حسین احمدی مدیر مجتمع مس سرچشمه گفت: مجتمع مس سرچشمه موفق شد تا پایان دیماه سال ۹۷، دوماه پیش از پایان سال، برنامه تولید خود را محقق کند و این، یک پیروزی بزرگ برای صنعت کشور در شرایط تحریم است.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از مس پرس، مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان این مطلب درباره میزان تولید محصولات مجتمع مس سرچشمه گفت: از ابتدای سال جاری، میزان کل استخراج معدن سرچشمه ۷۶ میلیون تن و سنگ سولفور استخراجی معدن با ۲۵ میلیون تن بوده است که به ترتیب نسبت به برنامه رشد ۲۰/۴ درصدی و ۳/۱ درصدی بوده است.
وی افزود: همچنین کنسانترۀ مس تولیدی تغلیظ با ۵۹۳ هزار تن و مس محتوی کنسانتره ۱۴۰ هزار تن بوده است که به ترتیب هر کدام ۴/۷ درصد و ۳ درصد نسبت به برنامه افزایش داشته است.
احمدی با بیان اینکه در تمامی این موارد، رکورد تولید از ابتدای راهاندازی ۱۰ ماهه بهدست آمده است اظهار داشت: امیدوارم این روند تا پایان سال نیز ادامه داشته باشد و موفق شویم رکورد جدیدی در تولید شرکت مس به ثبت برسانیم.
مدیر مجتمع مس سرچشمه با اشاره به عملکرد مجتمع مس سرچشمه در راستای تولید پایدار گفت: ما امسال با فعالتر کردن پروژههای اصلاحی مس در سرچشمه، گامهای خوبی برای رسیدن به تولید پایدار برداشتیم. بهطور مثال، در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، پروژۀ تغییر تکنولوژی و افزایش ظرفیت نوار نقالۀ دو به بهرهبرداری رسید و ظرفیت جابهجایی خاک معدن، از ۴۷۷۰ تن به ۵۵۰۰ تن افزایش یافت.
به گفته احمدی از ویژگیهای بارز این طرح، علاوه بر آنچه گفته شد، انجام یک کار گروهی مشترک میان سه معاونت توسعه، مهندسی و بهرهبرداری بود که کار در بستر مشارکت، خیلی بیشتر از انتظار جلو رفت.
مدیر مجتمع مس سرچشمه درباره طرح توسعه اسیدسولفوریک بهعنوان مهمترین طرح محیط زیستی شرکت مس در ۴۰ سال گذشته گفت: طرح اسیدسولفوریک سرچشمه، به حول و قوۀ الهی و تلاش همه دستاندرکاران و تلاشگران صنعت مس و کارشناسان داخلی، در مرحله راهاندازی قرار دارد و پس از اتمام همه مراحل پیشنیاز؛ شامل تست سرد، راهاندازی تکتک تجهیزات و در نهایت تست گرم، انشاءالله طی یکماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: در دوره تحریمها، همه کارشناسان خارجی شرکت اتوتک آلمان، قبل از شروع دور دوم تحریمها (یعنی سیزدهم آبانماه)، سایت را ترک کردند؛ اما ما توانستیم با تکیه بر توان متخصصان داخلی و کار گروهی منسجم و برنامهریزی دقیق، علیرغم همه مشکلات، کار راهاندازی تجهیزات را پیش ببریم.
احمدی در بخش دیگری از سخنانش به مهمترین دستاوردهای مجتمع مس سرچشمه طی ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: مهمترین ماموریت شرکت مس، اکتشاف، استخراج و تولید مس است و از این جهت بزرگترین دستاورد مس، تحقق اهداف سالانه تولید و دستیابی به رکوردهای جدید تولید بوده است.
وی با بیان اینکه اجرا و راهاندازی طرحهای توسعۀ مس در کرمان، از دیگر دستاوردهای مهم مس بهشمار میرود اظهار داشت: طی چهارسال گذشته، بیش از ۱۰ طرح معدنی، صنعتی و عمرانی در حوزه کرمان به سرانجام رسیده که مهمترین آنها، فاز دوم توسعۀ تغلیظ سرچشمه است.
وی افزود: طرح تغییر تکنولوژی کوره ریورب ذوب سرچشمه به فلش، از مهمترین طرحهای توسعه مس در استان کرمان است که در آبانماه ۹۶ تولید آن آغاز شد. این طرح، علاوه بر بهینهسازی فرایند تولید، ظرفیت تولید آند را افزایش داده است. برای اجرای این طرح، حدود ۷۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان اینکه با راهاندازی کارخانه اسید در سرچشمه تا پایان سال ۱۳۹۷، آلایندگی ذوب سرچشمه به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد گفت: پروژه تغییر تکنولوژی پالایشگاه سرچشمه به کاتد دائمی، پروژه افزایش ظرفیت کارخانه کنسانتره مولیبدن سرچشمه، پروژه انتقال گاز کنورترهای ذوب سرچشمه، پروژه افزایش ظرفیت کارخانۀ آهک سرچشمه، ساخت کارخانه و انبار مواد ناریه سرچشمه، ازجمله طرحهای مهم شرکت مس در استان کرمان است.
وی در پایان تأکید کرد: بخش عمده این توفیقها، چه در حوزه تولید و چه در حوزه توسعه، در شرایط تحریم و با تکیه بر توان متخصصان داخلی و در سایه خودباوری و همدلی همه کارکنان، اعم از کارگران و مدیران حاصل شده است.