معاون بهرهبرداری شرکت فولاد جهانآرا اروند گفت: علاوه بر محصول اسلب عریض فولادی که با استفاده از پیشرفتهترین و عریضترین خط ریختهگری کشور در مجموعه ما تولید میشود، اخیرا موفق به تولید یکی دو گرید از فولادهای میکروآلیاژی با بالاترین شاخصهای کیفی در کارخانه فولاد جهانآرا اروند شدیم و تولید یکسری دیگر از فولادهای میکروآلیاژی با استاندارد «API» که تامینکننده نیاز صنعت نفت کشور است را نیز در برنامه داریم.
محمد یوسفی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» اظهار داشت: فولاد جهانآرا اروند یک شرکت نوپا در صنعت فولاد کشور به شمار میآید که بهرهبرداری خود را به صورت پایدار از ابتدای مهر ماه ۱۴۰۳ آغاز کرد و در این ماه توانست ۱۹ هزار تن اسلب عریض فولادی تولید کند. در ادامه نیز رکورد تولید این محصول بهبود پیدا کرد و به ۲۲ هزار تن در آبان ماه رسید. در همین راستا، برنامهریزیهای لازم جهت افزایش تولید ماهیانه اسلب عریض به ۴۵ هزار تن تا پایان سال جاری انجام شده است و با توجه به هدفگذاریها و استراتژیهای تببین شده، بدون شک این مهم در شرکت فولاد جهانآرا اروند محقق خواهد شد.
برخورداری از پیشرفتهترین خط ریختهگری اسلب
وی با بیان اینکه روند ساخت و راهاندازی شرکت فولاد جهانآرا اروند در منطقه آزاد اروند در سایت صنعتی خرمشهر در زمینی به مساحت ۳۸۴ هکتار از فروردین ماه سال ۱۳۹۴ آغاز شد و در تیر ماه سال ۱۴۰۱ به پایان رسید، افزود: اولین ذوب آزمایشی «First Melt» کارخانه فولاد جهانآرا اروند در اسفند ماه ۱۴۰۰ با موفقیت انجام شد و اولین ریختهگری آن در تیر ماه ۱۴۰۱ در کوره قوس الکتریکی با قابلیت ۲۲۰ تن شارژ و ۱۷۵ تن تخلیه صورت پذیرفت. ظرفیت اسمی تولید کارخانه سالیانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن اسلب عریض فولادی با عرض دو هزار و ۲۰۰ میلیمتر و ضخامت ۳۰۰ میلیمتر است و از دیگر مزایای فولادسازی جهان آرا اروند، میتوان به بهرهگیری از واحد گاززدایی تحت خلاء یا «VD» که باعث زدودن گازهای مضر مانند نیتروژن از مذاب و همچنین آلیاژسازی نهایی میشود، اشاره کرد. در یک نگاه کلی میتوان گفت که در حال حاضر ما پیشرفتهترین و عریضترین خط ریختهگری اسلب در کشور را در اختیار داریم.
به گفته معاون بهرهبرداری شرکت فولاد جهانآرا اروند، این شرکت در بازه زمانی تیر ماه ۱۴۰۱ تا مهر ماه ۱۴۰۳ در حال تولید آزمایشی اسلب عریض بوده و بهرهبرداری پایدار خود را از حدود سه ماه قبل آغاز کرده است.
یوسفی در ادامه محدودیت انرژی (برق و گاز) و تامین پایدار مواد اولیه (آهن اسفنجی) را از جمله چالشهای پیش روی شرکت فولاد جهانآرا اروند طی دو سال اخیر برشمرد و مطرح کرد: با توجه به محدودیتهایی که در زمینه تامین انرژی و مواد اولیه با آنها مواجه هستیم، ضرورت دارد که همواره منعطف عمل کرده و به نوعی تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم. لازم به ذکر است که به دنبال معضل قطعی برق در فصل تابستان، تولید در کارخانه فولادسازی جهانآرا اروند به یک سوم کاهش پیدا کرده و یا عملا متوقف میشود. از همین رو ما اکثر تعمیرات و یا بهبودها در فرایندها و خط تولید را به این زمان موکول کردهایم و به دنبال آن هستیم که بیشترین بهره را از زمان در دسترس داشته باشیم.
وی همچنین توسعه سرمایهگذاریها در حوزه زیرساخت را امری کاملا ضروری در راستای تامین پایدار انرژی دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشور در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد، بر همین اساس باید سرمایهگذاریهای لازم جهت احداث نیروگاههای جدید و افزایش تولید برق صورت پذیرد؛ در غیر این صورت نمیتوان آینده روشنی را پیش روی صنایع فولادی متصور شد و بیشک تولید این فلز استراتژیک در کارخانههای فولادسازی با چالشهای بیشتری مواجه خواهد شد.
نیازمند تسهیل در تامین آهن اسفنجی هستیم
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد جهانآرا اروند در ادامه به تامین آهن اسفنجی مورد نیاز این شرکت از بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: واقعیت امر این است که عرضه آهن اسفنجی در بورس را میتوان هم «فرصت» و هم «تهدید» دانست. از آنجایی که مصرفکنندگان میتوانند آهن اسفنجی مورد نیاز خود را در بستری شفاف و با قیمت مشخص از بورس خریداری کنند، یک فرصت مناسب محسوب میشود اما محدودیت ایجاد شده از لحاظ تناژ و مسافت، میتواند خریداران را با چالش مواجه کند. برای مثال، در برخی زمانها که ما نیازمند آهن اسفنجی هستیم، ممکن است عرضه این محصول در بورس توسط شرکتی صورت پذیرد که چند صد کیلومتر با محل کارخانه فولاد جهانآرا اروند فاصله دارد؛ این مسئله در نهایت منجر به معضلاتی همچون افزایش ترافیک جادهای، هزینه حمل مازاد برای مصرفکننده و… خواهد شد و اگر بتوانیم ظرفیتهایی را در داخل کشور ایجاد کنیم که به واسطه آن، شرکتهایی مانند فولاد جهانآرا اروند که در حوزه تامین مواد اولیه خودتامین نیستند و نیاز بالایی به آهن اسفنجی دارند، بتوانند تفاهمنامه و قراردادهای دوجانبه را منعقد کنند، تامین مواد اولیه به شدت تسهیل خواهد شد.
یوسفی با تاکید بر اینکه ما رسالت خود را تولید محصولات خاص فولادی قرار دادهایم و به دنبال تولید فولادهای اقتصادی و تجاری نیستیم، تصریح کرد: این محصولات اکثرا به نام فولادهای میکروآلیاژی در کشور شناخته میشوند که نسبت به سایر فولادها، استراتژیکتر بوده و از ارزش افزوده بالاتری نیز برخودار هستند؛ ضمن اینکه این فولادها در صنایع مختلفی همچون نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند. در همین راستا، ما موفق به تولید یکی دو گرید از فولادهای میکروآلیاژی با بالاترین شاخصهای کیفی در کارخانه فولاد جهانآرا اروند شدیم و در اختیار یکی از سازمانهای استراتژیک کشور قرار دادیم. به علاوه، برنامهریزیهای لازم جهت تولید یکسری دیگر از فولادهای میکروآلیاژی با استاندارد «API» که تامینکننده نیاز صنعت نفت کشور است را انجام دادهایم و به دنبال تولید این محصولات طی ماههای پیش رو هستیم.
وی با بیان اینکه محصولات کیفی تولید شده در شرکت فولاد جهانآرا اروند، بیشک قابلیت عرضه در بازارهای صادراتی را دارند، خاطرنشان کرد: بر همین اساس ما همواره نگاه ویژهای به بازارهای صادراتی داشته و به جرات میتوانیم بگوییم که محصولات شرکت از توانایی لازم جهت رقابت در بازارهای خارجی برخوردارند. از طرفی، این مهم هم در طرح توجیهی کارخانه فولاد جهانآرا اروند و هم در برنامههای واحد بازرگانی و تولید شرکت تدارک دیده شده است تا از این طریق بتوانیم به یکی از صادرکنندگان مطرح فولاد کشور تبدیل شویم.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد جهانآرا اروند در پایان با تاکید بر اینکه آمادهبهکاری تجهیزات، تعیین به موقع حد مقاوت مواد «Materials Strength »، آموزش کارکنان، کاهش مصرفها و افزایش راندمانهای تولید، از جمله اقداماتی به شمار میآیند که با هدف دستیابی به تولید ماهیانه ۴۵ هزار تن اسلب عریض فولادی در مجموعه انجام دادهایم، یادآور شد: با توجه به اینکه تولید فولاد انرژیبر است و معضل محدودیت انرژی، منجر به افت چشمگیر تولید در کارخانههای فولادی طی چهار تا پنج سال اخیر شده است، بر همین اساس ضرورت دارد حمایتها و اقدامات لازم از سوی دولت و وزاتخانههای مرتبط جهت رفع چالشهای موجود در حوزه انرژی صورت پذیرد. از طرفی، با توجه به شرایط حاکم در بازارهای رقابتی و جهانی فولاد، فولادسازان کشور باید در راستای تولید محصولات کیفیتر و با ارزش افزوده بالاتر حرکت کنند که خوشبختانه این مهم در دستور کار شرکت فولاد جهانآرا اروند قرار گرفته است و به دنبال آن هستیم که به یک الگوی موفق در تولید فولادهای کیفی در کشور و منطقه تبدیل شویم.
انتهای پیام//