بـه گـزارش پایـگاه خبـری «فلـزاتآنلایـن» در روز شـنبه ۵ آبـان مـاه حسـن روحانـی، رئیـس جمهـور کشـور در مجلس شـورای اسلامی حاضر شد و به دفـاع از ۴ وزیـر پیشـنهادی بـرای وزارتخانههـای اقتصـاد و امـور دارایـی؛ راه، مسـکن و شهرسـازی صنعـت، معـدن و تجـارت و تعـاون، کار و رفـاه اجتماعـی پرداخـت.
رئیس جمهور در این جلسـه عنوان کرد: بیش از هر زمانی به رای نمایندگان به وزرای پیشنهادی و تکمیل کابینه نیاز داریم. رئیـس جمهـور در ابتـدای ایـن جلسـه عنوان کـرد: بـرای انتخـاب ۴ وزیـر پیشـنهادی زمـان زیـادی صـرف شـد.
برخـی بـرای کار دعـوت شـدند، امـا گفتنـد اسـتخاره کردیـم و خـوب نیامـد. بـه برخـی پیشـنهاد دادیـم، پذیرفتند اما شـک داشـتند. در نهایـت افـرادی را انتخـاب کردیـم کـه در کنـار تحصیت و سـابقه کاری، اراده بـر دوش گرفتـن ایـن وظیفـه خطیـر را در شرایط حساس کنونی داشتند.
وی ادامـه داد: زمانـی مقـام معظـم رهبـری میگفتنـد پرداخـت مالیـات بـر مـردم واجـب شـرعی و فـرار مالیاتـی یـک عمـل ناصحیـح و حرام شرعی است. بسیاری از کشورهای دنیا با مالیات اداره میشوند.
بایستی درآمد مالیاتی را گسترش دهیـم امـا ایـن امـر نبایـد از طریـق افزایـش مالیات صـورت گیـرد بلکـه باید بهدنبال جلوگیـری از فرار مالیاتی و گسترش پایههای مالیاتی باشیم. وزارت اقتصـاد و دارایـی متولـی مالیـات، گمـرک، تنظیـم بـازار واردات و صـادرات کشـور و یکی از ارکان اصلی کنترل تورم و رشـد اقتصادی کشور است.
در ادامه حسن روحانی به نقش بانکها اشاره کرد و گفت: بانکها نقش ارزشمندی در توسعه اقتصـادی کشـور دارنـد و سـرمایهگذاری و روابـط پولی و مالی بدون بانکها امکانپذیر نیسـت اما متاسـفانه امروز بانکها تبدیل به معضل اقتصاد کشور شدهاند.
وی افزود: رشد نقدینگی مشکل امروز کشور نیست، از پیش از انقلاب نیز کشور با این مشکل مواجه بوده است. در سالهای قبل رشـد نقدینگی بهعلت اسـتقراض دولت از بانک مرکـزی ایجـاد میشـد، امـا رشـد نقدینگـی امـروز کشـور بهعلـت اسـتقراض بانکهـای دولتـی و خصوصـی و موسسـات مالـی و اعتبـاری از بانـک مرکـزی ایجـاد شـده اسـت.
وی افـزود: بایسـتی بانکهای کشور دست از بنگاهداری بردارند. اگـر مجلـس شـورای اسلامی بـه دژپسـند بهعنـوان وزیـر اقتصـاد و امـور دارایـی رای دهـد ایشـان وظیفه خطیری را بردوش خواهند گرفت. از نمایندگان میخواهیم انتظارات خود را مستقیم به وزرای انتخابـی بگوینـد و آنهـا را در انجـام وظایف خود یاری رسانند.
رئیس جمهور در دفاع از محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وزیر انتخابی برای این وزارتخانه عزم جدی برای حمایـت از کارگـران و اقشـار ضعیـف دارد. در ابتدای دولت یازدهم تعداد افراد شاغل کشور ۲۰ میلیـون و ۶۰۰ هـزار نفـر بـود کـه در سـال جـاری تعـداد افـراد شـاغل بـه ۲۳ میلیـون و ۳۰۰ هـزار نفـر رسـید.
این آمار به معنی آن نیسـت که در کشـور مشـکل اشـتغال نداریـم امـا نشـان از تلاش و موفقیت دولت در حل معضل بیکاری دارد. وی افـزود: وزیـر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه مهم ایجاد اشـتغال و حمایت از کارگران را برعهده دارد.
روحانـی در ادامـه گفـت: صندوقهـای بازنشسـتگی کشـور از صنـدوق بـودن خـارج شدهاند و مسئولیت مهم دیگر وزیر این وزارتخانه ساماندهی به این صندوقها است. وزیر انتخابی بـرای وزرات کار، رفـاه و تعـاون بایـد اقدامی جدی در زمینـه ایجـاد مهارتآمـوزی بـرای جوانـان در جامعه انجام دهد.
در ادامـه ایـن جلسـه نماینـدگان موافـق و مخالـف وزرای پیشـنهادی ایـراد سـخنرانی کردنـد و ۴ وزیـر پیشـنهادی نیـز بـه دفـاع از برنامههای خود پرداختند و در ادامه صلاحیت ۴ وزیر پیشنهادی به رای گذاشته شد. مجلـس تکلیـف گزینههـای پیشـنهادی دولت برای وزارتخانه را مشـخص کرد و هر وزیر پیشنهادی، رای اعتماد آوردند.