طی سالهای گذشته، تولید و مصرف ورقهای آلومینیومی ترکیه روندی صعودی را طی کرده است. با این حال، در سال ۲۰۱۴، با جهشی در تعداد شرکتهای فعال در حوزه تولید ورقهای آلومینیومی، حجم تولید ترکیه به بیشینه حدود ۶۰۰ هزار تن رسید و همین امر نیز سبب شد تا مصرف ظاهری آن در این سال بیشینهای را ثبت کند؛ هر چند که بررسیها نشان میدهد که تقاضای واقعی ترکیه در این سال در سطح کمتری از این میزان بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، ورقهای آلومینیومی در صنایع مختلفی کاربرد دارند؛ بهجرأت میتوان گفت که ورقهای آلومینیومی در بین نیمهساختههای این صنعت، دارای متنوعترین کاربرد هستند. صنایع مصرفکننده نهایی ورقهای آلومینیومی، از صنعت ساختمان و حملونقل گرفته تا صنایع بستهبندی، تجهیزات و ماشینآلات، ساخت لوازم بادوام مصرفی و غیره میشود.
در این بین، صنعت ساختمان بهدلیل حجم تولید بسیار بالایی که عموما دارد، بزرگترین صنعت مصرفکننده ورقهای آلومینیومی شناخته میشود. پس از آن صنعت حملونقل و بستهبندی در جایگاههای بعدی از مصرف ورقهای آلومینیومی قرار میگیرد. با توجه به اینکه صنعت بستهبندی در ترکیه طی حدود یک دهه اخیر شاهد رشد چشمگیری بوده است، انتظار میرود که در ترکیه پس از ساختمان، صنعت بستهبندی بیشترین سهم را در مصرف و تعیین تقاضای ورقهای آلومینیومی داشته باشد.
طی سالهای گذشته، تولید و مصرف ورقهای آلومینیومی ترکیه روندی صعودی را طی کرده است. تولیدکنندگان این محصول در ترکیه با راهیابی به بازارهای اروپایی، تمرکز خود بر فروش این محصولات در بازارهای صادراتی را افزایش دادند؛ بهطوری که طی سالهای گذشته سهم صادرات از تولید این محصولات در ترکیه روندی صعودی را طی کرد.
با این حال، در سال ۲۰۱۴، با جهشی در تعداد شرکتهای فعال در حوزه تولید ورقهای آلومینیومی، حجم تولید ترکیه به بیشینه حدود ۶۰۰ هزار تن رسید و همین امر نیز سبب شد تا مصرف ظاهری آن در این سال بیشینهای را ثبت کند؛ هر چند که بررسیها نشان میدهد که تقاضای واقعی ترکیه در این سال در سطح کمتری از این میزان بوده است.
علیرغم آنکه صنعت ساختمان، بزرگترین مصرفکننده ورقهای آلومینیومی در ترکیه، طی یک دهه اخیر تماما شاهد رشد بوده است، اما مصرف ظاهری این محصولات در ترکیه، پس از سال ۲۰۱۴ روندی نزولی را نشان میدهد. نمودار۱، مصرف ظاهری ورقهای آلومینیومی ترکیه را بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ نشان میدهد.
انتظار میرود که بخشی از جهش تولید سال ۲۰۱۴، در انبارها (توسط تاجران یا تولیدکنندگان) ذخیره شده و در سالهای پس از آن، تأمین از محل انبارها سبب کاهش مصرف ظاهری شد. بدین ترتیب، مصرف ظاهری ورقهای آلومینیومی در ترکیه پس از ثبت بیشینه حدود ۵۲۰ هزار تنی در سال ۲۰۱۴، به نزدیک ۳۵۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت.
افت مصرف ظاهری ورقهای آلومینیومی ترکیه بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷، در حالی بوده است که حجم واردات آن شتاب بیشتری نسبت به سالهای پیشین گرفت؛ امری که در برهههای کاهش تقاضا کمتر دیده میشود.
از این رو روند واردات را میتوان تقویتکننده فرضیه مورد نظر درباره تأمین بخشی از تقاضای داخلی این کشور از محل انبارهایی دانست که در سال ۲۰۱۴ از ورقهای آلومینیومی پر شدند. واردات بهعنوان دیگر منبع تأمینکننده تقاضای ترکیه، بهطور میانگین در طول دوره مورد بررسی، سهم حدود ۳۶ درصدی از تأمین تقاضای داخلی ترکیه داشته است.