وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین کلنگزنی پروژههای اسید سرچشمه و خاتونآباد گفت: این پروژهها در آینده میتوانند نقش بسزایی در افزایش تولید و اشتغال معدنی داشته باشد.
به گزارش اخبار فلزات و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، رضا رحمانی در حاشیه افتتاح طرحهای معدنی استان کرمان افزود: اولویت برنامههای وزارت صنعت، اجرای بیانات مقام معظم رهبری و سیاست دولت مبنی بر حفظ تولید و بهتبع آن اشتغال است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه واحدهای تولیدی در تامین نقدینگی و سرمایه در گردش با مشکل روبرو هستند، اظهار کرد: با توجه به مسائلی که تولیدکنندگان در این سفر بیان کردند، برنامهریزی های لازم برای حل مشکلات در وزارتخانه صورت خواهد گرفت.
وی افزود: در این راستا بانک ها نیز باید همراهی بیشتری داشته باشند، چرا که انصاف نیست واحدی میتواند تولید کند و بازار فروش دارد، اما بهدلیل عدم سرمایه در گردش لازم، با ظرفیت پایین کار کند.
به گفته رحمانی تامین مواد اولیه و ارز برای واحدهای تولیدی که نیاز به واردات مواد اولیه دارند، استمهال بدهی بانکی و مسائل مالیاتی، جزو مشکلات تولیدکنندگان است که در سفر به استان کرمان نیز مطرح شد و این موارد در وزارتخانه در حال پیگیری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افتتاح پروژه های اسید سرچشمه و خاتون آباد که تا آخر امسال به بهرهبرداری میرسند، گفت: برای این پروژهها سرمایهگذاری کلانی انجام شده است و افتتاح آنها، برای اولین بار بعد از ۳۰ سال، صنعت مس را صنعت سبز خواهد کرد.
او با اشاره به سیاست وزارت صنعت برای فعالسازی بخش خصوصی در احداث و بهرهبرداری معادن کوچک، افزود: عملیات اجرایی تعدادی از این دست پروژهها، مانند تولید کنسانتره و کاتد مس آغاز شد و واحدهای بزرگ معدنی همچون شرکت مس نیز با خرید تضمینی محصولات به قیمت روز، به این شرکتها کمک میکنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تخصیص حقوق معادن گفت: در این خصوص پیشرفتهایی نسبت به سال های گذشته داشتهایم، از سوی دیگر به واحدهای معدنی تاکید کردهایم که اولویت استخدام، نیروهای بومی است و تدارکات و منابع مالی نیز باید در آن استان باشد.
کارخانه اسید سرچشمه بر اساس بازنگریهای صورت گرفته ظرفیت خود را از یکمیلیون تن در سال به ظرفیت ۶۱۰ هزار تن تولید اسمی و ۵۶۰ هزار تن ظرفیت واقعی کاهش داد. همچنین کارخانه اسید خاتونآباد هم با کاهش ظرفیت قرار شد تولید ۶۰۰ هزار تن و ظرفیت واقعی ۴۹۰ هزار تن داشته باشد.
بنابراین با احداث این دو کارخانه جدید و تولید یک میلیون پنجاه هزار تن اسید در سال به علاوه ۲۰۰ هزار تن اسید تولیدی در کارخانه قدیم اسید سرچشمه، بهطور کامل آلایندگی کوره فلش در سرچشمه و خاتونآباد برطرف خواهد شد.
رضا رحمانی در ادامه سفر خود به استان کرمان، ضمن بازدید از معدن مس ایجو، در آیین آغاز عملیات اجرایی تولید کنسانتره مس این معدن حضور یافت. این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۱۸ هزار تن کنسانتره در سال و اشتغال مستقیم ۱۵۰ نفر و غیرمستقیم ۳۰۰ نفر، در ۹ ماه به بهرهبرداری میرسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین ضمن بازدید از معدن چاه فیروزه در شهرستان شهربابک، دیداری صمیمی با اهالی منطقه کنگ داشت که مهمترین خواسته مردم منطقه استفاده از نیروی انسانی بومی و ظرفیتهای این منطقه در بخش معدن بود.