در هفدهمین اجلاس سران مس چین برای انجمن توسعه صنعت قراضه مس که توسط «SMM» در سال ۲۰۲۲ برگزار شد، تحلیلگر گروه تحقیقاتی مس «SMM»، آمار دقیقی از تاثیر قیمتها و سیاستهای اتخاذی صنعت مس بر اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس ارائه کرد و به پیشبینی این اختلاف قیمت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، تحلیلگر این موسسه معتقد بود که به دلیل افت قیمت مس، کاهش اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس به سطوح بالای پیشین دشوار است و افت قیمت مس، تاثیر منفی بر این اختلاف قیمت خواهد گذاشت. اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس را میتوان برای نشان دادن مزایای قیمتی مفتول از کاتد و مفتول از قراضه مانند قراضه کابلی قرمز استفاده کرد.
اختلاف قیمت بین مفتول از کاتد و مفتول از قراضه، تجسم دیگری از وجود اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس است. به طور کلی، اختلاف قیمت بین مفتول از کاتد و مفتول از قراضه، بیش از ۷۰۰ یوان بر تن است. یعنی قیمت مفتول از قراضه ۷۰۰ یوان بر تن کمتر از مفتول از کاتد است. در این صورت، شرکتهای پاییندستی سیم و کابل، مصرف مفتول از قراضه را ترجیح میدهند که این امر ممکن است منجر به افت مصرف کاتد مس شود.
قراضه مس، روند تغیرات قیمت مس را دنبال نمیکند. به دلیل سود و زیان حاصل از تولید شرکتهای قراضه مس، تغییر قیمت قراضه مس، کندتر از قیمت مس خواهد بود. بنابراین اگر قیمت مس نوسانات زیادی را تجربه کند، اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس به شدت افزایش یا کاهش مییابد.
عرضه و تقاضای مواد قراضه مس بر اختلاف قیمت تاثیر میگذارد و در بلندمدت، اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس به عوامل بنیادی مواد قراضه مس بازمیگردد که نشان دهنده تعادل بین عرضه و تقاضا است. سیاست «Caishui» شماره ۴۰، هزینههای شرکتهایی مانند تولیدکنندگان مفتول از قراضه را افزایش میدهد.
بر اساس نخستین محاسبات «SMM»، پس از اجرای سیاست «Caishui» شماره ۴۰ در روز اول مارس، هزینههای تامین ماده اولیه مصرفکنندگان قراضه در استان جیانگژی در اثر اجرای این سیاست، ۱٫۷ درصد افزایش یافت. پس از مذاکره بین مصرف کنندگان قراضه و دولت محلی، در نهایت میزان رشد این هزینهها به حدود ۰٫۵ درصد کاهش یافت. اتخاذ این سیاست بر اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس تاثیر نمیگذارد اما به دلیل افزایش هزینهها، اختلاف قیمت معقول باید به همان نسبت افزایش یابد.
پیشبینی «SMM» از اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس در نیمه دوم سال ۲۰۲۲
بر اساس آمار گمرک از ماه ژانویه تا می سال ۲۰۲۲، واردات قراضه مس ۷۱۶ هزار و ۱۰۰ تن بود که رشد ۶٫۷۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کرد. با توجه به افت اخیر قیمت مس، عدم تمایل تامین کنندگان خارج از چین به فروش محصولات و احیای صنایع خارج از کشور، باعث افزایش قیمتها و تقاضای قراضه مس خواهد شد؛ در حالی که تقاضای داخلی چین اندک است. بنابراین «SMM» معتقد است که حجم واردات در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به نسبت کمتر خواهد بود.
از روز ۱۰ ژانویه سال ۲۰۲۲، مالزی استانداردهای قراضه فلزی وارداتی را تشدید کرد؛ بهطوری که میزان فلز محتوی قراضه مس وارداتی باید به حداقل ۹۴٫۷۵ درصد برسد که این امر به تدریج بر واردات، فعالیت واحدهای بازیافت و صادرات مجدد قراضه مالزی تاثیر خواهد گذاشت و حجم واردات از مالزی افت چشمگیری پیدا خواهد کرد.
طبق پیشبینی «SMM»، عرضه مواد قراضه مس در چین با حدود ۱۴۰ هزار تن فلز محتوی حدود ۳٫۵۷ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش خواهد یافت. برای ظرفیت مصرف مواد قراضه مس که در سالهای اخیر به سرعت افزایش یافته است، نرخ رشد عرضه کمتر از تقاضا است. میتوان پیشبینی کرد که مواد قراضه مس همچنان با کمبود عرضه مواجه خواهند بود. تامین مواد قراضه مس بیشتر به واردات بستگی دارد؛ به طوری که سهم واردات آن در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۳٫۳۵ درصد خواهد بود.
به دلیل افت قیمت مس، کاهش اختلاف قیمت بین کاتد و قراضه مس به سطوح بالای پیشین بعید به نظر میرسد و افت قیمت مس تاثیر منفی بر اختلاف قیمت بین این دو محصول خواهد گذاشت. به دلیل افزایش ظرفیت تولید، رشد عرضه قراضه مس در بلندمدت کند خواهد بود و در نتیجه اختلاف قیمت اندکی بین کاتد و قراضه مس ایجاد میشود که این امر برای تولید واحدهای مفتول از قراضه مساعد نیست.