برای رونق تولید و افزایش صادرات غیر نفتی باید متناسب با کاهش فشار بر تولیدکنندگان و اطمینانبخشی به حوزه اقتصادی و صنعتی در کشور قدم برداریم که یکی از الزامات ایجاد اعتماد در میان تولیدکنندگان، تسهیل تامین مواد اولیه با عرضه حداکثری محصولات در بورس کالاست.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از سنا، محمد حسینی به الزامات تحقق شعار سال اشاره کرد و افزود: قوانین و مقررات حوزه تولید از جمله قانون مالیاتهای مستقیم، مالیات بر ارزش افزوده، تامین اجتماعی و صادارت کالا برای تحقق شعار سال دارای دستاندازهایی هستند که باید متناسب با بهبود اوضاع تولیدکنندگان و ایجاد اطمینان، تغییر کند.
وی ادامه داد: برخی قوانین و مقررات وضع شده، سرمایهگذاریهای داخلی و کوچک را نیز با مشکل مواجه میکند که با تغییر و تسهیلگری در آن ها باید زمینه افزایش سرمایهگذاری در کشور فراهم شود.
نماینده مردم فراهان، تفرش و آشتیان در مجلس، اصلاح نظام بانکی در کشور را از اقدامات اصلی برای افزایش رونق تولید در کشور برشمرد.
وی در ادامه به شیوه تنظیم بازار و قیمت کالاها اشاره کرد و گفت: اتخاذ تصمیمات برای تحقق رونق تولید به معنای حمایت صرف از تولید بدون توجه به واقعیتهای اقتصادی و تلاش برای ایست قیمت ها نیست بلکه ایجاد رقابت در تولید باید در دستور کار قرار گیرد و اگر نرخ کالاها براساس واقعیت و با فشار بر تولیدکنندگان پایین نگه داشته شود، شاهد دو نرخی شدن بازار و شروع دوباره مشکلات خواهیم بود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در سال گذشته شاهد نوسانات شدید قیمتی در برخی کالاهای اساسی بودیم که باعث بروز مشکلات عدیده هم تولیدکنندگان و هم خردیداران شد. در این زمینه بخشی از مشکلات به جولان برخی افراد در بازارهای آزاد و غیررسمی مرتبط بود که در صورت تشویق همه تولیدکنندگان مواد اولیه و کالاهای واسطهای برای عرضه محصولات خود در بورس کالا و همچنین خریداران برای خرید از این بورس، نظم بخشیدن به بازار، افزایش شفافیت، تنظیم دقیقتر بازار کالاهای اساسی، کاهش فساد و در نهایت رونق واقعی تولید را محقق کرد.
حسینی با بیان خود فعالان واقعی بازارها موافق دخالت در امر قیمتگذاری کالاها نیستند، اظهار داشت: کشف قیمت کالاها باید براساس عرضه و تقاضا در بورس رقم بخورد و سیاستگذاران نیز با نظاره معاملات بورس به ریشهیابی مشکلات و اقدامات لازم بپردازند.
نماینده مردم فراهان، تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی افزود: در این سالهایی که بورس کالا راهاندازی شده است، یک شفافیت آماری در مبادلات کالاها به وجود آمده و بسیاری از تولیدکنندگان نیز با اطمینان در این بورس اقدام به خرید و فروش محصولات میکنند، از این رو باید همه تولیدکنندگان را به حضور در بورس ترغیب کرد تا روند تامین مواد مورد نیاز تولید کشور به دور از اتفاقهای غیرواقعی و کاذب بازارهای غیررسمی انجام شود.