عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مهمترین راهکار حمایت از معادن و صنایع معدنی در شرایط فعلی را اتحاد دولت، بخـش خصوصـی و متخصصـان و دانشـگاهیان برای جذب سـرمایهگذاران داخلی و خارجی به این بخش عنوان کرد.
بـه گـزارش «فلـزاتآنلاین» و بـه نقـل از ایسـنا، بهروز برنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از هـزار معـدن در کشـور وجـود دارد کـه درصد آنها غیرفعال است، گفت: باید تیمی از هیئـت دولـت بـا همـکاری بخـش خصوصـی، سـمنه و دانشـگاهها، دالیـل عـدم فعالیـت ایـن معـادن راکشـف کـرده و بـرای جـذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی اقدام کنند.
وی افزود: این تیم باید در حوزههای مختلفی کـه بخـش خصوصـی در آنهـا مشـکلاتی دارد، اختیـار تـام داشـته باشـد و بـه عنـوان یـک سـتاد تسهیلکننده از سوی خانههای صنعت، معدن و تجـارت هـر اسـتان، بـه سـرمایهگذاران معدنـی معرفی شود و مشکلات آنها را برطرف کند.
عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با تاکید بر اینکه گفتاردرمانی راه حـل توسـعه معـادن نیسـت، اظهـار کـرد: اکثـر معـادن و صنایـع معدنـی در حـد ظرفیتشـان کار نمیکننـد کـه تیمـی از متخصصـان بایـد دلایل و راهکارهایـی بـرای بهبـود عملکـرد ایـن بخش ارایه دهند.
وی همچنیـن کمبـود نقدینگـی و تهیـه تجهیـزات وارداتـی بعـد از اعمـال تحریمهـا را از مشـکلات بخـش معـدن برشـمرد و گفـت: همه دستاندرکاران بخش معدن تمایل به گسترش صنایـع معدنـی دارنـد امـا عملکـرد جزیـرهای بخشهـای مختلـف و عـدم اتحـاد آنهـا باعـث شده است تلاشها نتیجه بخش نباشد.
او افزود: با توجه به اینکه بخشی از نیازهای بخش صنعت و معدن به تکنولوژی و تجهیزات، از طریق واردات تامین میشود و در حال حاضر تحریمهـا واردات را دچـار مشـکل کـرده اسـت، باید بر ساخت داخل کردن و بومیسازی در این بخش تمرکز کنیم.
بـه گفتـه برنا در حـال حاضر در دنیا هزینه زیادی صرف اکتشـافات معدنی میشـود و با توجـه بـه اینکـه ایـران یـک درصـد از خاکهـای دنیـا را در اختیـار دارد، بایـد یک درصد هزینه جهانـی را در کشـور صـرف فعالیتهـای اکتشـافی بکنیـم. بنابرایـن بـا توجـه بـه اینکـه ایران یک کشور معدنی است، صنایع معدنی میتوانـد یکـی از محورهـای فنـی و اقتصـادی کشور باشد. اگر در حلقه اول، یعنی اکتشاف موفـق عمـل کنیم، به وسـیله انـرژی ارزانی که در اختیـار داریـم میتوانیـم صنایـع معدنـی را گسترش دهیم.