مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: عرضه کالا در بورس کالا بدون واسطه صورت میگیرد و قیمتها از طریق عرضهکننده و خریدار که در تعامل با یکدیگر هستند کشف میشود. این ساز و کار، منافع تولیدکنندگان را نیز درپی دارد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» به نقل از ایسنا، حامد سلطانی نژاد به برنامههای پیش رو بورس کالا جهت تامین مالی تولیدکنندگان اشاره و بیان کرد: اکنون روش تامین مالی از طریق اوراق سلف موازی در دستور کار است؛ در این ارتباط، سال گذشته بازار سلف موازی رشد بسیار خوبی را تجربه کرد و به بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.
وی با بیان اینکه این ابزار قابلیت رشد بیشتر را دارد، گفت: صنایعی مانند صنایع غذایی، پتروشیمی و فولاد از طریق این اوراق تامین مالی کردند که این روش برای تمام صنایع و فعالیتها قابل توسعه است.
اوراق خرید دِین در کنار سلف موازی
وی با بیان اینکه امسال بهدنبال معرفی اوراق خرید دین برای تامین مالی کالاها هستیم، افزود: اکنون اقدامات لازم برای بهکارگیری این اوراق جهت تامین مالی صورت گرفته است.
سلطانی نژاد نقدینگی بالای جامعه را فرصتی برای توسعه تامین مالی تولید عنوان کرد و گفت: تامین مالی بنگاههای اقتصادی از ماموریتهای ویژه بازار سرمایه است که این روند رو به رشد بوده و از برنامههای بورس کالا نیز به شمار میرود.
نقش بورس کالا در رونق تولید
مدیر عامل بورس کالای ایران در ادامه به نقش بورس کالا در رونق تولید کشور اشاره و بیان کرد: بورس کالا کمک میکند تا منافع حاصل از فروش کالا و ارزش افزوده تولید کالا نصیب خود تولیدکننده شود.
سلطانی نژاد با بیان اینکه بهرهمندی تولیدکنندگان از ارزش افزوده کالاهایشان از جمله مباحث مهم برای رونق تولید است، افزود: حضور واسطهها در بازارها درست در زمان وجود التهابات آشکار میشود، از این رو وجود یک بازار شفاف برای مبادله تولیدات داخلی یکی از مسائل اساسی در اقتصاد کشور است.
به گفته سلطانی نژاد، وجود بستری شفاف و مورد اطمینان برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، باعث شکلگیری چرخه درآمد، پسانداز و سرمایهگذاری در بازار میشود تا منابع حاصل از فروش تولیدکنندگان در حدی باشد که بتوانند مازاد آن را سرمایهگذاری و صرف اقدامات توسعهای کنند و این اقدام زمینه رونق فعالیت تولیدی در کشور را فراهم میکند که این شرایط در بازارهای غیر رسمی مهیا نیست.
مدیر عامل بورس کالای ایران به نقشآفرینی موثر بورس کالا در این زمینه تاکید کرد و گفت: کالاهایی که تولید میشود را میتوان از طریق بورس کالا با قیمت مناسب به دست مصرفکنندگان پاییندستی رساند و حداکثر منافع را برای تولیدکننده تامین کرد.