بندر بن ابراهیم الخورایف، وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی گفت: شرایط لازم برای حضور نوآوران و کارآفرینان در بخش صنایع و معادن این کشور فراهم شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روزنامه «Arab News»، بندر بن ابراهیم الخورایف، وزیر وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی طی یک سخنرانی در مجمع جهانی «Misk 2024» که در شهر ریاض برگزار شد، بیان کرد: فرصتهای فراهم شده صنایع معدنی، فراتر از موضوع سرمایهگذاری مستقیم بوده است که شامل ترویج ایدههای نوآورانه در خصوص بهرهوری تولید، کیفیت ساخت و پایستگی انرژی در تاسیسات صنعتی و معدنی میشود.
به گزارش خبرگزاری «Saudi Press Agency»، وی تصریح کرد: شرکتهای فعال در بخش استخراج صنایع معدنی و دیگر صنایع تولیدی، طرحهای تسهیلاتیای را در راستای حمایت از رشد سرمایهگذاری و حضور فعالتر کارآفرینان به خصوص جوانان ارائه دادهاند.
عربستان سعودی در گزارش کنسرسیوم دیدبان جهانی کارآفرینی برای بازه زمانی سالهای ۲۴-۲۰۲۳، رتبه سوم در جهان را از آن خود کرد. لازم به ذکر است که کنسرسیوم دیدبان جهانی کارآفرینی هر ساله گزارشی در خصوص ارزیابی اکوسیستمهای بخشهای مختلف کشورهای سراسر جهان را ارائه میدهد.
در گزارش مذکور به پیشرفت قابلتوجه عربستان سعودی در زمینه کارآفرینی اشاره شده است. بر همین اساس، امتیاز عربستان سعودی در زمینه کارآفرینی در بخش معدن و سایر صنایع از پنج در سال ۲۰۱۹، به ۶٫۳ طی سالهای ۲۳-۲۰۲۲ افزایش یافت. این گزارش نشان میدهد که تلاش دولت عربستان سعودی برای تنوع بخشیدن به منبع درآمد اقتصادی خود، با ایجاد فضای حمایتی برای صاحبان مشاغل موفقیتآمیز بوده است.
بر اساس این گزارش، تعداد زنان کارآفرین عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳، هشت نفر به ازای هر ۱۰ نفر مرد اعلام شده است که توانستهاند شرکتهای جدیدی را در بخش معدن و سایر صنایع در این کشور راهاندازی کنند.
وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در ادامه سخنرانی خود اظهار داشت: طرحهایی در بخش سرمایهگذاری در بخش معدن و سایر صنایع ارائه شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به طرح «۱K Miles» که در آن کارآفرینان برای تبدیل ایدههای خود به پروژههای عملی استفاده میکنند و طرح «Industrial Hackathon» که به کارآفرینان جوان اجازه میدهد تا روشهای خلاقانه خود را برای رفع چالشهای پیش روی تاسیسات صنعتی و معدنی ارائه دهند، اشاره کرد.
الخورایف خاطرنشان کرد: در حال حاضر عربستان سعودی صعودی به یک قطب جهانی در جذب کارآفرینان تبدیل شده است و شرکتها و افراد خلاق میتوانند ایدههای نوآورانه خود را به واقعیت تبدیل کنند.
وی تاکید کرد: حمایت بیدریغ دولت عربستان سعودی از جوانان این کشور، فرصتهای گستردهای را در بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد کرده است؛ به طوری که کارآفرینان جوان میتوانند از موفقیت در پروژههای خود اطمینان خاطر داشته باشند.
به گفته وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی، این کشور اخیرا در زمینه بهکارگیری داراییهای استراتژیک خود در جهت توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و تقویت رقابتپذیری در بازار این بخش متمرکز شده است. اقدامات دولت عربستان سعودی در این راستا شامل استفاده از منابع طبیعی و فناوریهای بهروز در سطح رقابت جهانی علیالخصوص در صنایع نوظهور و تثبیت جایگاه این کشور به عنوان یک بازیگر کلیدی در زنجیرههای تامین بینالمللی است.
گفتنی است طبق متن منتشر شده از یک گزارش، عربستان سعودی رشد قابلتوجهی را در مقایسه با دیگر کشورهای جهان تجربه کرده است. بر همین اساس، هشت صندوق سرمایهگذاری در این کشور قرار است تا پایان سال ۲۰۲۴، بیش از ۱٫۷۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کنند که بیشتر در راستای افزایش حضور کارآفرینان در بخش معدن و صنایع معدنی در عربستان سعودی صرف خواهد شد.
ناگفته نماند که بیل گیتس به عنوان یکی از بنیانگذاران انجمن «Bill and Melinda Gates Foundation» در مجمع جهانی «Misk 2024» حضور داشت و در خصوص نقش حیاتی نوآوری در حل معضلات روند توسعه اقتصاد جهانی و بهبود کیفیت زندگی جوامع آسیبپذیر سخرانی کرد.
وی در سخنرانی خود بر اهمیت سرمایهگذاری در بخش فناوری و آموزش به منظور ایجاد آیندهای روشن تاکید کرد و افزود: چنین سرمایهگذاریهایی تاثیر مثبت نسلهای آینده بر جوامع خود را به طرز شگفتآوری افزایش خواهد داد.
گیتس اقدام دولت عربستان سعودی در ایجاد انگیزه و رفاه برای جوانان را ستود و بر ایجاد طرحهایی مانند طرح «Misk 2024» در دیگر کشورهای جهان که بر توسعه مهارتهای جوانان و ترویج نوآوری و کارآفرینی میان آنها تمرکز داشته باشد، تاکید کرد. وی همچنین خواستار تقویت همکاری کشورهای جهان برای ارائه طرحهای مشابه برای رفع چالشهای فعلی بخش معدن و صنایع معدنی شد.
گیتس در ادامه به پرورش خلاقیت، انجام کار گروهی و تفکر جمعی برای ساختن آیندهای روشنتر در جوامع بینالمللی اشاره کرد و یادآور شد: همکاری سایر کشورهای جهان با یکدیگر در همین راستا میتواند پیشرفتهای قابلتوجهی را به دنبال داشته باشد و کیفیت زندگی میلیونها نفر در کره خاکی را بهبود ببخشد.
وی در خصوص ارائه طرح «Misk 2024» که با مشارکت انجمن «Bill and Melinda Gates Foundation» ارائه شده است، اظهار داشت: هدف از ارائه این طرح، الهام بخشیدن به جوانان در جهت ارائه روشهایی نوآورانه برای مشکلات آموزش جهانی و شهروندی، پرورش ذهنهای خلاق و جذب استعدادهای درخشان برای رفع مشکلات توسعه بخش معدنی و صتایع معدنی عربستان سعودی است.
عبدالله السلیم، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت «Mushtari» طی سخنرانی در این مجمع، مطالب ارزشمندی را در خصوص اینکه کارآفرینان چه زمانی و چگونه باید سرمایه خود را در این مسیر صرف کنند، ارائه کرد.
وی در خلال سخنان خود بر اهمیت یادگیری و دریافت مشاوره مستمر در روند توسعه کسبوکار در هر زمان و مکانی تاکید کرد و گفت: دریافت مشاوره در صنایع مختلف، نیازمند حضور کارشناسان خبره است و در توسعه هر کسبوکاری باید به چنین مسائلی توجه شود.
مدیرعامل شرکت «Mushtari» در پایان مطرح کرد: در راستای دریافت مشاوره باید به افرادی که اطلاعات کلی و تخصصی راجع به صنایع مختلف دارند، مراجعه کرد.
با توجه به نزدیک شدن به زمان پایان دستیابی به تمام دستاورهای تعیین شده در طرح چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی، انتظار میرود که حجم سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در راستای تقویت جوامع کارآفرین در این کشور با افزایش قابلملاحظهای همراه شود.
لازم به ذکر است از سال ۲۰۱۸، چارچوبهای نظارتی جدیدی در راستای تقویت جوامع کارآفرین از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی به اجرا گذاشته شده است که میتواند جایگاه عربستان سعودی را در بخش معدن و صنایع معدنی در مقیاس جهانی ارتقا ببخشد.
انتهای پیام//