تلاشگران شرکت ذوب آهن اصفهان در بخش فولادسازی این مجتمع عظیم صنعتی اقدامات مختلفی برای افزایش بهرهوری انجام دادهاند که از جمله آنها میتوان به تکنولوژی پاشش سرباره «slag splashing» اشاره کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، مهدی کوهی، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در این خصوص گفت: برای نخستین بار تکنولوژی پاشش سرباره «slag splashing» در شرکت ذوب آهن اصفهان با رویکرد دانشبنیان و زیستمحیطی اجرا شد.
وی با بیان اینکه تلاشگران شرکت ذوب آهن اصفهان موفق شدند این تکنولوژی را در بخش فولادسازی این مجتمع عظیم صنعتی بومیسازی و اجرا کنند، افزود : مزایای این پروژه شامل کاهش آلایندههای زیستمحیطی ، افزایش عمر آجرهای نسوز، جلوگیری از خروج ارز از کشور و کاهش هزینهها است.
خسرو شمس، مدیر بخش فولادسازی شرکت ذوب آهن اصفهان نیز اظهار داشت: یکی از روشهای مورد استفاده در دنیا برای افزایش عمر آجرهای نسوز، تکنولوژی پاشش سرباره «slag splashing» است که پس از تخلیه فولاد مذاب، سرباره باقیمانده در کنورتور با دمش دبی مشخصی از گاز نیروژن به دیوارههای اطراف پاشیده میشود و این کار با استفاده از همان لانس دمش اکسیژن و با نصب یک سری تجهیزات انجام میگیرد. سرباره پاشیده شده روی آجرهای دیواره کنورتور لایهای ایجاد میکند که باعث افزایش چندین برابری عمر نسوز میشود و صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف آجر نسوز در پی خواهد داشت؛ از طرفی به دلیل کاهش توقف کنورتور جهت آجرچینی، افزایش تولید را نیز موجب میشود.
وی تصریح کرد: این پروژه بومیسازی شده برای نخستین بار در کشور با همکاری واحدهای مختلف شرکت ذوب آهن اصفهان از جمله مدیریت نسوز، امور فنی و برنامهریزی تولید، مدیریت اتوماسیون، مدیریت انرژی، آگلومراسیون، آزمایشگاه مرکزی و با پشتیبانی معاونت بهرهبرداری روی کنورتور شماره ۲ انجام شد. همچنین برنامه اجرای آن روی دو کنورتور دیگر در دستور کار است و به نظر نتایج اثربخش راهاندازی این پروژه را در آینده نزدیک خواهیم دید.
علی بریمانی، مدیر بخش نسوز شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در خصوص نصب و راهاندازی این تجهیزات، اظهار داشت: در دهه ۸۰، اقداماتی برای اجرای چنین پروژهای انجام شد که نتایج رضایتبخشی به همراه نداشت. از آنجایی که طراحی خارجی این طرح هزینه زیادی در پی دارد، تصمیم بر آن شد که این پروژه توسط کارشناسان و متخصصان ذوب آهنی اجرایی شود. بر همین اساس از سال گذشته خرید تجهیزات مورد نیاز و نصب آنها شروع شد و هماکنون به بهرهبرداری رسیده است.
وی در خصوص مزایای راهاندازی این پروژه، مطرح کرد: در حال حاضر میانگین عمر آجرهای نسوز کنورتور دو هزار ذوب است که انتظار داریم با اجرای این طرح، این عدد به حداقل چهار هزار ذوب برسد اما هدف، رسیدن به ۶ هزار ذوب با هر بار آجرچینی است.
مدیر بخش نسوز شرکت ذوب آهن اصفهان از دیگر مزایای این طرح را نیاز آن به مواد اولیه داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، گاز ازت و دلومیت کلسینه تولیدی در کارگاههای خود شرکت و کاهش هزینههای نیروی انسانی در تعمیرات و تعویض نسوز کنورتور دانست.
بریمانی در پایان موفقیت این طرح را حاصل کار گروهی در بخشهای مختلف کارخانه بزرگ ذوب آهن دانست که خارج از شرح وظایف شغلی خود در به سرانجام رساندن این طرح همکاری کرده و روز یکشنبه ۲۷ آبان را به عنوان شروع بهرهبرداری از این پروژه در تاریخ ثبت کردند.
انتهای پیام//