وضعیت شرکت فولاد شادگان از نظر ایجاد اشغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم چگونه است؟
شرکت صنعت فولاد شادگان که در سال ۱۳۹۶ به بهرهبرداری رسید، به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه ظرفیتهای هلدینگ فولاد خوزستان، با تمرکز بر اجرای پروژه فولادسازی و رسیدن تولید به ظرفیت اسمی کارخانه، در راستای دستیابی به تولید سالانه ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد شرکت مادر خود، طرحها و برنامهریزیهایی راهبردی را در دستور کار خود قرار داده است.
بحث نیروی انسانی کارآمد در منطقه شادگان یک معضل اساسی به شمار میرود، زیرا این منطقه، صنعتی نیست و صنعت فولاد نخستین صنعت بزرگی محسوب میشود که در منطقه شروع به کار کرده است. در مجموع حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر نیروی انسانی شامل نیروهای واحد احیا، نیروهای ستاد و نیروهای پروژه فولادسازی در شرکت فولاد شادگان فعالیت میکنند. گفتنی است که در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از نیروهای شاغل در فولاد شادگان، بومی شهرستان شادگان هستند. در این زمینه نیز شرکت با سازمانهای مربوطه از جمله سازمان فنی و حرفهای وارد مذاکره شده است تا به آموزش نیروی انسانی کارآمد در منطقه پرداخته شود. در واقع همکاری با مرکز فنی حرفهای شهرستان برای آموزش تخصص و مهارتهای مورد نیاز شرکت، یکی از فعالیتهایی که فولاد شادگان در مسیر توسعه اشتغال در حال انجام آن است تا آزمونهای جذب نیروی انسانی، افزایش یابد. آموزش نیروی انسانی بدون تعهد به استخدام صورت میگیرد تا در صورت نیاز، پتانسیل نیروی کار در منطقه وجود داشته باشد.
با توجه به طرحهای فولادسازی فولاد شادگان، شاخص و ملاک انتخاب نیروی انسانی شرکت چیست؟
با آغاز اجرایی شدن طرح توسعه فولادسازی در سال جاری، بهرهبرداری از این پروژه از اهداف بلندمدت شرکت فولاد شادگان به حساب میآید که امید است با تلاش همهجانبه و تدوین سیاستهای مطلوب، این پروژه در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد و اهداف این شرکت محقق شود. با تکمیل طرحهای توجه به طرحهای توسعه فولاد شادگان، پیشبینی میشود این شرکت بتواند در واحدهای تولیدی خود حدود دو هزار نفر اشتغال به صورت مستقیم ایجاد کند. از این رو شرکت فولاد شادگان برای بر طرف شدن نیازهای خود به نیروهای انسانی متخصص، جذب بهترین نیروها از طریق برگزاری آزمونهای متعدد عمومی، تخصصی، روانشناسی و حتی توانمندیهای جسمانی مورد نیاز برای برخی مشاغل در واحدهای تولیدی را پیشبینی کرده است تا بتواند مناسبترین نیروها را برای هر موقعیت شغلی متناسب با جایگاه کاری جذب کند.
شرکت فولاد شادگان چه راهکارهایی را برای عبور از چالشها و دغدغههای منابع انسانی اتخاذ کرده است؟
نیروی ماهر همواره یکی از دغدغههای اصلی شرکتهای بزرگ است، در این راستا فولاد شادگان برای مقابله با این مشکل، دو راهکار را در دستور کار خود قرار داده است که میتوان موارد زیر اشاره کرد:
همکاری با مرکز فنی حرفهای شهرستان شادگان برای آموزشهای ابتدایی و تدوین دانش و مهارتهای مورد نیاز هر یک از مشاغل و تدوین برنامه جامع آموزش شاغلین.
شرکت صنعت فولاد شادگان، با تعیین چشمانداز بلندمدت خود، برای تبدیل شدن به یک شرکت قابل رقابت در سطح جهانی، ابتدا با مشارکت مدیران ارشد اهداف کلان خود را تعیین کرد. سپس، بر اساس این اهداف، در سطح واحدهای مختلف، سنجهها، اقدامات لازم و متولیان تعیین شدند.
نقش نیروی انسانی را در رسیدن فولاد شادگان به تولید به میزان بیش از ظرفیت اسمی را تا چه حد موثر میدانید؟
بدون شک نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر سازمان و شرکت است. در واقع نیروی انسانی ارزشمندترین منبع سازمانهای امروزی به شمار میآیند و امروزه رشد و اثربخشی سازمانی در گرو داشتن سرمایه انسانی متعالی است. فولاد شادگان نیز از این قاعده مستثنی نیست. انسجام، همدلی و همافزایی که در سرمایه انسانی فولاد شادگان در سال گذشته به وقوع پیوست، مهمترین عامل عبور فولاد شادگان از ظرفیت اسمی خود بود.
چه چشمانداز و استراتژیهایی برای ارتقای سیستم منابع انسانی در سالهای آتی اتخاذ کردهاید؟
شرکت فولاد شادگان، به عنوان شرکت راهبر در تکمیل بخشی از زنجیره تولید فولاد کشور، در ابتدای حضور خود، اهداف، طرحهای توسعهای و پروژههای کوتاهمدت و بلندمدت معینی را برای خود تعریف کرده و برنامهریزیهای مختلفی را برای پیشرفت این مجموعه در دستور کار قرار داده است.
یکی از اهداف اصلی شرکت فولاد شادگان، بهبود مستمر عملکرد خود و افزایش مشارکت در توسعه صنعتی کشور به شمار میرود. از این رو، این شرکت همواره در تلاش بوده است تا سیاستهای مطلوبی را برای دستیابی به اهداف و چشماندازهای تعریف شده خود تدوین کند تا بتواند در سالهای متمادی، رکورد جدیدی را در تولیدات خود به ثبت برساند.
مهمترین استراتژی فولاد شادگان، تدوین برنامه برای نیازمندیهای دانشی و مهارتی برای هر یک از شغلهای تعریف شده در ساختار سازمانی و برنامه جامع آموزش پرسنل است.
انتهای پیام//