴۰ میلیون یورو به علاوه دو هزار میلیارد تومان در منطقه بیجار توسط این هلدینگ، افزود: در منطقه قروه، پروژه کنسانتره‌سازی دو میلیون و ۵۰۰ هزار تنی گلالی را در دست اقدام داریم که عملیات اجرایی آن به دلایلی که پیش‌تر اشاره شد، به تعویق افتاده و امید است با حضور یکی از پیمانکاران قدیمی و باتجربه کشور در این حوزه، اجرای پروژه پیشران کنسانتره‌سازی با سرعت قابل‌قبولی دنبال شود.

سعدمحمدی احداث کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته «CSP» با ظرفیت تولید یک میلیون تن ورق گرم فولادی در شهرستان قروه را از دیگر پروژه‌های پیشران در دست اجرا در این منطقه دانست و خاطرنشان کرد:  قرارداد نهایی این پروژه با پیمانکار «EPC» خارجی منعقد شده است و هم‌اکنون در مرحله طراحی مهندسی قرار دارد. میزان سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۲۳ میلیون یورو به علاوه پنج هزار میلیارد تومان است و میزان سرمایه‌گذاری «ومعادن» در دو پروژه کنسانتره‌سازی گلالی و طرحی که برای گندله‌سازی تعریف شده است، به بیش از ۵۰۰ میلیون یورو می‌رسد. برنامه‌ریزی‌های لازم جهت احداث یک کارخانه کنسانتره‌سازی و گندله‌سازی دیگر را نیز در سطح منطقه انجام داده‌ایم و قدردان حمایت‌ها و همکاری تک تک مسئولان و ارگان‌های ذی‌ربط در سطح استان جهت هموارسازی مسیر پیش رو هستیم. ما تمام تلاش خود را در راستای اجرای بهتر و کارشناسانه‌تر این پروژه‌ها به کار خواهیم گرفت و از هیچ تلاشی در این مسیر دریغ نخواهیم کرد.

وجیه‌الله جعفری، معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش پایانی این مراسم عنوان کرد: امروزه بخش معدن کشور به عنوان روزنه امیدی برای توسعه تولید، اشتغال‌زایی، صادرات و در نتیجه اقتصاد کشور تلقی می‌شود. از این رو ما تلاش کرده‌ایم تا ضمن ارائه برنامه‌ای مدون و راهبردی در این بخش که می‌تواند نقش بسزایی در پیشرفت اقتصادی استان‌های کشور به ویژه کردستان ایفا کند، اهداف و برنامه‌های خود را دنبال کنیم.

توسعه اکتشافات در بخش معدن یک ضرورت است

وی توسعه اکتشافات را از اهم برنامه‌های وزارت صمت در حوزه معدن برشمرد و افزود: توسعه زنجیره ارزش، از دیگر اهداف و برنامه‌های ما محسوب می‌شود که در این راستا بیش از ۱۷ راهبرد و ۷۰ کلان‌پروژه به علاوه بیش از دو هزار و ۳۰۰ برنامه عملیاتی را برای بخش معدن کشور تدوین کرده‌ایم و امیدواریم این فضا به صورت عملیاتی‌تر در استان‌های مختلف کشور جاری و ساری شود.

معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به غیرفعال بودن ۴۳ درصد معادن استان کردستان و فعالیت ۵۷ درصد معادن اشاره کرد و افزود: از این رو یکی از برنامه‌های راهبردی ما این است که در چارچوب طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس، معادن غیرفعال در سطح استان را فعال‌سازی کنیم.

جعفری، افزایش ۳۵۰ میلیون تنی ذخایر جدید سنگ‌آهن به ذخایر موجود در کشور که حاصل فعالیت‌های اکتشافی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در سطح منطقه و استان کردستان است را از اقدامی ارزشمند توصیف کرد و افزود: استان کردستان علاوه بر ذخایر غنی سنگ‌آهن، از ذخایر قابل‌توجه طلا، مس و منگنز نیز برخوردار است و هم‌زمان با توسعه اکتشافات، ما به دنبال فراهم‌سازی بسترهای لازم جهت سرمایه‌گذاری در سطح استان هستیم.

وی در پایان با اشاره به بازدید از طرح‌های توسعه‌ای کنسانتره‌سازی، گندله‌سازی، احیا مستقیم و فولادسازی در سطح استان کردستان، تکمیل زنجیره فولاد و بهره‌برداری از این کارخانه‌ها در زمانی کمتر از برنامه زمان‌بندی شده را مستلزم تسریع در تکمیل پروژه‌ها، بومی‌گزینی با ارائه آموزش‌های لازم، خرید تجهیزات و مواد مصرفی از سطح استان و تامین زیرساخت‌های لازم دانست و ضمن تاکید بر فراهم کردن بسترهای لازم از جانب وزارت صمت جهت توسعه اکتشافات توسط شرکت‌های معدنی و فولادی، ابراز امیدواری کرد که آثار و منافع هرچه بیشتر این اکتشافات متوجه مردم شریف و عزیز مردم منطقه و استان کردستان شود.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان:

۱۵:۱۸ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

با هدف ایجاد وحدت رویه سنجش منابع تامین در میان فولادسازان،

۱۶:۰۳ /یکشنبه/۴ آذر ۱۴۰۳

توسعه‌ای فراگیر در فولاد خوزستان؛

۱۶:۲۱ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۵ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۰:۵۶ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

۶:۲۵ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۱۶ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/4

206000

فلزات آنلاین

1403/09/4

573182

فلزات آنلاین

1403/09/4

769238

فلزات آنلاین

1403/09/4

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/4

24022

فلزات آنلاین

1403/09/4

14305

فلزات آنلاین

1403/09/4

40102

فلزات آنلاین

1403/09/4

49911

فلزات آنلاین

1403/09/4

42663

فلزات آنلاین

1403/09/4

41519

فلزات آنلاین

1403/09/4

27541

فلزات آنلاین

1403/09/4

29388

فلزات آنلاین

1403/09/4

28066

فلزات آنلاین

1403/09/4

37283

فلزات آنلاین

1403/09/4

34874

فلزات آنلاین

1403/09/4

50459

فلزات آنلاین

1403/09/4

27319

فلزات آنلاین

1403/09/4

39497

فلزات آنلاین

1403/09/4

44049

فلزات آنلاین

1403/09/4

4660500