در صورتی که خرید واحدهای تولید فولاد اندک باشد، حاشیه سود واحدهای تولیدکننده فروآلیاژ توسط تولیدکنندگان فولاد کاهش مییابد و واحدهای تولید فروآلیاژ تا آن زمان سیاست افت تولید را حفظ خواهند کرد. در نتیجه بازار فروآلیاژ سیلیکومنگنز راکد خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، قیمت سنگ منگنز در ماه جولای نوسانات نزولی داشت و قیمت سیلیکومنگنز نیز تحت تاثیر کاهش قیمت مواد اولیه و افت تقاضا قرار گرفت. موسسه «SMM» روند نوسانی سیلیکومنگنز و سنگ منگنز را از جانب عرضه و تقاضا تجزیه و تحلیل کرده است.
سنگ منگنز
در خصوص چشمانداز عرضه، مجموع موجودی سنگ منگنز در ماه جولای افزایش یافت که رشد ۵۰۷ هزار تنی را نسبت به ماه گذشته ثبت کرد. دلیل اصلی این است که سنگ معدن کشور گابن در مقادیر زیادی به بنادر چین رسید؛ در حالی که واحدهای پاییندستی تولید فروآلیاژ محتاطانه خرید کردند. بنابراین در مجموع، این امر منجر به انباشت موجودی در این واحدها شد.
در مورد جانب تقاضا، به دلیل افت تقاضای واحدهای فولادسازی، قیمتهای بازار فیزیکی فروآلیاژهای منگنزدار تحت تاثیر قرار گرفت زیرا آنها هنوز نشانههایی از بهبود نداشتند و در نتیجه تقاضا برای فروآلیاژ و همچنین سنگ منگنز کاهش پیدا کرد. علاوهبراین، از آنجایی که افت قیمت سنگ منگنز در ماه جولای همچنان ادامه یافت، واحدهای پاییندستی تولید آلیاژ حتی با وجود ریسک کمبود مواد اولیه، تنها به مدت یک تا دو روز مواد اولیه را نگهداری میکنند تا آنها را با قیمت بالا ذخیره نکنند.
در خصوص قیمتهای پیشنهادی بازار، قیمت سنگ منگنز به طور مداوم در ماه جولای در حال کاهش بوده است. همچنین مجموع قیمت کلوخه منگنز استرالیا نیز کاهش یافته است. میانگین ماهانه قیمت کلوخه منگنز استرالیا در سطح ۵۷ یوان بر تن تر باقی مانده است که نسبت به ماه گذشته، ۸ درصد کاهش یافت. سنگ معدن گابن، حدود ۵۴ یوان بر تن تر بود که افت ۷ درصدی را نسبت به ماه گذشته ثبت کرد و سنگ نیمه کربنات آفریقای جنوبی نیز ۳۹ یوان بر تن تر گزارش شد که نسبت به ماه گذشته، ۹ درصد افزایش پیدا کرد. به دلیل تداوم ورود کلوخه استرالیا به بنادر و روند کاهشی بلندمدت سهم مصرف کلوخه استرالیایی توسط واحدهای آلیاژی، قیمتهای پیشنهادی به دلیل افزایش موجودی تحت فشار قرار گرفتند. دو کشتی بزرگ حامل سنگ معدن گابن نیز در ماه جولای وارد چین شدند و منجر به رشد عرضه شدند و هنگامی که واحدهای تولید آلیاژ در خرید محتاط بودند، قیمت سنگ معدنی کاهش یافت.
در مورد چشمانداز بازار، موسسه «SMM» بر این باور است که قیمت سنگ معدن ممکن است ابتدا اندکی کاهش یابد و سپس افت آن متوقف شود. در جایگاه نخست، شرکتهای معدنی با زیان شدید مواجه میشوند و پس از فروش محمولهها با قیمتهای پایین در ماه جولای، تمایل این شرکتها جهت کاهش بیشتر قیمتها، کمتر خواهد شد. پیشبینی میشود که افت قیمت دیگری به میزان یک تا دو یوان بر تن نیز اتفاق بیافتد و سپس رقابت بین شرکتهای مختلف تشدید خواهد شد. از سوی دیگر، با کاهش شدید قیمت مواد اولیه، سود حاصل از تولید فروآلیاژ در واحدهای پاییندستی منگنز افزایش پیدا خواهد کرد. ممکن است برخی از واحدها که هنوز سودآور هستند، تولید را از سر بگیرند و در نتیجه این امر، تقاضا برای سنگ منگنز اندکی افزایش یابد.
سیلیکومنگنز (SiMn)
از نظر مواد اولیه، افت قیمت کک در ماه جولای ادامه پیدا کرد. تا پایان این ماه، قیمت کک متالورژیکی ثانویه حدود دو هزار یوان بر تن باقی ماند. این بدان معنا است که امکان کاهش ۵۰۰ یوان بر تنی برای هزینه تولید سیلیکومنگنز وجود دارد. علاوهبراین، قیمت سنگ منگنز نیز کاهش پیدا کرد و این امر هزینه تولید سیلیکومنگنز را نیز کاهش داد.
در جانب تقاضا، تحت تاثیر افت مصرف نهایی، واحدهای پاییندستی تولید فولاد در از سرگیری تولید کند بودند و در نتیجه تقاضای سیلیکومنگنز کاهش یافت و برخی از فروآلیاژها با قیمت کمتر از هفت هزار یوان بر تن فروخته شدند. در این خصوص، تعدادی از واحدهای تولید فروآلیاژهای گرانقیمت، تولید را به ویژه در جنوب چین کاهش دادند یا متوقف کردند.
در خصوص روند قیمتی، همچنین قیمت سیلیکومنگنز در ماه جولای حجم معاملات آتی آن کاهش پیدا کرد. تا پایان ماه جولای در بازار فیزیکی، اختلاف قیمت بین بازارهای شمال و جنوب چین اندک بود که بین هفت هزار و ۱۰۰ تا هفت هزار و ۲۰۰ یوان بر تن (برای معاملات نقدی و تحویل در درب کارخانه) بود. از سوی دیگر، واحدهای فروآلیاژ، تولید را به حد سفارشهای موجود کاهش دادند و معاملات در بازارهای فیزیکی محدود شد. تحت تاثیر کاهش قیمتهای آتی، تخفیفها نسبت به قیمتهای آتی، هفت هزار یوان بر تن کمتر بود و واحدهای تولیدی نسبت به شرایط بازار بدبین بودند.
موسسه «SMM» معتقد است که در آینده روند نزولی مصرف در بازار شدیدتر خواهد شد. در این فصل واحدهای تولید فولاد کندتر از حد انتظار تولید را از سر گرفتند و بازار در ماه آگوست شاهد خرید سیلیکومنگنز توسط واحدهای تولید خواهد بود. اگر خرید واحدهای فولاد کمتر باشد، حاشیه سود واحدهای تولیدکننده فروآلیاژ توسط تولیدکنندگان فولاد کاهش مییابد و واحدهای تولید فروآلیاژ تا آن زمان سیاست افت تولید را حفظ خواهند کرد، در نتیجه بازار سیلیکومنگنز راکد خواهد شد.
انتهای پیام/