شرکت فولاد خوزستان در مهر و آبان ماه سال جاری توانست با گذر از محدودیت شدید برق در چهار ماهه خرداد تا شهریور ماه، معادل ۵۳.۴ درصد از کل تولید ۶ ماهه نخست امسال را محقق کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، در دو ماهه مهر و آبان ۱۴۰۳، شرکت فولاد خوزستان توانست تولید فولاد میانی خود (بیلت، بلوم و اسلب) را به رقم ۶۵۷ هزار و ۲۳۶ تن برساند که این رقم از تولید چهار ماهه ابتدای خرداد تا انتهای شهریور سال جاری که تنها ۵۴۲ هزار و پنج تن بود، بیشتر است. این جهش قابل توجه در تولید، پرسشهایی را درباره علل این افزایش مطرح میکند.
مهمترین عاملی که باعث این تفاوت شد، محدودیتهای بیسابقه برق در چهار ماهه ابتدایی خرداد تا انتهای شهریور سال ۱۴۰۳ است. در این دوره، شرکت فولاد خوزستان با محدودیت بیسابقه برق مواجه بود که این مسئله تاثیر مستقیمی بر روند تولید این شرکت داشت. در حالی که تولید «فخوز» در چهار ماهه خرداد تا شهریور تحت تاثیر این مشکلات کاهش یافته بود، در دو ماه مهر و آبان شرایط تولید با تامین پایدار برق به وضعیت عادی بازگشت و این شرکت توانست تولید خود را به طور قابلتوجهی افزایش دهد.
در مجموع شرکت فولاد خوزستان در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، موفق به تولید یک میلیون و ۲۳۰ هزار و ۸۹۴ تن فولاد میانی شد؛ این در حالی است که تولید دو ماه مهر و آبان امسال این شرکت، معادل ۵۳.۴ درصد از کل تولید ۶ ماهه نخست سال بوده است. این آمار نشاندهنده رشد بسیار بالای تولید شرکت فولاد خوزستان در دو ماه اخیر بوده که قابل توجه است و نگاه ما را به تبعات مخرب محدودیتهای برق در نیمه نخست امسال معطوف میکند.
اگر محدودیتهای برق در فصل گرم سال ۱۴۰۳ وجود نمیداشت و شرکت فولاد خوزستان میتوانست همچون دو ماه مهر و آبان تولید کند، تولید سالانه این شرکت به رقم سه میلیون و ۹۴۳ هزار و ۴۱۶ تن میرسید. علاوهبراین، با توجه به اینکه ماههای نیمه اول سال ۳۱ روزه هستند، احتمالا تولید «فخوز» در صورت رفع محدودیتهای انرژی به راحتی از مرز چهار میلیون تن نیز عبور میکرد.
این تغییرات چشمگیر در تولید در شرایط پایداری تامین برق، نشاندهنده پتانسیل بالای شرکت فولاد خوزستان است. در صورتی که مشکلات مربوط به تامین انرژی برطرف شود، این شرکت قادر خواهد بود تا به سطوح تولید به مراتب بالاتری دست یابد و فواید این امر به کل اقتصاد کشور خواهد رسید.
در واقع، تولید شرکت فولاد خوزستان در دو ماهه مهر و آبان ۱۴۰۳، به وضوح نشاندهنده توانمندی بالای این شرکت در شرایط بهینه است. بنابراین اگر محدودیتهای انرژی برطرف شود، این شرکت قادر خواهد بود به تولید سالانهای بیش از چهار میلیون تن (بیش از ظرفیت اسمی این شرکت) دست یابد که این موضوع میتواند تاثیرات مثبت قابلتوجهی در بازار داخلی فولاد، درآمدهای ارزی حاصل از صادرات فولاد و در نهایت اقتصاد کشور داشته باشد.
انتهای پیام//