سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۳:۵۸ /جمعه/۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۱۶ /چهارشنبه/۳۰ شهریور ۱۴۰۱

اهمیت ایجاد زیرساخت‌های معدنی و توسعه معادن

شرکت کاوند نهان زمین ضمن اینکه نقش پررنگی در تامین مواد اولیه صنایع دارد، با ورود به حوزه تولید نیز می‌تواند گستره نقش‌آفرینی خود در صنایع معدنی و فلزی را افزایش دهد. در واقع فعالیت شرکت کاوند نهان زمین نه تنها به تامین مواد اولیه صنعت محدود نمی‌شود بلکه به ایجاد زیرساخت‌های معدنی و توسعه معادن نیز خواهد انجامید.

شرکت کاوند نهان زمین ضمن اینکه نقش پررنگی در تامین مواد اولیه صنایع دارد، با ورود به حوزه تولید نیز می‌تواند گستره نقش‌آفرینی خود در صنایع معدنی و فلزی را افزایش دهد. در واقع فعالیت شرکت کاوند نهان زمین نه تنها به تامین مواد اولیه صنعت محدود نمی‌شود بلکه به ایجاد زیرساخت‌های معدنی و توسعه معادن نیز خواهد انجامید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، چندین دهه است که معادن غنی و سرشار از مواد معدنی متنوع، از بزرگ‌ترین عوامل توسعه صنایع معدنی و فلزی در کشور بوده‌اند و سرمایه‌گذاری‌های مختلفی برای بهره‌برداری از این معادن صورت گرفته است. به اعتبار این مزیت رقابتی مهم در کشور، پیشرفت‌های چشمگیری در صنایع معدنی و فلزی حاصل شده است. این امر نشان می‌دهد که برخورداری از مواد اولیه، خصوصا در صنایع وابسته به استخراج مواد معدنی، تا چه اندازه ضرورت دارد. با این حال، مسئله مهم‌تر در این حوزه، بهره‌برداری مناسب از این منابع معدنی برای ارتقای تولید است. بدون شک در تامین مواد اولیه صنایع مختلف، واحدهای فعال در بخش معدن از نقشی اثرگذار برخوردار هستند و این واحدها یکی از ابزارهای مهم و ضروری برای تامین مواد اولیه و حلقه کامل‌کننده زنجیره صنایع معدنی و فلزی محسوب می‌شوند. شرکت کاوند نهان زمین، یکی از شرکت‌های بزرگ معدنی کشور به شمار می‌آید که فعالیت خود را در سال ۱۳۹۱ به منظور توسعه و گسترش فعالیت‌های معدنی در داخل و خارج از کشور آغاز کرد. این شرکت فعالیت خود را حوزه‌های مختلف بخش معدن گسترش داده است.

شرکت کاوند نهان زمین از شرکت‌های سهامی خاص است و در حال حاضر ۵۱ درصد از سهام این شرکت معدنی را شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در اختیار دارد و از دیگر سهامداران بزرگ این شرکت می‌توان به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ۲۹ درصد سهام، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت سرمایه‌گذاری امید هر یک با ۱۰ درصد سهام اشاره کرد. عملکرد شرکت کاوند نهان زمین تمامی حوزه‌های تجارت، مالکیت، سرمایه‌گذاری مشترک و فعالیت‌های معدنکاری در منابع داخل و خارج کشور را در بر می‌گیرد. در واقع اکتشاف، استخراج و فراوری معادن، تنها بخشی از فعالیت‌‎های این شرکت معدنی محسوب می‌شود و شرکت کاوند نهان زمین، کلیه امور مرتبط با بهره‌برداری از معادن، فعالیت‌های تجاری و خرید تجهیزات و مواد معدنی از منابع داخلی و خارجی و ایجاد دفترهای نمایندگی در کشورهای معدنی را انجام می‌دهد.

تولید بریکت سرد آهن اسفنجی

شرکت کاوند نهان زمین یکی از تامین‌کنندگان مواد اولیه صنایع معدنی و فلزی کشور به شمار می‌آید و نقش بسزایی نیز در این حوزه ایفا می‌کند. با این حال، این شرکت معدنی نیز با ورود به حوزه تولید، هم‌اکنون در حلقه‌های ابتدایی زنجیره فولاد فعالیت دارد که پروژه «کوره تونلی راور»، یکی از پروژه‌های در زمینه تولید بریکت سرد آهن اسفنجی است و احداث کارخانه‌ای با ظرفیت ۲۱۰ هزار تن بریکت سرد در شهرستان راور استان کرمان در نظر گرفته شده است. بر پایه این مطالعات، در مرحله اول این پروژه احداث یک واحد بریکت‌سازی با ظرفیت ۷۵ هزار تن در سال با دو کوره «A» و «B» آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود که در صورت راه‌اندازی کوره «C»، ظرفیت تولید بریکت سرد در این واحد به ۱۰۵ هزار تن در سال افزایش پیدا کند.

گفتنی است که در سال ۱۴۰۰، مقدار تولید آهن اسفنجی در واحد احیای مستقیم شرکت کاوند نهان زمین ۲۵ هزار و ۱۶۷ تن به عنوان محصول نیمه‌ساخته بوده و ۹۸۳ تن بریکت سرد نیز به عنوان محصول نهایی تولید شده است. در این واحد، کوره «A» در خرداد ماه و کوره «B» در آبان ‌ماه سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید و همچنین برای هر یک از این کوره‌ها دوره آزمایشی در نظر گرفته شد که از مهم‌ترین دلایل به ظرفیت نرسیدن تولید در شرکت کاوند نهان زمین است. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در سال‌های آتی، این شرکت می‌تواند با تامین مواد اولیه پایدار و گذر از مراحل آزمایشی، تولید بریکت را افزایش دهد.

ایجاد زیرساخت‌های معدنی و توسعه معادن

با توجه به اینکه در شرکت کاوند نهان زمین محصول تولیدی بریکت سرد آهن اسفنجی است، مواد اولیه‌ای که در واحد احیای مستقیم مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل نرمه گندله، زغال‌سنگ و کاربید سیلسیوم «SiC Sagger» می‌شوند. گندله سنگ‌آهن و زغال‌سنگ مورد نیاز در این واحد از تامین‌کنندگان داخلی خریداری می‌شود. بوته چینی (کاربید سیلسیوم) که به عنوان نسوز در کوره‌های احیای مستقیم به کار می‌رود، از منابع خارجی و غالبا از کشور چین تهیه می‌شود. ماده اولیه از جمله هزینه‌برترین مواد مصرفی در واحدهای تولید به شمار می‌آید و همین مسئله موجب شده است که در شرکت کاوند نهان زمین هزینه‌های تامین مواد مستقیم تولید که در سال ۱۴۰۰ برابر با یک هزار و ۲۸۳ میلیارد ریال بوده است، ۸۰ درصد از بهای تمام‌شده درآمدهای عملیاتی را به خود اختصاص دهد.

با توجه به گستره فعالیت شرکت کاوند نهان زمین در زمینه معدنکاری و اهمیت تامین مواد اولیه برای صنایع معدنی و فلزی، باید اذعان داشت که این شرکت می‌تواند نقشی پررنگ در تامین مواد اولیه صنایع ایفا کند. در ضمن، این شرکت معدنی با ورود به حوزه تولید نیز می‌تواند گستره نقش‌آفرینی خود در صنایع معدنی و فلزی را افزایش دهد. این نکته را نیز باید در نظر داشت که فعالیت شرکت کاوند نهان زمین به تامین مواد اولیه صنعت محدود نمی‌شود بلکه به ایجاد زیرساخت‌های معدنی و توسعه معادن نیز می‌انجامد.

 

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

در سال 1402 تحقق پیدا کرد؛

۱۰:۲۶ /سه شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده تصویب شد؛

۱۵:۳۵ /دوشنبه/۸ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/6

226357

فلزات آنلاین

1403/10/6

612515

فلزات آنلاین

1403/10/6

923445

فلزات آنلاین

1403/10/6

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/6

24873

فلزات آنلاین

1403/10/6

13831

فلزات آنلاین

1403/10/6

42543

فلزات آنلاین

1403/10/6

48803

فلزات آنلاین

1403/10/6

43100

فلزات آنلاین

1403/10/6

41393

فلزات آنلاین

1403/10/6

28910

فلزات آنلاین

1403/10/6

30108

فلزات آنلاین

1403/10/6

28872

فلزات آنلاین

1403/10/6

37389

فلزات آنلاین

1403/10/6

35711

فلزات آنلاین

1403/10/6

59191

فلزات آنلاین

1403/10/6

28226

فلزات آنلاین

1403/10/6

43017

فلزات آنلاین

1403/10/6

47369

فلزات آنلاین

1403/10/6

5077700