درپی ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تنظیم بازار محصولات سرب و روی مبنی بر اینکه تولیدکنندگان این صنعت با بیش از تولید سالانه ۵ هزار تن محصول موظف به ارائه محصول خود در بورس کالا با قیمت پایه برمبنای ارز ۴۲۰۰ تومان و سقف رقابت آزاد هستند.
خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «فلزاتآنلاین» نظر رئیس انجمن صادرکنندگان فرآوردههای سرب و روی در زمینه این ابلاغیه و تاثیر آن بر این صنعت جویا شد.
حسن حسینقلی گفت: دو دیدگاه اصلی میان اقتصاددانان برای تنظیم بازار وجود دارد، دیدگاهی که معتقد است باید بازار را رها کرد تا قیمتها در بازار خود را پیدا کنند و دولت تنها نقش نظارت و راهبری داشته باشد و درکنار این امر از طریق افزایش حقوق کارمندان و کارگران تعادل مجدد در بازار ایجاد شده و با پرداخت یارانه از گروههای آسیبپذیر حمایت شود.
این دیدگاه زمینه بسیاری از مخارج غیرضروری که در شرایط فعلی نیز زیاد وجود دارد میگیرد، حسینقلی گفت: باتوجه به قیمت جهانی روی که ۲۴۵۰ دلار بهازای هر تن است و براساس قیمت دلار ۴۲۰۰ تومان قیمت هر تن روی حدود ۱۰ میلیون تومان میشود، درحالیکه قیمت تمام شده یک تن روی بیش از ۲۰ میلیون تومان است. چطور دولت انتظار دارد تولیدکننده محصول خود را با این قیمت عرضه کند؟
وی افزود: زمانی که جلوی صادرات گرفته شده و خریدار داخلی نیز نباشد تولیدکننده بهناچار مجبور به فروش محصول با این قیمت میشود، اما متضر میشود و در ادامه این قانون م یتواند نابودی این صنعت را به همراه داشته باشد.
حسینقلی در ادامه گفت: یک تولیدکننده شمش روی تنها میتواند ۱۱ درصد ماده اولیه موردنیاز خود را بهصورت دولتی تامین کند که شامل تامین بخشی از خاک وردنیاز خود از معدن انگوران میشود. مابقی مواد اولیه این صنعت از طریق بازار آزاد تامین شده بنابراین امکانی برای فروش بهصورت دولتی وجود ندارد.