معاون بهرهبرداری شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: تولید ۱٫۹ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱٫۸ میلیون تن شمش فولادی را تا پایان سال جاری هدفگذاری کردهایم و در تلاش هستیم با بهینهسازی مصرف انرژی، به اهداف و برنامههای خود در حوزه تولید جامه عمل بپوشانیم.
سعید جهانی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص عملکرد شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳، اظهار داشت: شرکت فولاد کاوه جنوب کیش سال جدید را که به جهش تولید نامگذاری شده است، با رکوردشکنی در تولید محصولات خود آغاز کرد؛ به نحوی که ما در فروردین ماه توانستیم ۱۹۶ هزار و ۷۰۳ تن شمش فولادی تولید کنیم که این میزان معادل ۹۹ درصد ظرفیت اسمی ماهیانه کارخانه فولادسازی است. تولید آهن اسفنجی در کارخانه احیا مستقیم نیز با روند روبهرشدی همراه بود؛ به گونهای که در خرداد ماه موفق به تولید ۱۹۱ هزار و ۲۳۸ تن از این محصول شدیم که تقریبا ۱۴ درصد بیشتر از ظرفیت اسمی ماهیانه این واحد است.
رکوردشکنی در تولید ماهیانه آهن اسفنجی
وی افزود: شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از دو واحد احیا مستقیم، هر یک به ظرفیت اسمی سالیانه ۹۲۸ هزار تن (در مجموع یک میلیون و ۸۵۶ هزار تن) برخوردار است که حداکثر میزان تولید (بدون یک دقیقه توقف) در این واحدها در ماههای ۳۱ روزه، به ۱۷۲ هزار تن میرسد. با این وجود، موفق به تولید ۱۹ هزار و ۲۳۸ تن بیشتر از این میزان در خرداد ماه سال جاری شدیم و با ثبت رکورد تولید بیش از ۱۹۱ هزار تن، توانستیم عملکرد قابل قبولی را در واحد احیا مستقیم به ثبت برسانیم.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در ادامه به آغاز محدودیتهای برق صنایع، شدیدتر و زودتر از زمان قابل انتظار در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: محدودیت برق در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از هفته دوم خرداد ماه آغاز شد و این معضل تا هفته ابتدایی مهر ماه ادامه پیدا کرد. ناترازی برق در این بازه زمانی، متاسفانه منجر به از دست رفتن تولید حدود ۵۲۰ هزار تن بیلت فولادی معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان فروش شرکت شد و امیدواریم با اقداماتی که اخیرا در راستای تامین پایدار برق مورد نیاز خود انجام دادهایم، سال آینده شاهد این میزان هدررفت تولید و فروش در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش نباشیم.
جهانی با اشاره به اینکه اکنون با محدودیت تامین گاز مواجه هستیم، تصریح کرد: بخشنامه کاهش ۲۰ درصدی مصرف گاز در روز ۱۸ مهر ماه به ما ابلاغ و محدودیت گاز از روز سوم آبان ماه در مجموعه آغاز شد. متاسفانه امروز معضل کمبود گاز باعث شده است که بتوانیم تنها با ۲۰ درضد ظرفیت اسمی خود فعالیت کنیم و امیدواریم با اجرای برنامههایی که در این زمینه در دستور کار قرار دادهایم، بتوانیم بخشی از معضل کمبود گاز در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش را رفع کنیم.
نیازمند فرهنگسازی در مصرف انرژی هستیم
وی همچنین به ارائه راهکارهایی در خصوص رفع محدودیت گاز صنایع پرداخت و مطرح کرد: شرایط به گونهای طی سالیان اخیر در کشور رقم خورده است که همزمان با رسیدن روزهای گرم و سرد سال و ناترازی برق و گاز، نخستین بخشی که در تیررس قطعی حاملهای انرژی قرار میگیرد، صنعت فولاد است. در واقع دولت و وزارتخانههای مرتبط با حوزه انرژی، این اقدام را با هدف تامین پایدار برق و گاز بخش خانگی انجام میدهند و این در حالی است که صنایع به ویژه فولاد، سهم ناچیزی از مصرف این حاملهای انرژی در کشور را در اختیار دارند. از همین رو ضرورت دارد مسئولان محترم اقدام به مدیریت مویرگی انرژی در کشور کرده و فرهنگسازی لازم در زمینه بهینهسازی مصرف، چه در حوزه برق و چه گاز صورت پذیرد تا بتوانیم به سمت تولید بهرهورتر در آینده حرکت کنیم.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت بهرهوری انرژی، خاطرنشان کرد: طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، میزان هدررفت انرژی در کشور ما به حدود ۱۰۴ میلیارد دلار در سال رسیده که رقم قابلتوجهی است و بر همین اساس ضرورت دارد بهرهوری انرژی در دستور کار کلیه آحاد جامعه قرار گیرد؛ ضمن اینکه باید میزان سهمیه گاز بیشتری به صنایعی که مصرف گاز کمتر و بهینهتری دارند، تخصیص پیدا کند. در این بین، تنظیم و مبادله دستورالعمل گواهی صرفهجویی در حوزه انرژی (برق و گاز) بر اساس سیاستهای کلان کشور و قانون اصلاح الگوی مصرف در جهت اجرای طرحهای بهرهوری انرژی برق با استفاده از ظرفیتهای موجود و رفع ناترازی انرژی موجود، اقدام تحسینبرانگیزی است که امیدواریم اجرای آن مستمر باشد و ادامه پیدا کند.
جهانی در پایان ضمن اشاره به هدفگذاری تولید حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی، ابراز امیدواری کرد که در صورت رفع ناترازیهای موجود بتوانند به این میزان تولید در پایان سال جاری دست پیدا کنند.
انتهای پیام//