توسـعه اقتصـادی نیازمنـد جـذب سرمایهگذاری در بخشهای مختلف است، طی سـالهای گذشـته، مناطقی تحت عنوان مناطق ویـژه اقتصـادی باهـدف جـذب هرچـه بیشـتر سـرمایهگذاران داخلـی و خارجـی شـکل گرفتنـد.
هریک از این مناطق بسته به مزایای خود توانستند موفقیتهای متفاوتی را در جذب سرمایهگذاران داخلـی و خارجـی کسـب کننـد و در ادامـه بـا شـکلگیری صنایع در این مناطق سـهم بهسـزایی در افزایـش تولیـد، ایجـاد اشـتغال و ایجـاد ارزش افزوده داشته باشند.
منطقـه ویژه اقتصـادی صنایع معدنی و فلزی خلیـجفـارس با بهرهگیـری از مزایـای خود همانند دسترسـی آسـان بـه آبهـای آزاد؛ دسترسـی بـه منابـع عظیـم انـرژی نفـت و گاز؛ خطـوط ارتباطـی مناسـب شـامل دسترسـی بـه خطـوط راهآهـن؛ فـرودگاه بینالمللـی و همجـواری بـا بنـادر شـهیدرجایی و بنـدر شـهید باهنـر؛ وجـود کارخانجات آبشـیرینکن؛ همجواری با نیروگاه برق بندرعباس و…. توانسـته طی این سـالها در جذب سرمایهگذاران موفق عمل کند.
اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ایـن منطقـه، بهدلیـل مزیتهایـی که بـه آنها اشـاره شـد، یکـی از فرصتهـای مناسـب بـرای جـذب سـرمایهگذاریهای داخلـی و خارجـی محسـوب میشـود که طی سـالهای اخیر با ارائه مشـوق و مزیتهـای خـود سـعی در جـذب سـرمایهگذاران در حـوزه صنایـع معدنـی و فلـزی داشـته اسـت.
بهدلیل ویژگیهای منحصر بهفرد این منطقه، سرمایهگذاران خارجی از کشورهایی ماننـد هنـد، چیـن و کشـورهای اروپایـی تمایـل زیادی برای سرمایهگذاری در این منطقه از خود نشان دادهاند.
حـدود ۳ میلیـارد و ۳۱۱ میلیـون دلار سـرمایهگذاری در منطقـه ویـژه اقتصـادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس به مرحله بهرهبرداری رسـیده کـه از ایـن میـزان ۵۰ میلیـون دلار سـرمایه خارجی بوده است.
همچنین یک میلیارد و ۴۲۴ میلیون میلیارد دلار طـرح در منطقـه درحـال احـداث اسـت و درحـال مذاکـره بـا سـرمایهگذاران داخلـی و خارجـی جهـت احـداث پروژههـای جدیـد هسـتیم کـه ایـن میـزان حـدود یـک میلیـارد و و ۴۹۶ میلیون دلار است.