مقوله نگهداری و تعمیرات از موارد مهم و تاثیرگذار در صنایع دنیا بهشمار میرود. وجود واحد و متخخصان این در این حوزه، علاوه بر توسعه و پیشرفت کشور، موجبات ارزشآفرینی برای واحدهای تولیدی را نیز فراهم خواهند کرد.
در این راستا، خبرنگار پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» گفتوگوی کوتاهی را با دبیر اجرایی همایش بینالمللی مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات (مدیریت داراییهای فیزیکی) انجام داده است. امیر ملک نیازی اعتقاد دارد که مهمترین بحث در این مقوله، سطح دانش مدیران است. در ادامه متن کامل این گفتگو را مطالعه کنید.
نقش همایش مذکوردر بهبود فضای صنعت کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
همایش بینالمللی مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات برای سیزدهمین سال پیاپی انجام میشود. عنوان همایش بهمرور تغییر کرده است؛ بهنحوی که از نگهداری و تعمیرات به مدیریت داراییهای فیزیکی رسید.
از ۴ سال گذشته، وزارت نفت با تنظیم نظامنامه با این اسم به الگوبرداری از این همایش پرداخت. در پی این امر، وزارت نیرو و وزارت صنعت نیز حوزه و بخشی در خصوص مدیریت داراییهای فیزیکی ایجاد کردند. امروزه حوزه مدیریت داراییهای فیزیکی در تمامی وزارت نفت، بخش عمدهای از وزارت نیرو و وزارت صنعت، دارای چهارچوب هستند. بنابراین اهمیت و نیاز این مقوله در تمامی صنایع کشور احساس میشود.
چه چالشهای در صنعت کشور وجود دارند که با اجرای این همایش مرتفع خواهند شد؟
اولین بحث، دانش است؛ مدیران فنی و نگهداری کشور اکثرا فنی و مهندس هستند اما ابزار مدیریت و مهندسی متفاوتند. بنابراین دید مدیر باید از نگاه مهندسی فاصله گیرد تا بحث ارزشآفرینی و صرفه اقتصادی بیش از پیش موجب شود.
سازمانهایی که عمده فعالیت آنها بر پایه تجهیزات و قطعات است، مخاطبان اصلی این همایش بهشمار میروند. خلا نبود دید مدیریتی در مدیران با آموزش و به اشتراکگذاری نظرات در این همایش مرتفع خواهد شد. اشتراک تجربیات تاثیرات بسیار خوبی را بر نحوه کاری این مسوولان و تصمیمگیران خواهد داشت.
واحد نگهداری و تعمیرات ایران در مقایسه با کشوهای توسعه یافته چه جایگاهی دارد؟
مطمئنا در سطح جهانی، سازمانهایی وجود دارند که بسیار در زمینه نگهداری و تعمیرات موفق عمل کردهاند؛ بهنحوی که از قبل میدانند چه موقع تجهیزات نیاز به تعمیرات دارد. عدم اضطرار در مقوله نگهداری و تعمیرات بهمعنای افزایش تولید و ایمنی است.
بهطور کلی بهترین شرکتهای ایرانی در این زمینه یک گام عقبتر از بهترین واحدهای بینالمللی قرار دارند؛ این سطحبندی در حوزه مدیریت داراییهای فیزیکی قابل تعریف است. امید میرود که با افزایش حضور مدیران در این همایشها و بهکارگیری تجربیات و آموزشهای لازم، شاهد افزایش بهرهوری در صنایع مختلف کشور باشیم.
سیزدهمین همایش از پلن تخصصی نفت، برق و جایزه مدیریت داراییهای فیزیکی (PAMAWARD) تشکیل شده است. پلن مدیریت داراییهای فیزیکی به سازمانهایی که دارای نمره بالا در فاصله یکساله اخیر تعلق میگیرد تا تجربیات خود را به اشتراک گذارند و موجبات پیشرفت و توسعه سایر واحدهای تولیدی را بیش از پیش فراهم سازند.