مدیرعامل شرکت فرانسوز یزد در مورد وضعیت صنعت فولاد کشور در سال جاری و سال آینده کشور گفت: مهمترین موضوعی که صنعت فولاد و نیز صنایع وابسته با آن درگیر هستند، واردات مواد اولیه و نیز تخصیص ارز است. در این میان مواردی که به حوزه نسوزها مربوط میشود،کاملا قابل برنامهریزی و ارزیابی دقیق است.
پرواضح است در صورتی که مدیریت صحیحی در این زمینه صورت گیرد، بسیاری از چالشهای موجود حل خواهند شد.
داوود عظیمی، در گفتوگو با پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» گفت: عدم توجه سیاستگذاران به موارد مطرح شده از سوی کارشناسان حوزه نسوزها، به ایجاد زیانهای بسیاری برا ی کشور منجر خواهد شد. امروز حدود سه درصد از هزینههای صنعت فولاد به صنایع نسوز اختصاص پیدا میکند. شاید در نگاه اول این مقدار اندک به نظر برسد اما تاثیر آن بسیار زیاد است.
صنایع تولید نسوز کشور بیش از ۹۵ درصد نیاز فولاد سازان را تامین میکنند. بدیهی است که اختلال در کار صنایع نسوز کشور منجر به آشفتگی کل صنعت فولاد خواهد شد و بهتبع آن سایر صنایع کشور نظیر سیمان، نفت پتروشیمی، سرب، مس، روی و … با مشکلات بسیاری مواجه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت فرانسوز یزد با تاکید بر مدیریت صحیح در خصوص تخصیص منابع ارزی کشور افزود: بهعنوان مثال اگر تنها ۳ درصد از ارز حاصل از صادرات فولاد به صنایع نسوز اختصاص داده شود، بسیاری از مشکلات برطرف خواهند شد. این ۳ درصد چندان زیاد نیست که مدیران کشور از برنامهریزی برای آن عاجز باشند.
عظیمی با بیان اینکه دانش فنی، تکنولوژی و خطوط تولید تولید بسیاری از نسوزها در کشور وجود دارد، افزود: کشور در این زمینه موارد اصلی و فنی تولید نسوزها در وضعیت مطلوبی به سر میبرد و بسیاری از کالاهای مورد نیاز صنعت فولاد بومیسازی شده و قابل خدمترسانی به بخشهای مختلف است. امید میرود تا سیاستگذاران با اتخاذ تصمیمات صحیح به این مهم یاری رسانند.
وی با اشاره به اینکه پیشبینیها از سالی بسیار سخت (۱۳۹۸) برای صنعتگران حکایت دارند، اضافه کرد: با این وضعیت اگر مسئولان کشور تصمیمات بجا و مناسبی را در زمان مطلوب اتخاذ نکنند، چالشهای صنایع کشور دو چندان خواهد شد. تولیدکنندگان نیز باید بیشترین تمرکز خود را در مدیریت صحیح منابع قرار دهند.
توجه ویژه به واحدهای تحقیق و توسعه و نیز منابع انسانی و کنترل کیفیت محصولات باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. بنگاه اقصادی و شرکت تولیدی باید در وضعیت تعادل به سر ببرد و تمامی ورودیها و خروجیهای آن با دقت بسیار زیاد چک شود.
جریان نقدینگی شرکت نیز باید با وسواس بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد. پرواضح است که عدم برقراری تعادل در هر کدام از این موارد میتواند به نابودی بسیاری از صنایع منجر شود. در ضمن مدیران کشور باید کاملا علمی با مسائل برخورد کرده تا ریسکهای موجود به حداقل برسد.
مدیرعامل شرکت فرانسوز یزد با تاکید مجدد بر تخصیص ۳ درصد از ارز حاصل از صادرات فولاد به صنعت نسوز گفت: این ۳ درصد تقریبا معادل با ۱۵۰ میلیون یورور میشود. نیاز به صنعت نسوز بسیار زیاد است و کمکهایی مانند این میتواند به حل مشکلات صنعت نسوز یاری رساند.