چند شرکت معدنی آمریکایی اعلام کردند که افزایش مصرف زغالسنگ چه در سطح جهانی و چه در بازار داخلی، ممکن است رشد بازار زغالسنگ حرارتی را در این کشور در سال ۲۰۲۵ به دنبال داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از شرکت «S&P Global»، مالکوم رابرتز، مدیر ارشد بازاریابی شرکت «Peabody» در کنفرانسی که به منظور ارزیابی گزارش مالی این شرکت در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ برگزار شد بود، مطرح کرد: حجم تقاضا برای زغالسنگ حرارتی به روند رو به رشد خود ادامه میدهد و این روند صعودی در قاره آسیا بیش از دیگر مناطق جهان بوده است.
به گفته وی، حجم واردات زغالسنگ حرارتی به قاره آسیا از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون در مقایسه با سال ۲۰۲۳ با روندی افزایشی همراه بوده است. در همین راستا، حجم واردات زغالسنگ حرارتی به هند ۱۲ درصد و چین ۸ درصد را از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون به ثبت رسانده است.
طبق گزارش منتشر شده از سوی شرکت «S&P Global»، انتظار میرود حجم تقاضای جهانی برای زغالسنگ در سالهای آینده حتی در بحبوحه گذار به انرژیهای تجدیدپذیر به روند رشد خود ادامه دهد. در همین رابطه، آژانس بینالمللی انرژی اخیرا پیشبینی میزان مصرف جهانی زغالسنگ برای سال ۲۰۳۰ را حدود ۶ درصد افزایش داده است.
رابرتز تصریح کرد: رقم افزایش تقاضای پیشبینی شده برای زغالسنگ در سال ۲۰۲۴ با کل زغالسنگ مصرف شده در ژاپن در سال مذکور قابل مقایسه است.
تحلیلگران فعال در بخش زغالسنگ شرکت «S&P Global Commodity Insights» پیشبینی کردند که حجم صادرات زغالسنگ حرارتی از آمریکا در سال ۲۰۲۵، به ۵۵ میلیون تن کوچک افزایش خواهد یافت. همچنین اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده آمریکا پیشبینی کرد که حجم کل صادرات زغالسنگ حرارتی و متالورژیکی از مبدا این کشور در سال ۲۰۲۵، در مجموع به ۱۰۴٫۴ میلیون تن کوچک در مقایسه با رقم ۱۰۷٫۶ میلیون تن کوچک پیشبینی شده برای سال ۲۰۲۴ خواهد رسید.
طبق دادههای ارائه شده از سوی شرکت «S&P Global»، پنج مقصد اصلی صادرات محمولههای دریایی زغالسنگ حرارتی آمریکا از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴، هند با ۱۰٫۴ میلیون تن، مراکش با ۴٫۳ میلیون تن، مصر با ۳٫۴ میلیون تن، چین با سه میلیون تن و ژاپن با ۲٫۳ میلیون تن بوده است. از دیگر مقاصد صادراتی محمولههای دریایی زغالسنگ حرارتی آمریکا در بازه زمانی مذکور میتوان به هلند با ۱٫۷ میلیون تن و جمهوری دومینیکن با ۱٫۱ میلیون تن اشاره کرد.
علیرغم احتمال افزایش تقاضای صادراتی برای زغالسنگ حرارتی در کوتاهمدت، قیمت محمولههای دریایی این سوخت فسیلی با شرط تحویل در بنادر آمریکای شمالی و تقبل هزینه ارسال توسط فروشنده (FOB) از اکتبر تا نوامبر ۲۰۲۴ با کاهش همراه بود.
بر اساس ارزیابی صورت گرفته از سوی شرکت «S&P Global Commodity Insights»، قیمت زغالسنگ حرارتی با انرژی پنج هزار و ۷۵۰ کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم با شرط تحویل محموله در بنادر سواحل غربی آمریکای شمالی و تقبل هزینه ارسال توسط فروشنده (FOB) در نیمه اول نوامبر ۲۰۲۴، به طور متوسط ۹۷٫۷۱ دلار در هر تن گزارش شد که در مقایسه با میانگین رقم ۹۸٫۸۵ دلار در هر تن ارائه شده برای کل ماه اکتبر سال مذکور کاهش را تجربه کرد.
علاوه بر کشورهای قاره آسیا، شماری از کشورهای اروپایی مانند هلند و آلمان نیز حجم واردات زغالسنگ حرارتی را در بازه زمانی مذکور افزایش دادند. شرکت «CONSOL Energy» مستقر در ایالت پنسیلوانیا آمریکا اعلام کرد که حجم تقاضا برای زغالسنگ حرارتی با نزدیک شدن به فصل زمستان در قاره اروپا در حال افزایش است. طبق گزارش منتشر شده توسط شرکت مذکور، حجم ذخایر زغالسنگ حرارتی اروپا کاهش یافته و نگرانیها در خصوص عرضه گاز طبیعی در قاره سبز همچنان ادامه دارد.
رابرت بریتویت، معاون بازاریابی و فروش شرکت «CONSOL Energy» اظهار داشت: فرا رسیدن فصل سرما به طور قطع یک عامل تاثیرگذار در روند تقاضا برای زغالسنگ حرارتی در قاره اروپا محسوب میشود.
وی مطرح کرد: قیمت محمولههای زغالسنگ حرارتی تحویل داده شده به کشورهای اروپایی، تحت تاثیر تغییرات قیمت گاز طبیعی که در ماه نوامبر سال ۲۰۲۴ به دلیل افزایش تقاضا برای برق به دلیل سردی دمای هوا با روندی صعودی همراه شد، قرار گرفته است.
تحلیلگران فعال در بخش زغالسنگ شرکت «S&P Global Commodity Insights» تاکید کردند که افزایش تنشهای اخیر میان اوکراین و روسیه، یکی دیگر از عواملی بوده که موجب شده است تقاضا برای زغالسنگ حرارتی در قاره سبز با روند رو به رشدی همراه شود.
شرکت معدنی «Arch Resources» مستقر در شهر سنت لوئیس آمریکا که در بخش تولید زغالسنگ حرارتی فعالیت دارد، اعلام کرد که انتظار میرود روند رو به رشد تقاضا برای این سوخت فسیلی در بلندمدت نیز ادامه پیدا کند.
پل لانگ، مدیرعامل شرکت «Arch Resources» در همین رابطه بیان کرد: این شرکت در طرح توسعه تجاری خود افزایش استخراج از معادن زغالسنگ با محتوای انرژی بالا واقع در منطقه «West Elk» را دستورکار قرار داده است.
به گفته وی، معادن «West Elk» طی ۱۰ سال آینده به یکی از مناطق بسیار تاثیرگذار در تجارت زغالسنگ حرارتی در آمریکا تبدیل خواهد شد.
طبق گزارش ارائه شده از سوی شرکت مذکور، زغالسنگ استخراج شده از معادن «West Elk» دارای محتوای انرژی بسیار بالا و میزان گوگرد بسیار کمی است و بر همین اساس باکیفیتترین زغالسنگ در آمریکا محسوب میشود.
علاوه بر قارههای آسیا و اروپا، تقاضا برای زغالسنگ حرارتی از کشورهای شمال آفریقا نیز با افزایش همراه بوده که این مسئله ممکن است بر بازار زغالسنگ حرارتی آمریکا در سال ۲۰۲۵ تاثیر بگذارد. پس از هند، مراکش با ۴٫۳ میلیون تن در بازه زمانی ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴، مقصد اصلی واردات محمولههای دریایی زغالسنگ حرارتی از آمریکا بوده است.
دادههای منتشر شده نشان میدهد که محمولههای دریایی زغالسنگ حرارتی صادر شده به مقصد مراکش، از بنادر ساحل شرقی و بنادر «Gulf Coast» آمریکا بارگیری شدهاند. مطابق با آمارهای ارائه شده، حجم صادرات محمولههای دریایی زغالسنگ حرارتی از آمریکا به مراکش در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته و تا ماه سپتامبر سال مذکور، حجم آن به بیش از ۳٫۵ میلیون تن رسیده است.
متوسط قیمت محمولههای دریایی زغالسنگ حرارتی صادر شده از آمریکا در بازه زمانی مارس ۲۰۲۳ تا نوامبر ۲۰۲۴
برخی از شرکتهای معدنی فعال در بخش زغالسنگ از جمله شرکت «CONSOL Energy» قصد دارند در صورت ادامه وضع موجود و برای افزایش حاشیه سود خود، محمولههای دریایی زغالسنگ متالورژیکی را به بازار عرضه کنند.
وندی شالوم، تحلیلگر ارشد شرکت «S&P Global Commodity Insights» مطرح کرد: زمانی که تقاضا برای زغالسنگ حرارتی در برخی از بازارها کاهش پیدا کند، ممکن است این محمولهها در بازارهای دیگری عرضه شوند و حتی قیمت آنها نیز افزایش پیدا کند.
میتشکومار تاکار، مدیر مالی شرکت «CONSOL Energy» عنوان کرد: تقاضای هند برای زغالسنگ حرارتی به دلیل طولانی شدن فصل بارانهای موسمی و افت قیمت کک نفتی کاهش یافته است.
به گفته وی، حجم تقاضا برای زغالسنگ متالورژی این شرکت در سال جاری میلادی، به ویژه از سوی چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی افزایش چشمگیری را تجربه کرده است.
علاوه بر هند، چین یکی از مصرفکنندگان اصلی زغالسنگ حرارتی و متالورژی صادر شده از ایالات متحده آمریکا محسوب میشود. طبق گفته برخی از تحلیلگران بازار، ارائه بسته حمایتی اخیر از سوی دولت چین ممکن است منجر به افزایش تقاضا برای واردات زغالسنگ حرارتی و متالورژی از آمریکا در کوتاهمدت شود.
کوین بون بر این باور است که قیمت زغالسنگ احتمالا در آینده با توجه به ادامه افزایش تقاضا، روندی صعودی را ثبت خواهد رساند. وی، ارائه بسته حمایتی اخیر از سوی دولت چین را یکی از عواملی دانست که در روند افزایش قیمت زغالسنگ نقش خواهد داشت.
در همین رابطه، شرکت «S&P Global Commodity Insights» در پیشبینی خود برای بازار بینالمللی زغالسنگ حرارتی، رقم تخمینی ارائه شده در خصوص واردات زغالسنگ حرارتی به چین را برای ماه نوامبر ۲۰۲۴ افزایش داد.
پت سی خو، تحلیلگر ارشد شرکت مذکور تصریح کرد: رقم پیشبینی این شرکت برای بازار بینالمللی زغالسنگ حرارتی پس از اصلاح، افزایش حدود ۳۶ میلیون تنی را در ماه نوامبر ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ تجربه کرده است.
چشمانداز بازار داخلی زغالسنگ در آمریکا
شرکت «CONSOL Energy» در گزارش خود با اشاره به روند رو به رشد تقاضا برای زغالسنگ در بازار داخلی آمریکا، عنوان کرد که برخی از مصرفکنندگان به دنبال پیش خرید محمولههای زغالسنگ حرارتی حتی با موعد تحویل در سال ۲۰۲۸ هستند.
تاکار مطرح کرد: انتظار میرود سرعت رشد تقاضا برای برق در آمریکا به دلیل راهاندازی مراکز داده و همچنین رشد نرخ پذیرش خودروهای الکتریکی افزایش بیشتری را به ثبت برساند. چنین اتفاقی باعث خواهد شد روند از رده خارج کردن نیروگاههای مبتنی بر سوخت زغالسنگ در آمریکا با تاخیر بیشتری اجرایی شود.
بر اساس گزارش شرکت «S&P Global Commodity Insights»، نیروگاههای مبتنی بر سوخت زغالسنگ واقع در ایالتهای مریلند، ایندیانا، ویسکانسین و یوتا تاریخ توقف دائمی فعالیت خود را به سال ۲۰۳۶ یا ۲۰۳۸ موکول کردهاند. این نیروگاههای برق هدف از افزایش زمان فعالیت خود را تامین حجم رو به رشد تقاضا برای برق در آمریکا از سوی مصرفکنندگان اعلام کردند.
جیمز براک، مدیرعامل شرکت «CONSOL Energy» در همین رابطه اظهار داشت: با رشد چشمگیر تقاضا برای مصرف برق در آمریکا، نگرانیها در خصوص تامین انرژی افزایش یافته است.
به گفته وی، اگر سرعت حجم تقاضا برای برق به همین منوال ادامه پیدا کند، نیروگاههای مبتنی بر سوخت زغالسنگ باید با حداکثر ظرفیت خود برای تامین انرژی فعالیت کنند و حتی ممکن است زمان توقف دائمی تولید برق در این نیروگاهها با تاخیر بسیار بیشتری همراه شود.
اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده آمریکا طی گزارشی اعلام کرد که انتظار میرود مصرف زغالسنگ حرارتی در صنعت برق این کشور، به میزان ۰٫۴ درصد در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد و به ۳۷۱٫۷ میلیون تن کوچک برسد.
شالوم در پیشبینی خود برای بازار زغالسنگ ایالات متحده آمریکا در ماه نوامبر ۳۰۳۴، عنوان کرد: تولیدکنندگان زغالسنگ برای تامین نیاز صنایع بزرگ به برق که انتظار میرود در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به طرز چشمگیری با روندی صعودی همراه شود، قصد دارند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند.
وی معتقد است که این مسئله در نهایت تاثیر چندانی بر چشمانداز بلندمدت ارائه شده برای روند تقاضای زغالسنگ حرارتی و در نهایت عرضه این سوخت فسیلی در ایالات متحده آمریکا نخواهد گذاشت. با این حال، بر روند گذار به انرژیهای تجدیدپذیر تاثیر منفی میگذارد؛ چراکه مدت فعالیت نیروگاههای مبتنی بر سوخت زغالسنگ علیرغم وعدههای داده شده ممکن است با تاخیر بسیار طولانیتری متوقف شود.
در پایان میتوان عنوان کرد که اگرچه شرکتهای تولیدکننده و تامینکننده برق در تلاش هستند تا سبد انرژی خود را بر پایه انرژیهای تجدیدپذیر متنوع سازند اما با این وجود، زغالسنگ همچنان و تا چندین سال آینده نیز به عنوان بخشی از سوخت مورد نیاز صنعت برق و دیگر صنایع تولیدی باقی خواهد ماند.
عرضه و تقاضای زغالسنگ در آمریکا
انتهای پیام//